Οδυνηρός αποκλεισμός για Λίβερπουλ

Αποφεύχθηκε ο αγγλικός εμφύλιος στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ αφού η Λίβερπουλ αποκλείστηκε στην παράταση από την Ατλέτικο Μαδρίτης, παρόλο που νίκησε με 2-1. Τα γκολ των Ακουιλάνι (44’) και Μπεναγιούν (95΄) ήταν αρκετά για τους κόκκινους ώστε να τους οδηγήσουν στη νίκη, αλλά και το γκολ του Φορλάν (104΄) ήταν αρκετό για να χαρίσει στους Ισπανούς την πρόκριση.



Οδυνηρός αποκλεισμός για Λίβερπουλ

Το παιχνίδι ήταν καταιγιστικό και από τις δύο πλευρές, αλλά μόνο ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι κατάφερε να σκοράρει στη κανονική διάρκεια του αγώνα, κάνοντας το 1-0 στο 44ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Μπεναγιούν. Το τέρμα αυτό έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση και άφησε του παίχτες της Φούλαμ να περιμένουν με αγωνία να μάθουν τον αντίπαλό τους.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης έμελε να γραφτεί και το τελικό σκορ παρά τις ευκαιρίες που συνέχιζαν να δημιουργούνται μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 95ο λεπτό ο Γιόσι Μπεναγιούν με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-0 και έστειλε τους κόκκινους στα ουράνια. Από εκεί όμως έπεσαν μόλις 9 λεπτά αργότερα όταν στο 104΄ ο Ντιέγκο Φορλάν έκανε το 2-1 και έκοψε τα εισιτήρια για το Αμβούργο για αυτόν και τους συμπαίχτες του για τον μεγάλο τελικό.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και μετά από 36 χρόνια η Ατλέτικο θα βρεθεί ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό. Αντίπαλός της η Φούλαμ στις 12 Μαΐου.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Μαστσεράνο (110' Ντεγκέν), Κάραγκερ, Άγκερ, Γκλεν Τζόνσον, Λούκας, Ακουϊλάνι (90' Ελ Ζαρ), Τζέραρντ, Μπεναγιούν (114' Πατσέκο), Μπάμπελ, Κάιτ.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ντε Χέα, Βαλέρα, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Περέα, Αντόνιο Λόπεθ, Πάουλο Ασουνσάο (99' Χουράδο), Ραούλ Γκαρθία, Ρέγες, Σιμάο, Αγκουέρο (121' Σάλβιο), Φορλάν (117' Καμάτσο).