Όλα ανοιχτά...

Μαίνεται ο «πόλεμος» για την δεύτερη προνομιούχο θέση στην Λιγκ1 καθώς μετά τις ήττες των Λιντς και Μίλγουολ, πλησίασαν επικίνδυνα οι Τσάρλτον και Σουίντον και όλα θα «παιχτούν» την τελευταία αγωνιστική. Και στην μάχη της παραμονής υπάρχουν αρκετά σενάρια για μια θέση.



Όλα ανοιχτά...

Η Τσάρλτον με αυτογκόλ στο 88΄, επικράτησε με 1-0 στο «Βάλλεϊ» της Λιντς και πλέον μπήκε δυνατά στο κόλπο της δεύτερης θέσης, όπως και η Σουίντον που έστω και δύσκολα επικράτησε με 3-2 εντός της Μπρέντφορντ.

 

Δεν εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Λιντς, η Μίλγουολ που ηττήθηκε με 2-0 εκτός από την Τρανμίρ, με την τελευταία να διατηρεί στο ακέραιο πλέον τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

 

Ουσιαστικά λοιπόν, η μάχη για είναι για την δεύτερη θέση της απευθείας ανόδου αλλά και για την τελική κατάταξη στα πλέϋ-οφ αφού και η Χάντερσφιλντ έχει εξασφαλίσει την παρουσία της.

 

Στα του υποβιβασμού, η Γουίκομ με την ήττα από την Λέϊτον εκτός με 2-0 έγινε η Τρίτη ομάδα που παίρνει την άγουσα για την Λιγκ2, μαζί με τις Σαουθέντ και Στόκπορτ. Η Γέοβιλ με την νίκη επί της Όλνταμ με 3-0 εντός εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της.

 

Από εκεί και πέρα, Τρανμίρ, Τζίλιγχαμ και Έξετερ παλεύουν για την παραμονή (κρίνεται μια θέση). Η Χάρτλπουλ με την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Έξετερ ανέβηκε στους 52 βαθμούς όμως μέσα στην εβδομάδα είναι η απόφαση της Αγγλικής ομοσπονδίας για την χρησιμοποίηση παίκτη που ήταν τιμωρημένος και αν η απόφαση είναι για μείωση τριών βαθμών τότε θα μπει και πάλι σε περιπέτειες...

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 45ης αγωνιστικής:

Μπρίστολ Ρόβερς-Νόριτς 0-3

Καρλάϊλ-Γουόλσολ 1-1

Τσάρλτον-Λιντς 1-0

Τζίλιγχαμ-Σαουθάμπτον 2-1

Χάρτλπουλ-Έξετερ 1-1

Χάντερσφιλντ-Κόλτσεστερ 2-1

Λέϊτον Όριεντ-Γουίκομ 2-0

Ντονς-Μπράϊτον 0-0

Σαουθέντ-Στόκπορτ 2-1

Σουίντον-Μπρέντφορντ 3-2

Τρανμίρ-Μίλγουολ 2-0

Γέοβιλ-Όλνταμ 3-0