Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το γάμο

Πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες θα κοστίσουν τα μέτρα ασφαλείας που πήρε η αστυνομία και ο στρατός προκειμένου να προστατευθεί η βασιλική οικογένεια αλλά και οι υψηλοί προσκεκλημένοι της στο γάμο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κειτ Μίντλετον.



Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το γάμο

Εκτός από τους 5.000 ένστολους αστυνομικούς που βρίσκονται σε όλα τα σημεία από τα οποία θα περάσει η πομπή του πριγκιπικού ζεύγους, στις στέγες των κτιρίων έχουν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές ενώ ανάμεσα στο πλήθος θα βρίσκονται και ομάδες ειδικών δυνάμεων με πολιτικά.

Αν και η Βρετανία αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο στόχο της Αλ Καιντα, η αστυνομία επιμένει πως δεν υπάρχει κάποια πληροφορία από τις μυστικές υπηρεσίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα τη σημερινή ημέρα.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να μην συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο, η αστυνομία προχώρησε μετά από εφόδους στη σύλληψη 20 αναρχικών στο Λονδίνο, το Σάσεξ και το Κειμπριτζ. Πιστεύεται πως τρεις από τους συλληφθέντες σχεδίαζαν να χρησιμοποιούσαν μια τεράστια γκιλοτίνα προκειμένου να «αποκεφαλίσουν» ομοιώματα της βασιλικης οικογένειας έξω από το Αββαείο.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας έχει λάβει μέρος και ειδική ομάδα ψυχιάτρων η οποία έχει αναγνωρίσει άτομα τα οποία έχουν ψύχωση με μέλη της βασιλικής οικογένειας και ενδεχομένως να κινηθούν απειλητικά εναντίον τους.