Ποιόν να πρωτοδιαλέξεις…

Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου πλησιάζει και οι σύλλογοι αρχίζουν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν. Το www.england365.gr σας παρουσιάζει τους δέκα ποδοσφαιριστές που αναμένεται να αποτελέσουν το μήλο της Έριδος για πολλές αγγλικές ομάδες κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου.



Ποιόν να πρωτοδιαλέξεις…

1. Ρανταμέλ Φαλκάο: Ο άσος της Πόρτο έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα με τις φετινές καταπληκτικές του εμφανίσεις. Ο 25χρονος επιθετικός διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του και στον προχθεσινό ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Βιγιαρεάλ σκόραρε τέσσερις φορές. Με αυτά τα τέρματα έφτασε τα 15 στη διοργάνωση και δικαίως φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Άστον Βίλα, Άρσεναλ, Τότεναμ


2. Κρίστιαν Έρικσεν: Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του Άγιαξ έχει συμμετάσχει σε λιγότερα από 50 παιχνίδια με τη φανέλα του «Αίαντα» ωστόσο ήδη θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον πλανήτη. Το μεγάλο «μπαμ» γύρω από το όνομα του έγινε μετά τη φοβερή εμφάνισή του στο φιλικό της πατρίδας του της Δανίας κόντρα στην Αγγλία τον περασμένο Φεβρουάριο. Μάλιστα ο πρώην προπονητής του, Μάρτιν Γιόλ τον χαρακτήρισε ισάξιο των Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ και Γουέσλι Σνάιντερ.

Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Λίβερπουλ, Άρσεναλ


3. Αλέξις Σάντσες: Η λίστα με τους υποψήφιους «μνηστήρες» για τον 22χρονο επιθετικό συνεχώς αυξάνεται. Μετά τις σπουδαίες εμφανίσεις του στο Μουντιάλ με τη φανέλα της Χιλής ο άσος της Ουντινέζε δημιούργησε ένα φοβερό επιθετικό δίδυμο με τον Αντόνιο Ντι Νατάλε στην επίθεση της ιταλικής ομάδας σκοράροντας μάλιστα τέσσερα τέρματα εναντίον της Παλέρμο.

Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


4. Ντιέγκο Περότι: Ο αργεντινός διεθνής αποδίδει εξαιρετικά με τη φανέλα της Σεβίλλης αγωνιζόμενος σε θέση αριστερού μεσοεπιθετικού. Πλέον στα 22 του χρόνια δείχνει έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Έβερτον, Λίβερπουλ


5. Νέβεν Σούμποτιτς: ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους που η Ντόρτμουντ βρίσκεται στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Ο γεννημένος στη Σερβία άλλα μεγαλωμένος σε Γερμανία και ΗΠΑ ποδοσφαιριστής έχει προσελκύσει τα βλέμματα πολλών ομάδων με τους διοικούντες της γερμανικής ομάδας να έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν.

Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Τότεναμ, Τσέλσι, Λίβερπουλ


6. Εντέν Αζάρ: Ο 20χρονος μέσος αγωνίζεται ανελλιπώς με τη φανέλα της Λιλ από τα 16 του χρόνια. Φέτος πιο ώριμος από ποτέ καθοδηγεί την ομάδα του στο δρόμο για τον τίτλο. Ο Βέλγος διεθνής χαρακτηρίζεται από τον προπονητή του στους Γάλλους «μικρός Μέσι».

Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι


7. Έντισον Καβάνι: Ο 24χρονος επιθετικός σπάει όλα τα κοντέρ σκοραρίσματος τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Έχει φτάσει τα 26 τέρματα με τη φανέλα της Νάπολι έχοντας πετύχει τρία χατ τρικ και πλέον κατέχει το ρεκόρ για την πιο παραγωγική περίοδο από έναν ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ιταλικής ομάδας.

Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Τότεναμ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι


8. Νούρι Σαχίν: Ο γεννημένος στη Γερμανία Τούρκος ποδοσφαιριστής κάνει μεγάλη σεζόν με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και πολλές ομάδες παρακολουθούν την περίπτωσή του. Ο 22χρονος μέσος ακούει τα διθυραμβικά σχόλια του προπονητή του Γιούργκεν Κλοπ «Αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα μας, και είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που βρισκόμαστε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου».

Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι


9. Ρομέλου Λουκάκου: Με σωματοδομή μποξέρ η οποία μόνο σε 17χρονο δεν παραπέμπει, ο Λουκάκου έχει εντυπωσιάσει τα τελευταία δύο χρόνια όσους παρακολουθούν την πορεία του. Πέρυσι σκόραρε 15 φορές στο πρωτάθλημα Βελγίου βοηθώντας την Άντερλεχτ να κατακτήσει τον τίτλο και η μισή Πρέμιερ Λιγκ ενδιαφέρεται για την απόκτησή του: Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Τσέλσι, Νιούκαστλ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ


10. Ματέο Κόβασιτς: Παρόλο που έχει αγωνιστεί σε μόλις δύο παιχνίδια με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο 16χρονος μέσος έχει προσελκύσει τα βλέμματα αρκετών ομάδων, καθώς θεωρείται ένα από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα στον κόσμο. Ήδη η ομάδα του έχει απορρίψει προτάσεις των Τότεναμ και Άρσεναλ ωστόσο θεωρείται αρκετά δύσκολο να καταφέρει να τον κρατήσει στο Ζάγκρεμπ.

Φημολογούμενο ενδιαφέρον: Άρσεναλ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι.