Τα πέντε «κλειδιά» για τον τίτλο

Η μείωση της διαφοράς μεταξύ Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους τρεις βαθμούς έβαλε φωτιά στη μάχη για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Πλέον το κυριακάτικο ντέρμπι των δύο ομάδων στο «Ολντ Τράφορντ», κρίνει τον πρωταθλητή καθώς ο νικητής θα εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Το england365 σας παρουσιάζει τα πέντε σημεία «κλειδιά» που θα κρίνουν εάν η «μπίλια» θα καθίσει στο κόκκινο ή αν οι «μπλε» θα κάνουν την ολική επαναφορά.



Τα πέντε «κλειδιά» για τον τίτλο

1. Κεφάλαιο Φερνάντο Τόρες

Πολύς λόγος γίνεται για τον άνθρωπο που θα τοποθετήσει ο Αντσελότι στην κορυφή της επίθεσης της Τσέλσι. Ο Φερνάντο Τόρες, για τον οποίο οι Λονδρέζοι διέθεσαν 50 εκατ. λίρες τον Ιανουάριο μετρά μόλις ένα γκολ σε έντεκα συμμετοχές με τη φανέλα των «μπλε». Έτσι ο Κάρλο Αντσελότι σκέφτεται να προτιμήσει τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στη βασική ενδεκάδα της ομάδας, καθώς ο Ιβοριανός επιθετικός το τελευταίο διάστημα σκοράρει πολύ πιο εύκολα από τον Τόρες.

2. Η «μάχη» του κέντρου

Στο ντέρμπι με την Άρσεναλ την προηγούμενη εβδομάδα ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρέταξε ως κεντρικούς μέσους τους Κάρικ και Άντερσον. Η επιλογή του αυτή αποδείχθηκε λανθασμένη καθώς οι αντίστοιχοι μέσοι των «κανονιέρηδων» έκαναν... πάρτι. Η επιστροφή του γερόλυκου Ράιαν Γκίγκς στη βασική ενδεκάδα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Από την άλλη ο Κάρλο Αντσελότι ετοιμάζεται να ρίξει στη «μάχη» από την αρχή τον Όμπι Μίκελ ώστε να περιορίσει τη δράση του Γουέιν Ρούνεϊ.

3. Το απόρθητο «Θέατρο των Ονείρων»

16 νίκες και μία ισοπαλία με τέρματα 43-9. Αυτή είναι η εξωπραγματική επίδοση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα φετινά εντός έδρας παιχνίδια της για την Πρέμιερ Λιγκ. Επιπλέον κανένας αντίπαλος δεν έχει σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ» τους τελευταίους 13 μήνες. Αν συνδυάσουμε τα δύο αυτά στατιστικά στοιχεία γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η Τσέλσι θα πρέπει να «ματώσει» για να πάρει τη νίκη στο Μάντσεστερ.

4. Ψυχολογικά παιχνίδια

Σύμφωνα με τον Νάνι, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν το ψυχολογικό προβάδισμα καθώς απέκλεισαν τους «μπλε» στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο η αλήθεια ίσως να είναι διαφορετική. Η Τσέλσι έχει πετύχει ένα ανεπανάληπτο σερί πέντε νικών επιστρέφοντας στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ πριν από ένα μόλις μήνα βρισκόταν στην πέμπτη θέση εννέα βαθμούς πίσω από τη Γιουνάιτεντ. Το γεγονός αυτό ίσως προκαλέσει άγχος στους παίκτες της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ήττας θα χάσουν ένα «δικό τους» πρωτάθλημα.

5. Ο άντρας με τα μαύρα

Πάντα σε τόσο σημαντικούς αγώνες τα φώτα «κλέβει» εν μέρει και ο διαιτητής της αναμέτρησης. Ιδιαίτερα, αν εκείνος λέγεται Χάουαρντ Γουέμπ. Ο Άγγλος ρέφερι στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της Γιουνάιτεντ που έχει «σφυρίξει», έχει καταλογίσει τρία πέναλτι υπέρ των «κόκκινων διαβόλων». Επιπλέον, η Μάντσεστερ έχει κερδίσει τα επτά τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει στο «Ολντ Τράφορντ» με αυτόν διαιτητή. Από την άλλη ο Φέργκιουσον διαμαρτύρεται για την βοήθεια που είχε η Τσέλσι από τη διαιτησία στο τελευταίο παιχνίδι της με την Τότεναμ. Κάθε διαιτητής θα ένιωθε πίεση στη θέση του Γουέμπ, πόσο μάλλον ο 40χρονος ρέφερι ο οποίος είχε πέσει... «θύμα» του Ράιαν Μπάμπελ μετά το φετινό μας Κυπέλλου της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ.