Premier League: 36η αγωνιστική (preview)

Η κορυφή έχει πάρει φωτιά, το Μάντσεστερ φοράει τα γιορτινά του ενόψει του ντέρμπι τίτλου της Κυριακής, αλλά… η μάχη στην ουρά καλά κρατεί. Η 36η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ ανοίγει σήμερα την αυλαία της και το θρίλερ στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, δείχνει πως θα κρατήσει μέχρι τέλους!



Premier League: 36η αγωνιστική (preview)

Το england365 αναλύει:

Άστον Βίλα – Γουίγκαν

Με την τελευταία εντός έδρας νίκη της Άστον Βίλα επί της Γουίγκαν να τοποθετείται στο 1994 (!), οι «χωριάτες» φιλοξενούν τους «λάτικς» στο «Βίλα Παρκ» για την 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ, έχει απομακρύνει κάθε κίνδυνο υποβιβασμού και αυτός, φαίνεται πως είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο πριν από μια εβδομάδα υπέστη την ήττα (2-1) από τη Γουέστ Μπρομ. Βέβαια, στα Μίντλαντς δείχνει αρκετά δυνατή, αφού στα τελευταία εφτά εντός έδρας ματς έχει ηττηθεί μόλις μια φορά. Στα θετικά, συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός πως για ένα ακόμη ματς, το απουσιολόγιο είναι λευκό, με τους Χέσκεϊ και Μακούν να επιστρέφουν από τραυματισμούς.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η διαφορά τερμάτων σε σύγκριση με τη Μπλάκπουλ είναι ο λόγος για τον οποίο η Γουίγκαν παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ στα τελευταία παιχνίδια δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει την ευκαιρία να της γλιστρήσει μέσα από τα χέρια, κάτι που όμως έγινε στο ματς με την Έβερτον. Οι «λάτικς» ήταν ανώτεροι, αλλά πήραν μόνο έναν βαθμό με το τελικό 1-1 στο «DW». Οι δύο νίκες στις τελευταίες 16 εκτός έδρας αναμετρήσεις, δεν είναι θετικό στατιστικό για τη Γουίγκαν που μακριά από την έδρα της αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και οι αριθμοί… τα μαρτυρούν. Οι Ν’Ζόγκμπια και Ντιαμέ θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας την τελευταία στιγμή προκειμένου να συμπεριληφθούν στα πλάνα του προπονητή τους, αφού και οι δύο αποκόμισαν πρόβλημα στο πρόσφατο ματς με τα «ζαχαρωτά».

Πιθανές ενδεκάδες:

Άστον Βίλα (4-4-2): Φρίντελ – Γουόλκερ, Νταν, Κόλινς, Λουκ Γιάνγκ – Ντάουνινγκ, Ρίο Κόκερ, Πετρόφ, Άσλεϊ Γιάνγκ – Χέσκεϊ, Μπεντ

Γουίγκαν (4-2-3-1): Αλ Χαμπσί – Μπόις, Γκόχουρι, Αλκαράζ, Φιγκερόα – ΜακΚάρθι, Ντιαμέ – Γουότσον, Ν’Ζόγκμπια, Κλέβερλι - Ρονταλέγκα


Γουέστ Χαμ – Μπλάκμπερν

Δύσκολες μέρες διανύει η Γουέστ Χαμ. Η ουραγός της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, στο -3 από τις θέσεις της σωτηρίας και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το μεγάλο φινάλε, έχει βρεθεί σε ιδιαίτερα δεινή θέση. Ο εκ των ιδιοκτητών του συλλόγου, Ντέιβιντ Γκολντ, διεμήνυσε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε οποιονδήποτε θελήσει να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι, εφόσον αυτή αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κόντρα στη Μπλάκμπερν, τα «σφυριά» αναζητούν μόνο το «τρίποντο», όπως και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Γουίγκαν, που επίσης παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Σε αντίθεση με τα τελευταία τρία ματς, ο Άβραμ Γκραντ ενδεχομένως να έχει τον Σκοτ Πάρκερ στη διάθεσή του, αφού ο Άγγλος μέσος φαίνεται να έχε ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στον Αχίλλειο τένοντα. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Άπσον.

Τεράστια νίκη πέτυχε η Μπλάκμπερν επί της Μπόλτον πριν μια εβδομάδα. Οι «ρόβερς», επικράτησαν 1-0 της ομάδας του Όουεν Κόιλ, με «τρίποντο» να παίρνει μορφή… μισής παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ! Η ομάδα του Στιβ Κιν αποσπάστηκε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά αυτή η νίκη ήταν η πρώτη έπειτα από 10 αποτυχημένες προσπάθειες και πλέον, μακριά από το «Ίγουντ Παρκ», η Μπλάκμπερν αναζητά το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα, προερχόμενη από έξι ήττες και μια ισοπαλία. Ο τεχνικός των «ρόβερς» αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, μερικά εκ των οποίων ακούνε στα ονόματα των Χόιλετ (αστράγαλος), Νταν (γάμπα) και Σαλγκάδο (γόνατο). Οι τρεις τους, έχουν μοιρασμένες πιθανότητες συμμετοχής.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ (4-3-3): Γκριν – Γιάκομπσεν, Γκάμπιντον, Άπσον, Μπριτζ – Πάρκερ, Κόβατς, Χιτσλσμπέργκερ – Κιν, Κόουλ, Μπα

Μπλάκμπερν (4-4-2): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Τζόουνς, Ζιβέ – Εμέρτον, Τζ. Τζόουνς, Ν΄Ζονζί, Όλσον – Ρόμπερτς, Μπενζανί


Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι

Το… τρένο της ευρωπαϊκής συμμετοχής την επόμενη αγωνιστική περίοδο φαίνεται πως έχει χαθεί και η Έβερτον πλέον αποσκοπεί στο καλύτερο δυνατό και αξιοπρεπές φινάλε στη σεζόν. Τα «ζαχαρωτά» πριν από μια εβδομάδα αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με τη Γουίγκαν, ωστόσο, η ομάδα του Μόγιες δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ενδεχομένως να μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι «πολίτες» προετοιμάζονται για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στις 14 του μηνός, ωστόσο, ακόμη κι αυτό, θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια από το τελευταίο παιχνίδι στο «DW». Ο Μικέλ Αρτέτα επιστρέφει έπειτα από απουσία δύο παιχνιδιών, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ οι Σαχά και Φελαϊνί είναι οι μοναδικοί που παραμένουν στο απουσιολόγιο.

Η Σίτι, συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της 4ης θέσης, αφού έχει αποσπαστεί στο +7 από Λίβερπουλ και Τότεναμ και έτσι το «εισιτήριο» για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ δεν δείχνει να διατρέχει κανέναν κίνδυνο! Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προσπαθεί να κάνει τους ποδοσφαιριστές του να ξεχάσουν προς το παρόν τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά δεν είναι κάτι εύκολο, αφού έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να γράψουν ιστορία και να βάλουν τέλος στην… ξηρασία των 35 προηγούμενων ετών! Η ομάδα του Μάντσεστερ την περασμένη Κυριακή επικράτησε της Γουέστ Χαμ με σκορ 2-1 και σήμερα ταξιδεύει στο Μέρσεϊσαϊντ, με σκοπό να πανηγυρίσει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στις οχτώ πρόσφατες εξορμήσεις της. Εκτός αποστολής για ένα ακόμη παιχνίδι με μυϊκό τραυματισμό παραμένει ο Κάρλος Τέβες, ενώ επιστρέφουν οι Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ και Μίκα Ρίτσαρντς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Χάιτινχα, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – Αρτέτα, Νέβιλ, Ρόντουελ, Όσμαν – Κέιχιλ, Μπέκφορντ

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ – Μίλνερ, Μπάρι – Τζόνσον, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα - Μπαλοτέλι


Μπόλτον – Σάντερλαντ

Στο «Ρίμποκ» αναμένεται να γίνει παιχνίδι το οποίο μπορεί να μην έχει και πολλά να προσφέρει στις δύο ομάδες, από βαθμολογικής άποψης, έχει όμως να αποφέρει πολλά οφέλη στους προπονητές των δύο συλλόγων! Οι Στιβ Μπρους και Όουεν Κόιλ, ενδεχομένως να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να φύγουν νικητές από τη σημερινή αναμέτρηση! Ο τεχνικός της Μπόλτον, παρά το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων μπροστά στο κοινό των «γουόντερερς», δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρεί σίγουρη τη θέση του στον πάγκο και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως ακριβώς και ο Στιβ Μπρους.

Για τον τελευταίο, τα πράγματα ίσως είναι λίγο πιο δύσκολα, αφού από τους 33 πόντους που διεκδίκησαν οι «μαύρες γάτες» στα τελευταία παιχνίδια, κατάφεραν να πάρουν μόλις τέσσερις και το γεγονός πως η Σάντερλαντ έφτασε να δίνει μάχη για την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των ιθυνόντων της ομάδας. Για τους γηπεδούχους, μαζί με τον Γιόσι Γιασκελάινεν που επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, οι Στάριτζ και Στέινσον ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και τέθηκαν κανονικά στη διάθεση του Κόιλ! Η μοναδική απουσία για τη Μπόλτον θα είναι αυτή του Μαρκ Ντέιβις, τη στιγμή που η λίστα των τραυματιών στη Σάντερλαντ ολοένα και γεμίζει με ονόματα! Οι Τέρνερ και Κάτερμολ είναι οι τελευταίοι που προστέθηκαν, συγκεντρώνοντας μάλιστα ελάχιστες πιθανότητες να προλάβουν σημερινό ματς. Νοκ – άουτ έχει τεθεί και ο Κίεραν Ρίτσαρντσον.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπόλτον (4-1-3-2): Γιασκελάινεν – Στέινσον, Νάιτ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον – Μουάμπα – Λι, Ελμάντερ, Τέιλορ – Κέβιν Ντέιβις, Στάριζ

Σάντερλαντ (4-4-2): Μινιολέ – Ελμοχαμαντί, Ονουόχα, Μενσά, Μπάρντσλεϊ – Χάντερσον, Κάτερμολ, Κόλμπακ, Μουντάρι – Σεσενιό, Μαλμπράνκ


Νιούκαστλ – Μπέρμιγχαμ

Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι είδαν στη φετινή σεζόν να «γκρεμίζονται» όλα όσα σκόπευαν να χτίσουν. Με την παρουσία τους στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα, γίνεται εμφανές το γεγονός της απώλειας των στόχων, αν και η κάθε πλευρά, έχει λόγους για να χαμογελάει. Η Νιούκαστλ, κινδύνευσε προσωρινά με υποβιβασμό, όμως κατάφερε να αναρριχηθεί στο +6 από τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ και κατά κύριο λόγο να αποφύγει τους κινδύνους. Από τη μεριά της, η Μπέρμιγχαμ έχει να θυμάται την κατάκτηση του Λιγκ Καπ με τη νίκη επί της Άρσεναλ στον μεγάλο τελικό, ενώ από την Παρασκευή μπορεί να κάνει και ευρωπαϊκά όνειρα, αφού η UEFA παραχώρησε τη σχετική άδεια για τη συμμετοχή των «μπλε» στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.

Αναφορικά με την αναμέτρηση στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», η ομάδα που χρειάζεται άμεσα τους βαθμούς είναι αυτή του Άλεξ ΜακΛις που σε περίπτωση νίκης, ξεπερνάει και τις «καρακάξες»! Η Μπέρμιγχαμ στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη θέλει να σιγουρέψει την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία και την επόμενη σεζόν, με τον Πάρντιου να έχει διαμηνύσει στους ποδοσφαιριστές του πως μια νίκη ακόμη, αρκεί για να μην σκέφτονται καν τα επικίνδυνα σενάρια. Για τη Μπέρμιγχαμ, οι δύο σκόρερ του συλλόγου, Κρεγκ Γκάρντνερ και Νίκολα Ζίγκιτς θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας και τραυματισμού αντίστοιχα, ενώ για τη Νιούκαστλ, ο Γουίλιαμσον τέθηκε νοκ – άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ επίσης αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του Χατέμ Μπεν Αρφά μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νιούκαστλ (4-4-2): Κρολ – Σίμπσον, Τέιλορ, Κολοτσίνι, Χοσέ Ενρίκε – Μπάρτον, Τιοτέ, Νόλαν, Γκουτιέρεζ – Λόβενκρατς, Αμεόμπι

Μπέρμιγχαμ (4-4-2): Φόστερ – Καρ, Τζόνσον, Γίρανεκ, Ρίτζουελ – Λάρσον, Φέργκιουσον, Μπόιερ, Μποσεζούρ – Τζερόμ, Φίλιπς