Την τρως και …πετάς

Πάρτε 225 γραμμάρια αλεύρι βρώμης, άλλα τόσα ολικής αλέσεως, προσθέστε λίγο προζύμι, 1 λίτρο γάλα, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και είστε έτοιμοι. Θα έχετε ότι χρειάζεται για να γίνετε …Κυπελλούχοι Αγγλίας



Την τρως και …πετάς

Διαβάστε ακόμη:

Για το μπέρδεμα με τα ξενοδοχεία των δύο ομάδων, την παραμονή του τελικού

Αυτή είναι η συνταγή για το παραδοσιακό έδεσμα όλης της περιοχής του Στάτφορντ, όπου εδρεύει η Στόουκ. Πρόκειται για πίτες βρώμης, οι οποίες γίνονται ανάρπαστες από τους κατοίκους της πόλης Στόουκ Ον Τρεντ, ενώ και οι παίκτες του Τόνι Πιούλις καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από αυτές, λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας που έχουν.

Τα Potteries Poppadom, Tunstall Tortilla ή Clay Suzette, όπως ονομάζεται το εν λόγω φαγητό πωλείται κατά κόρον στα ημίχρονα των ποδοσφαιρικών αγώνων στα γήπεδα της περιοχής, ενώ η αγάπη των φίλων της Στόουκ για της πίτες βρώμης είναι τόσο διαδεδομένη που αγγίζει τα όρια του μύθου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι αγγλικές εφημερίδες οι φίλοι των «Πότερς» που θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο θα έχουν προμηθευτεί σε …τάπερ τις απαραίτητες ποσότητες για να τις καταναλώσουν στο «Γουέμπλεϊ».

Η …γέμιση εξαρτάται από τα γούστα. Αυγά, μπέικον, τυρί και λουκάνικο είναι οι συνηθέστερες επιλογές, ενώ μπορεί κάποιος να γίνει ακόμη πιο παραδοσιακός. Οι φίλοι της Στόουκ προσθέτουν φασόλια, μανιτάρια και βούτυρο. Όπως τονίζουν οι ίδιοι, είναι αυτό που τους δίνει δύναμη, τόσο στους ίδιους όσο και στους παίκτες του Τόνι Πιούλις.

Για να καταλάβετε την τρέλα των κατοίκων του Στόουκ Ον Τρεντ για τις …βρωμόπιτες έχει ξεκινήσει καμπάνια στο διαδίκτυο για τον εορτασμό της Ημέρας της Πίτας.