Premier League: 37η αγωνιστική (preview)

Αγωνιστική για… γέλια και για κλάματα. Στην κυριολεξία. Γέλια για τη Μάντσεστερ Γουνάιτεντ που με έναν μόλις βαθμό στο «Ίγουντ Παρκ» κατακτά και μαθηματικά το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ενώ – ενδεχομένως – κλάματα για τις Γουλβς, Μπλάκπουλ και Μπλάκμπερν που… αγκομαχούν στην ουρά.



Premier League: 37η αγωνιστική (preview)
Το england365 αναλύει:

Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ένας πόντος, μια νέα, χρυσή σελίδα ιστορίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ακόμη και με ισοπαλία στο παιχνίδι με τη Μπλάκμπερν, ανοίγει… σαμπάνιες, αφού εξασφαλίζει και μαθηματικά το 19ο πρωτάθλημά της και γίνεται η πιο πετυχημένη ομάδα του Νησιού. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και οι ποδοσφαιριστές του είναι έτοιμοι να βιώσουν την απόλυτη ευτυχία της επιβράβευσης των κόπων τους, τη στιγμή που στις 28 του μηνός θα διεκδικήσουν και το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπαρτσελόνα! Οι «κόκκινοι διάβολοι», γνωρίζουν ότι απέχουν – τουλάχιστον – 90 λεπτά από τον τίτλο και η ικανοποίηση της… αποστόμωσης όσων αμφισβητούσαν την ομάδα του Μάντσεστερ, θα έρθει πολύ γλυκό τρόπο. Στο σημερινό παιχνίδι, ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ αναμένεται να ξεκουραστεί, με τους Κούτσακ και Λίντεργκαρντ να θέτουν υποψηφιότητα για φανέλα βασικού, ενώ αμφίβολοι είναι οι Εβρά και Ο’Σέι.

Η Μπλάκμπερν φαίνεται ότι θα είναι η ομάδα που θα… εξαναγκαστεί να δει τον αντίπαλό της να πανηγυρίζει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στο «Ίγουντ Παρκ». Οι «ρόβερς» βρίσκονται στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσουν να αγχώνονται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Στο ματς του πρώτου γύρου στο «Ολντ Τράφορντ», η ομάδα του Στιβ – υπό τις οδηγίες του Σαμ Άλαρνταϊς τότε – είχε υποστεί βαριά ήττα με σκορ 7-1, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είχε σκοράρει πέντε φορές και είχε μπει στο κλειστό κλαμπ των παικτών που φτάνουν στο εν λόγω επίτευγμα από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ. Η Μπλάκμπερν, μπορεί να… βολευτεί ακόμη και με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, αποτέλεσμα με το οποίο εξασφαλίζει και η Γιουνάιτεντ το 19ο πρωτάθλημά της. Ο Φιλ Τζόουνς έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στη μέση, ενώ οι Σαλγκάδο και Νταν είναι ξανά ετοιμοπόλεμοι. Χωρίς δικαίωμα συμμετοχής ο Μαμ Μπιράμ Ντιούφ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπλάκμπερν (4-4-2): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Φ. Τζόουνς, Ζιβέ – Εμέρτον, Τζ. Τζόουνς, Ν’Ζονζί, Όλσον – Ρόμπερτς, Χόιλετ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Κούτσακ – Φάμπιο, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά – Κάρικ, Γκιγκς – Βαλένσια, Ρούνεϊ, Παρκ – Ερνάντεζ

Μπλάκπουλ – Μπόλτον

Η τελευταία ευκαιρία της Μπλάκπουλ για «τρίποντο» σωτηρίας. Οι νεοφώτιστοι βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση αφού απέχουν μεν ένα βαθμό από τις θέσεις της σωτηρίας, ωστόσο, το γεγονός πως την τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος επισκέπτονται το «Ολντ Τράφορντ», καθιστά τη νίκη επί της Μπόλτον επιτακτική ανάγκη. Ο Ίαν Χόλογουεϊ έχει δει τους ποδοσφαιριστές του να παίρνουν μόλις δύο νίκες (!) από την έλευση του νέου έτους και η βαθμολογική θέση της ομάδας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την… κατρακύλα. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, η κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη, αλλά οι «seasiders» θα παλέψουν με όλα τους τα «όπλα» για την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα τους επιτρέψει να ελπίζουν λίγο περισσότερο και ειδικά σε ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» της Γουλβς. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον Μάρλον Χέργουντ να επιστρέφει από τον δανεισμό του στη Μπάρνσλεϊ, αλλά να μένει εκτός αποστολής.

Μια πολύ καλή σεζόν για τη Μπόλτον, φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος της. Η ομάδα του Όουεν Κόιλ, με μοναδικό στόχο πλέον τον τερματισμό στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα, δηλώνει ικανοποιημένη από τη φετινή της παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ. Το μεγάλο πρόβλημα των «γουόντερερς» εντοπίζεται μακριά από το «Ρίμποκ», αφού στις τελευταίες 11 εξορμήσεις τους, μετρούν 10 ήττες και μια ισοπαλία, βάζοντας ένα μεγάλο αρνητικό πρόσημο στις φετινές επιδόσεις εκτός έδρας. Ο Μαρκ Ντέιβις τέθηκε νοκ – άουτ, αφού την Πέμπτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο, ενώ και ο Μάρκος Αλόνσο αναμένεται να μείνει εκτός αποστολής, λόγω της συμμετοχής του στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Μαδρίτη, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπλάκπουλ (4-3-3): Γκιλκς – Έρντλεϊ, Μπαπτίστ, Έβατ, Κρέινι – Βον, Σάουθερν, Άνταμ – Τέιλορ Φλέτσερ, Κάμπελ, Κορνιλένκο

Μπόλτον (5-3-2): Γιασκελάινεν – Στέινσον, Νάιτ, Μουάμπα, Κέιχιλ, Ρόμπινσον – Λι, Ελμάντερ, Τέιλορ – Στάριτζ, Κέβιν Ντέιβις

Σάντερλαντ – Γουλβς

Μόνο με… άδεια χέρια δεν θέλει να φύγει από το «Στάδιο του Φωτός» η Γουλβς στο σημερινό ματς. Οι «λύκοι» στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη, κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού στην έδρα της Σάντερλαντ, μόνο η Γουίγκαν δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε έναν βαθμό μέσα στο 2011! Η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι αγωνιά μεν, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή και με μία μόλις «στροφή» να απομένει για τη λήξη του πρωταθλήματος, έχει το πλεονέκτημα να μην ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ουραγών, αφού η παραμονή της κρίνεται αποκλειστικά μόνο από τη δική της συγκομιδή βαθμών στα τελευταία ματς. Ο Κέβιν Ντόιλ δήλωσε «παρών» και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγάλη του επιστροφή στην αγωνιστική δράση, έπειτα από απουσία δύο μηνών.

Η Σάντερλαντ, εξασφάλισε την παρουσία της στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη αγωνιστική περίοδο και άπαντες στην ομάδα εύχονται να… φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η φετινή σεζόν! Πρώτος από όλους, ο Στιβ Μπρους, που βλέπει έναν – έναν τους ποδοσφαιριστές τους να τίθενται νοκ – άουτ και την προηγούμενη εβδομάδα, να πραγματοποιεί προπονήσεις με μόλις 12 παίκτες! Όσα… ρέστα κι αν ζητήσει από το ιατρικό επιτελείο και τη διοίκηση, πολύ δύσκολα θα πάρει απαντήσεις και το μόνο που κάνει είναι να μετράει αντίστροφα για το φινάλε. Μέσα σε όλα, ούτε ο Λι Κάτερμολ θα καταφέρει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις «μαύρες γάτες», αφού δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σάντερλαντ (4-4-2): Μινιολέ – Ελμοχαμαντί, Ονουόχα, Μενσά, Μπαρντσλεϊ – Χέντερσον, Ριβέρος, Κόλμπακ, Ζέντεν – Σεσενιό, Μαλμπράνκ

Γουλβς (4-4-2): Χένεσι – Φόλεϊ, Μανσιέν, Κράντοκ, Ελοκόμπι – Γκεντιουρά, Χένρι, Ο’Χάρα, Χαντ – Γουόρντ, Φλέτσερ

Γουέστ Μπρομ – Έβερτον

Είναι ίσως η μοναδική αναμέτρηση από αυτές του Σαββάτου, στην οποία δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον και στόχος για καμία από τις δύο ομάδες. Η μεν Γουέστ Μπρομ έχει εξασφαλίσει και με σχετική ευκολία την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ και την επόμενη περίοδο, ενώ η Έβερτον, σε περίπτωση νίκης, απλά «κλειδώνει» ακόμη περισσότερο τη – δική της – έβδομη θέση. Οι «baggies» υπέστησαν τη δεύτερη ήττα τους, επί εποχής Χότζον, την προηγούμενη αγωνιστική, αφού η Γουλβς κατάφερε να «ανασάνει», επικρατώντας με σκορ 3-1. Οι νεοφώτιστοι, θέλουν να αποχαιρετήσουν με θετικό τρόπο το κοινό τους για τη φετινή σεζόν και θα ψάξουν τη νίκη, μετρώντας μάλιστα τρεις πολύ σημαντικές επιστροφές! Οι Στίβεν Ριντ και Κρις Μπραντ τίθενται και πάλι στη διάθεση του προπονητή τους, προερχόμενοι από προβλήματα τραυματισμών, ενώ και ο Πολ Σάρνερ εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής.

Στην αντίπερα όχθη, η Έβερτον θέλει να τερματίσει στην πρώτη 7αδα του βαθμολογικού πίνακα και σκοπός της είναι να εξασφαλίσει από σήμερα και μαθηματικά την τελευταία από αυτές τις θέσεις. Βέβαια, οι εκτός έδρας επιδόσεις της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες είναι οι χειρότερες από τις υπόλοιπες ομάδες που την ξεπερνούν στη βαθμολογία, αφού ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ μετράει μόλις τέσσερα «τρίποντο» μακριά από το «Γκούντισον Παρκ»! Στο πίσω μέρος του μυαλού των «ζαχαρωτών» υπάρχει και το θέμα της… εκδίκησης για τη βαριά ήττα (4-1) από τη Γουέστ Μπρομ στο ματς του πρώτου γύρου, ενώ στα αγωνιστικά, νέα προβλήματα δεν υπάρχουν, εξαιρουμένων των Σαχά και Φελαϊνί που είναι και πάλι εκτός αποστολής. Στον πάγκο για ακόμη μια φορά αναμένεται να καθίσει ο Κέιχιλ, που δεν έχει επανέλθει ακόμη στο 100% της φυσικής του κατάστασης.

Πιθανές συνθέσεις:

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Κάρσον – Ριντ, Όλσον, Τάμας, Σόρεϊ – Μουλούμπου, Σάρνερ – Μπραντ, Μόρισον, Τόμας – Οντεμβίγκι

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Χίμπερτ, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – Ρόντουελ, Χάιτινχα, Νέβιλ, Αρτέτα – Ανιτσέμπε, Όσμαν