Premier League: 37η αγωνιστική (preview)

Στα σημερινά παιχνίδια της 37ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, όλα τα φώτα συγκεντρώνονται στο «Άνφιλντ» και το «DW»! Μάχη για Ευρώπη δίνουν Λίβερπουλ και Τότεναμ, ενώ ματς ζωής ή θανάτου είναι αυτό ανάμεσα στη Γουίγκαν και τη Γουέστ Χαμ! Μόνο νίκες θέλουν Άρσεναλ και Μπέρμιγχαμ.



Premier League: 37η αγωνιστική (preview)

Το england365 αναλύει:

Άρσεναλ – Άστον Βίλα

Όχι μόνο έχασε όλους τους στόχους που είχε θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν, όχι μόνο δεν φαίνεται να βάζει… μυαλό και να πεισμώνει, αλλά με νέα απώλεια βαθμών, κινδυνεύει πλέον να χάσει και τη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ! Η Άρσεναλ βρίσκεται μόλις στο +2 από την τέταρτη στη βαθμολογία, Μάντσεστερ Σίτι, μετά το σερί των πέντε παιχνιδιών χωρίς νίκη και ο Αλσατός τεχνικός της ομάδας ψάχνει, αλλά ακόμη δεν έχει βρει τις πταίει. Κόντρα στην Άστον Βίλα η κατάκτηση των τριών βαθμών κρίνεται επιτακτική ανάγκη, αλλά δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Τόμας Βερμάελεν, έπειτα από περίπου οχτώ μήνες ταλαιπωρίας με πρόβλημα στον Αχίλλειο τένοντα! Ο Κλισί επιστρέφει στα πλάνα του προπονητή του, αλλά αμφίβολοι παραμένουν οι Φάμπρεγας και Νασρί.

Το +3 από την επικίνδυνη ζώνη δεν επιτρέπει στην Άστον Βίλα να μένει ήσυχη αναφορικά με την υπόθεση της παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ και οι «χωριάτες» αναζητούν πάση θυσία βαθμούς. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ, την οποία καθοδηγεί μέχρι νεοτέρας ο Γκάρι ΜακΆλιστερ, μετράει μόλις μια νίκη στις τελευταίες 24 συναντήσεις με την Άρσεναλ και το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» διατηρούνται αήττητοι για 11 σερί ματς στο «Έμιρεϊτς», δυσκολεύει την προσπάθεια της Βίλα. Η αποστολή της ομάδας θα ταξιδέψει στο Λονδίνο με τον Μακούν να επιστρέφει έχοντας εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί και τον Αγκμπονλαχόρ που ξεπέρασε την ίωση που τον είχε καταβάλει. Εκτός παραμένει ο Κίαραν Κλαρκ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Σέζνι – Σανιά, Τζουρού, Βερμάελεν, Κλισί – Σονγκ, Γουίλσιρ – Φάμπρεγας, Γουόλκοτ, Αρσάβιν – Φαν Πέρσι

Άστον Βίλα (4-4-2): Φρίντελ – Γουόλκερ, Νταν, Κόλινς, Λουκ Γιάνγκ – Ντάουνινγκ, Πετρόφ, Ρίο Κόκερ, Άσλεϊ Γιάνγκ – Μπεντ, Αγκμπονλαχόρ

Γουίγκαν – Γουέστ Χαμ

Πριν από έξι χρόνια, είχαν πάρει μαζί το «εισιτήριο» της ανόδου για την Πρέμιερ Λιγκ. Στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει τόσο μεγάλη έκπληξη αν και οι δυο τους πιαστούν… χέρι – χέρι και πάρουν το δρόμο για την Τσάμπιονσιπ. Στο «DW», Γουίγκαν και Γουέστ Χαμ κυνηγούν μονάχα το «τρίποντο» για να ελπίζουν σε παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, με τα «σφυριά» να αποχαιρετούν την πρώτη κατηγορία σε περίπτωση απώλειας βαθμών. Η ομάδα του Άβραμ Γκραντ παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και αυτή τη στιγμή στο -6 από τις θέσεις της σωτηρίας. Οι Λονδρέζοι μπορούν να ελπίζουν σε θετικό φινάλε της σεζόν μόνο αν στην έδρα της Γουίγκαν πάρουν τη νίκη, αλλιώς… θα πρέπει να ετοιμάζουν βαλίτσες. Ο Σκοτ Πάρκερ θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη του επιστροφή έπειτα από τέσσερα σερί ματς που απουσίασε με τραυματισμό, ενώ έτοιμος αναμένεται να είναι και ο Μάθιου Άπσον.

Για την ομάδα του Μαρτίνεζ, τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα και κρίσιμα, αλλά μπορούν να θεωρηθούν καλύτερα σε σχέση με τη σημερινή της αντίπαλο. Οι «λάτικς» στο απέχουν τρεις βαθμούς από τις θέσεις ασφαλείας και θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους για να αποσπάσουν οτιδήποτε θετικό από την αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ. Μόνο που η παράδοση ευνοεί την ομάδα του Γκραντ, αφού έχει φύγει νικήτρια στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες μεταξύ τους κόντρες. Για τη Γουίγκαν, ο Ντιαμέ παραμένει αμφίβολος, με τον Ν’Ζόγκμπια να περιλαμβάνεται στα πλάνα του προπονητή του αλλά να μην θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή του και στα ενενήντα λεπτά του αγώνα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουίγκαν (4-2-3-1): Αλ Χαμπσί – Μπόις, Κάλντουελ, Αλκαράζ, Φιγκερόα – ΜακΚάρθι, Ντιαμέ – Γουότσον, Ν’Ζόγκμπια, Κλέβερλι – Ρονταλέγκα

Γουέστ Χαμ (4-3-3): Γκριν – Γιάκομπσεν, Γκάμπιντον, Άπσον, Μπριτζ – Χιτσλσπέργκερ, Πάρκερ, Σπέκτορ – Κιν, Κόουλ, Ομπίνα

Λίβερπουλ – Τότεναμ

Νίκη για τη Λίβερπουλ, σημαίνει και εξασφάλιση της πέμπτης και τελευταίας προνομιούχου θέσης του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν! Οι «κόκκινοι» με τον Κένι Νταλγκλίς να υπογράφει νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο, έχουν ανακτήσει την αίγλη και τη δυναμική που είχαν χάσει επί ημερών Ρόι Χότζον και με το «Άνφιλντ» πραγματικά…σείεται σε κάθε αναμέτρηση της ομάδας. Μπροστά στο κοινό της, η Λίβερπουλ μετράει εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία εννέα ματς, ενώ έχει σημειώσει 17 γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια και σίγουρα έπεται συνέχεια υπό τις οδηγίες του «King Kenny»! Ο Άντι Κάρολ έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και πιθανότατα θα βρεθεί στον πάγκο, ενώ και ο Μεϊρέλες που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού από την αναμέτρηση με τη Φούλαμ, είναι πανέτοιμος.

Η Τότεναμ, έφτασε να κυνηγάει τα πολλά, από ότι φαίνεται όμως, χάνει και τα λίγα. Στο -2 από τη Λίβερπουλ που καταλαμβάνει την 5η και τελευταία θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό «εισιτήριο», η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ δείχνει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Εννέα βαθμοί στα τελευταία δέκα παιχνίδια είναι ο αρνητικός απολογισμός των «σπιρουνιών» που ορισμένες φορές δίνουν την εντύπωση ότι απλά έχουν μείνει στη φετινή εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ που σταμάτησε στα προημιτελικά. Οι Λονδρέζοι θέλουν να φύγουν από το «Άνφιλντ» με το απόλυτο των βαθμών στις αποσκευές τους, αλλά γνωρίζουν ότι μόνο εύκολο δεν είναι και με τους Γκαλάς και Γκόμες νοκ – άουτ, οι πιθανότητες επιτυχίας μειώνονται. Επιστρέφει στα μετόπισθεν ο Κινγκ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ (5-3-2): Ρέινα – Τζόνσον, Κάραγκερ, Λούκας, Σκρτελ, Φλάναγκαν – Μεϊρέλες, Σπίρινγκ, Μάξι – Σουάρες, Κάουτ

Τότεναμ (4-2-1-3): Κουντιτσίνι – Τσόρλουκα, Ντόουσον, Κινγκ, Ρόους – Παλάσιος, Σάντρο – Μόντριτς – Φαν ντερ Φάαρτ, Κράουτς, Λένον

Μπέρμιγχαμ – Φούλαμ

Η διαφορά τερμάτων συγκριτικά με τη Μπλάκπουλ είναι η αιτία για την οποία η Μπέρμιγχαμ αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ισοβαθμώντας όμως στους 39 βαθμούς με τους «seasiders». Η ομάδα του Στιβ Κιν έχει πάρει μόλις έναν βαθμό από τους 12 που διεκδίκησε στα τελευταία παιχνίδια και έχει βρεθεί μεταξύ… παραδείσου και κολάσεως. Στο «Σεντ Άντριους» κόντρα στην αδιάφορη – βαθμολογικά – Φούλαμ, θα αναζητήσει το «τρίποντο», το οποίο είναι και το μοναδικό αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στους κατόχους του Λιγκ Καπ να ελπίζουν σε παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Αρκετά τα αγωνιστικά προβλήματα για τους «μπλε», με τους Κρεγκ Γκάρντνερ και Λίαμ Ρίτζουελ να είναι τιμωρημένοι, ενώ και ο Νίκολα Ζίγκιτς δεν θα αγωνιστεί λόγω προβλήματος στο μηρό. Εκτός παραμένουν και οι Νταν, Μάρτινς και ΜακΦάντεν.

Στην αντίπερα όχθη, το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος για τη Φούλαμ είναι αρκετά καλό, η υπογραφή του Μαρκ Χιούζ στην ομάδα αρχίζει να φαίνεται και ενόψει καλοκαιριού, οι «cottagers» δείχνουν ότι την επόμενη σεζόν θα επανέλθουν ακόμη πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Η ομάδα από το Λονδίνο έχει αποφύγει εδώ και αρκετό καιρό τις «περιπέτειες» περί υποβιβασμού και αυτό της επιτρέπει να αγωνίζεται πιο ελεύθερα. Η βαριά ήττα (5-2) από τη Λίβερπουλ πριν από μια εβδομάδα ήταν ένα δυνατό ταρακούνημα, αλλά όχι τέτοιο που να προκαλέσει πανικό ή προβληματισμό στον σύλλογο. Αξίζει να σημειωθεί ότι έξι από τις εφτά εκτός έδρας ήττες της έχουν έρθει σε παιχνίδια με ομάδες της πρώτης 8αδας του βαθμολογικού πίνακα, ενώ για το σημερινό ματς οι Ζαμόρα και Ντέιβις είναι αμφίβολοι με ενοχλήσεις σε προσαγωγούς και γάμπα αντίστοιχα, ενώ ο Μπερντ είναι τιμωρημένος και θα επιστρέψει με τη νέα σεζόν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπέρμιγχαμ (4-4-2): Φόστερ – Καρ, Τζόνσον, Γίρανεκ, Παρνάμπι – Λάρσον, Φέργκιουσον, Φάχι, Μπόιερ – Μποσεζούρ, Τζερόμ

Φούλαμ (4-5-1): Σβάρτσερ – Μπερντ, Χάνγκελαντ, Χιούζ, Σαλσίδο – Ντέιβις, Σίντουελ, Μέρφι, Γκούντγιονσεν, Ντέμπσεϊ - Ζαμόρα