Σενάρια για δυο θέσεις!

Τελευταία στροφή στην Λιγκ1 και δυο θέσεις «παίζονται» πλέον για την τελική κατάταξη αναφορικά με την απευθείας άνοδο και τον υποβιβασμό. Η δεύτερη (όπου την διεκδικούν πέντε ομάδες) και μια για τον υποβιβασμό (μάχονται τέσσερις). Όλα τα σενάρια...



Σενάρια για δυο θέσεις!

Το μέλι έχει η δεύτερη θέση...

Τα πράγματα στην Λιγκ1 αναφορικά με την άνοδο και τα πλέϋ-οφ είναι ξεκάθαρα ως προς το δεύτερο κομμάτι. Πέραν της Νόριτς που έχει κατακτήσει τον τίτλο πρωταθλητή αλλά και την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, και την Χάντερσφιλντ που είναι σίγουρα στα πλέϋ-οφ, οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες διεκδικούν την δεύτερη προνομιούχο θέση και στην χειρότερη, το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα πλέϋ-οφ.

Λιντς

Σε θέση ισχύος για την απευθείας άνοδο φαίνεται να είναι η Λιντς που παρά την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική με 1-0 εκτός από την Τσάρλτον, κρατάει την… τύχη στα χέρια της. Με νίκη στο «Έλαντ Ρόουντ» επί της αδιάφορης βαθμολογικά Μπρίστολ Ρόβερς είναι δεύτερη και πανηγυρίζει την επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ. Σε περίπτωση ισοπαλίας, δεν θα θέλει νικητή στο παιχνίδι Μίλγουολ-Σουίντον ενώ με ήττα βολεύεται μόνο με ισοπαλία και πάλι στο Μίλγουολ-Σουίντον αν και δύσκολα θα είναι δεύτερη λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Μίλγουολ

Τα «λιοντάρια» υποδέχονται την Σουίντον σε ένα παιχνίδι όλα τα λεφτά. Με νίκη η Μίλγουολ και τυχόν στραβοπάτημα της Λιντς είναι σίγουρα δεύτερη. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα πρέπει να ηττηθεί η Λιντς ενώ σε ήττα δεν έχει καμιά ελπίδα και πιθανόν να χάσει και αρκετές θέσεις αναφορικά με την τελική κατάταξη στα πλέϋ-οφ. Υπερτερεί σε ισοβαθμία με Σουίντον, Τσάρλτον και Χάντερσφιλντ.

Σουίντον

Για την Σουίντον ισχύει κάτι ανάλογο με την Μίλγουολ. Με νίκη στο «Νιου Ντεν» και στραβοπάτημα της Λιντς είναι σίγουρα δεύτερη. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα της, δεν προλαβαίνει την δεύτερη προνομιούχο θέση αφού υστερεί σε ισοβαθμία, λόγω διαφοράς τερμάτων.

Τσάρλτον

Δύσκολο σενάριο για την Τσάρλτον για να κερδίσει την δεύτερη θέση. Θέλει μόνο νίκη κόντρα στην αδιάφορη Όλνταμ εκτός έδρας και παράλληλα ήττα της Λιντς και ισοπαλία στο Μίλγουολ-Σουίντον.

Χάντερσφιλντ

Μόνο με θαύμα βγαίνει δεύτερη η Χάντερσφιλντ. Πρέπει να κερδίσει με πολλά γκολ την Έξετερ, να ηττηθεί η Λιντς, να λήξει ισόπαλο το Μίλγουολ-Σουίντον και να μην κερδίσει η Τσάρλτον. Δηλαδή περιορίζεται στην συμμετοχή στα πλέϋ-οφ.

 

Τελικά έγιναν... τέσσερις!

Στα του υποβιβασμού στην Λιγκ1, ουσιαστικά τρεις ομάδες ήταν που παλεύουν για την παραμονή τους (εκκρεμεί μια θέση) καθώς οι Σαουθέντ, Γουίκομ και Στόκπορτ έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά. Όμως προστέθηκε την Πέμπτη και η Χάρλπουλ καθώς η ομοσπονδόια ανακοίνωσε την αφαίρεση τριών βαθμών για την χρησιμοποίηση σε παιχνίδι με την Μπράϊτον, παίκτη που ήταν τιμωρημένος. Στα δεδομένα που έχουμε ως τώρα, η Λέϊτον με 51 βαθμούς έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά αφού η Τρανμίρ δεν μπορεί να καλύψει διαφορά 17 τερμάτων σε ένα παιχνίδι:

Χάρτλπουλ

Με νίκη εκτός έδρας επί της Μπρέντφορντ εξασφαλίζεται και μαθηματικά. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας διατηρείται στην κατηγορία αν δεν κερδίσει μια εκ των Έξετερ ή Τρανμίρ.

Τζίλιγχαμ

Πιθανόν με μια ισοπαλία κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Γουίκομ εκτός έδρας, η τζίλιγχαμ εξασφαλίζει την παραμονή της, αφού η Τρανμίρ έχει μακράν χειρότερη διαφορά τερμάτων. Με νίκη της Τζίλιγχαμ δεν τίθεται ούτε θέμα ισοβαθμίας.

Έξετερ

Για να μείνει στην κατηγορία, ότι αποτέλεσμα φέρει η Τρανμίρ το ίδιο θα πρέπει να φέρει και η Έξετερ ή καλύτερο από την αντίπαλο της. Σε αυτό το σενάριο, οι δυο ομάδες στην χειρότερη ισοβαθμούν, με την Έξετερ να παραμένει λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Τρανμίρ

Δεν αρκεί στην Τρανμίρ μόνο η νίκη κόντρα στην υποβιβασμένη Στόκπορτ εκτός. Θέλει παράλληλα και γκέλα της Έξετερ (ισοπαλία ή ήττα) ή ήττα της Τζίλιγχαμ. Με όποια και να ισοβαθμήσει, υστερεί και παίρνει την άγουσα για την Λιγκ2.
 
Το πλήρες πρόγραμμα της 46ης αγωνιστικής:
Γουίκομ-Τζίλιγχαμ
Γουόλσολ-Ντονς
Έξετερ-Χάντερσφιλντ
Κόλτσεστερ-Λέϊτον Όριεντ
Λιντς-Μπρίστολ Ρόβερς
Μίλγουολ-Σουίντον
Όλνταμ-Τσάρλτον
Μπράϊτον-Γέοβιλ
Μπρέντφορντ-Χάρτλπουλ
Νόριτς-Καρλαϊλ
Σαουθάμπτον-Σαουθέντ
Στόκπορτ-Τρανμίρ