Στην Τσάμπιονσιπ η Λιντς

Τα «παγόνια» κατάφεραν να επιστρέψουν στην τσάμπιονσιπ μετά από τρια χρόνια απουσίας, επικρατώντας με 2-1 στο «Έλαντ Ρόουντ» της Μπρίστολ Ρόβερς. Η Τζίλιγχαμ ήταν η ομάδα που ακολούθησε τις υπόλοιπες τρεις στον υποβιβασμό στην Λιγκ2.



Στην Τσάμπιονσιπ η Λιντς

Αν και δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι για την Λιντς, καθώς βρέθηκε από πολύ νωρίς με δέκα παίκτες αλλά και πίσω στο σκορ από την Μπρίστολ Ρόβερς, με την βοήθεια του θερμού κοινού στο «Έλαντ Ρόουντ» κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα, να επικρατήσει με 2-1 και μετά την Νόριτς (που κατέκτησε και τον τίτλο) να γίνει η δεύτερη ομάδα που κερδίζει την απευθείας άνοδο στην τσάμπιονσιπ.

Η Μίλγουολ επικράτησε στο ντέρμπι της Σουίντον με 3-2 αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει την δεύτερη προνομιούχο θέση.

Ευνοημένη για την διαδικασία των πλέϋ-οφ βγήκε η Τσάρλτον που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Όλνταμ με 2-0, πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας και πήρε το πλεονέκτημα ενόψει των πλέϋ-οφ κόντρα στην Σουίντον. (τα ζευγάρια που σχηματίζονται είναι: Μίλγουολ-Χάντερσφιλντ και Τσάρλτον-Σουίντον, με τους επαναληπτικούς αγώνες στην έδρα των πρώτα αναφερόμενων ομάδων).

Στα του υποβιβασμού, η Τζίλιγχαμ υποβιβάστηκε μαζί με τις Σαουθέντ, Γουίκομ και Στόκπορτ στην Λιγκ2. Η Τζίλιγχαμ «έκλεισε» την φετινή σεζόν χωρίς νίκη εκτός, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από την αδιάφορη και ήδη υποβιβασμένη Γουίκομ.

Παράλληλα, Έξετερ και Τρανμίρ επικράτησαν των Χάντερσφιλντ και Στόκπορτ αντίστοιχα και την πέρασαν στην βαιθμολογία ενώ και η Χάρτλπουλ (που μεσοβδόμαδα δέχτηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών) με την ισοπαλία που πήρε κόντρα στην Μπρέντφορντ με 0-0 εξασφάλισε την παραμονή της, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την Τζίλιγχαμ (ισοβάθμισαν στους 50 βαθμούς).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 46ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Γουίκομ-Τζίλιγχαμ 3-0
Γουόλσολ-Μ. Κ. Ντονς 2-1
Έξετερ-Χάντερσφιλντ 2-1
Κόλτσεστερ-Λέϊτον όριεντ 1-0
Λιντς-Μπρίστολ Ρόβερς 2-1
Μίλγουολ-Σουίντον 3-2
Μπράϊτον-Γέοβιλ 1-0
Μπρέντφορντ-Χάρτλπουλ 0-0
Νόριτς-Καρλάϊλ 0-2
Όλνταμ-Τσάρλτον 0-2
Σαουθάμπτον-Σαουθέντ 3-1
Στόκπορτ-Τρανμίρ 0-3