Premier League: 38η αγωνιστική (preview)

Η ώρα της κρίσης. Ένα μεγάλο θρίλερ, φτάνει στο τέλος του. Το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2010-2011 ρίχνει αυλαία. Προγνωστικά δεν χωράνε. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και την 5η θέση, όπως επίσης και αυτές που θα συνοδεύσουν την Γουέστ Χαμ στην Τσάμπιονσιπ, θα γίνουν γνωστές στο φινάλε!



Premier League: 38η αγωνιστική (preview)

Το england365 αναλύει:

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ

Με εξασφαλισμένη την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη αγωνιστική περίοδο, το μοναδικό ενδιαφέρον για την Άστον Βίλα στο τελευταίο ματς της ομάδας για τη φετινή σεζόν, που μάλιστα είναι και μπροστά στο κοινό της, συγκεντρώνεται στο ενδεχόμενο επιστροφής του Ζεράρ Ουγιέ στον πάγκο. Ο Γκάρι ΜακΆλιστερ από το Πάσχα και έπειτα αντικαθιστά τον Γάλλο προπονητή που αντιμετώπισε προβλήματα με την καρδιά του και το ματς με τη Λίβερπουλ, θεωρείται μια καλή ευκαιρία επαναδραστηριοποίησης του Ουγιέ, παρά τις λιγοστές πιθανότητες επαλήθευσης του σεναρίου. Οι «χωριάτες» έχουν γνωρίσει μόλις μια ήττα στα τελευταία εφτά παιχνίδια, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα, πέρασαν νικηφόρα (2-1) και από το «Έμιρεϊτς», βάζοντας την Άρσεναλ σε μπελάδες! Κόντρα στη Λίβερπουλ επιστρέφει και ο Κίαραν Κλαρκ που απουσίασε τον τελευταίο καιρό έχοντας ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς στη μέση και αρκετές θλάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ο Μπραντ Φρίντελ που θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, θα πραγματοποιήσει την 400η συμμετοχή του στην Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που θα τον κάνει τον 21ο ποδοσφαιριστή που το καταφέρνει.

Από τη μεριά της, η Λίβερπουλ βρέθηκε ξαφνικά να ελπίζει σε… θαύμα για τη συμμετοχή της στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Κένι Νταλγκλίς, είναι ο μεγάλος αναμορφωτής της ομάδας, αφού από τον περασμένο Ιανουάριο, κατάφερε να ανεβάσει τον σύλλογο από τη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην πρώτη πεντάδα και να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη, κάτι που μέχρι τα Χριστούγεννα θα ακουγόταν περισσότερο σαν… ανέκδοτο. Οι «κόκκινοι» την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν (2-0) από την Τότεναμ στο «Άνφιλντ», με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στην 6η θέση της βαθμολογίας και πλέον, στο -1 από την τελευταία προνομιούχο θέση, να ζητούν αποκλειστικά «τρίποντο» και «στραβοπάτημα» της ομάδας του Χάρι Ρέντναπ. Έτοιμος θα είναι ο Ραούλ Μεϊρέλες που ξεπέρασε τη θλάση που είχε αποκομίσει από τη νίκη (5-2) επί της Φούλαμ, ενώ ο Γκλεν Τζόνσον αναμένεται να πραγματοποιήσει τη 250η συμμετοχή του με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άστον Βίλα (4-4-2): Φρίντελ – Γουόλκερ, Νταν, Κόλινς, Λουκ Γιάνγκ – Ντάουνινγκ, Πετρόφ, Ρίο Κόκερ, Άσλεϊ Γιάνγκ – Μπεντ, Αγκμπονλαχόρ

Λίβερπουλ (4-4-2): Ρέινα – Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Φλάναγκαν – Κάουτ, Λούκας, Σπίρινγκ, Ροντρίγκεζ – Σουάρες, Κάρολ

Γουέστ Χαμ – Σάντερλαντ

Στην αναζήτηση του ανθρώπου που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της επιστροφής της Γουέστ Χαμ στην Πρέμιερ Λιγκ επιδίδονται οι ιθύνοντες του συλλόγου. Τα «σφυριά» αποχαιρέτησαν τη μεγάλη κατηγορία έπειτα από την ήττα (3-2) στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής και ο Άβραμ Γκραντ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας, όπου τώρα κάθεται αναλαμβάνοντας χρέη υπηρεσιακού τεχνικού ο Κέβιν Κιν. Οι ιδιοκτήτες της Γουέστ Χαμ, όπως αποκαλύφθηκε λίγες μέρες μετά το «διαζύγιο» με τον Ισραηλινό προπονητή, είχαν αποφασίσει να τον απολύσουν από τον χειμώνα, ωστόσο, δεν βρέθηκε κανείς που να αποδεχτεί την πρόκληση, λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατούσε και συνεχίζει να επικρατεί στην ομάδα. Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που στο τελευταίο ματς της σεζόν κόντρα στη Σάντερλαντ δεν θέλουν να αγωνιστούν, όπως υποστήριξε ο Κιν, με τον Σκοτ Πάρκερ να παραμένει αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού φάνηκε ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος στο ματς με τους «λάτικς» πριν από μια εβδομάδα.

Ο Στιβ Μπρους τη Σάντερλαντ δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού έχει φτάσει σε σημείο να κάνει προπονήσεις ακόμη και με… 12 ποδοσφαιριστές! Τα προβλήματα τραυματισμών ταλαιπώρησαν τις «μαύρες γάτες» σε όλη τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο αυτό, δεν τις εμπόδισε να εξασφαλίσουν την παρουσίας τους στα μεγάλα «σαλόνια» και την επόμενη σεζόν. Στο «Στάδιο του Φωτός», τα πράγματα έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν ενόψει καλοκαιριού και αυτό φάνηκε και από την ήττα (3-1) από τη Γουλβς στην προηγούμενη αγωνιστική. Οι «λύκοι» ήταν «διψασμένοι» για τους τρεις βαθμούς και σε αντίθεση με το μηδαμινό βαθμολογικό κίνητρο της Σάντερλαντ, κατάφεραν να πάρουν στις αποσκευές τους πολύ σημαντικούς πόντους. Ο Ασαμόα Γκιάν και Άντον Φέρντιναντ ενδεχομένως να επιστρέψουν για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά παρά το γεγονός πως έχουν ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα των τελευταίο προπονήσεων της ομάδας, δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή τους στην αναμέτρηση με τα «σφυριά».

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουέστ Χαμ (4-3-3): Γκριν – Γιάκομπσεν, Τόμκινς, Άπσον, Μπριτζ – Χιτσλσμπέργκερ, Κόβατς, Μπριτζ – Σίαρς, Κόουλ, Χάινς

Σάντερλαντ (4-4-2): Μινιολέ – Ελμοχαμαντί, Ονουόχα, Φέρντιναντ, Μπάρντσλεϊ – Χέντερσον, Κόλμπακ, Μαλμπράνκ, Ζέντεν – Γκιάν, Σεσενιό

Γουλβς – Μπλάκμπερν

Στο «Μολινό», πολύ απλά, θα πέσουν… κορμιά! Στην έδρα της Γουλβς, πραγματοποιείται ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, αφού κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η υπόθεση της παραμονής ή όχι των ομάδων στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «λύκοι», συμπεριλαμβάνονται στα τρελά σενάρια που θέλει τους ουραγούς να δίνουν το «παρών» στη μεγάλη κατηγορία τη νέα χρονιά ακόμη και με… ήττα (!), ενώ για τη Μπλάκμπερν τα πράγματα ίσως είναι πιο ξεκάθαρα. Για τους γηπεδούχους, η νίκη (3-1) επί της Σάντερλαντ, το προηγούμενο Σάββατο, αποδείχθηκε χρυσάφι, ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η αποστολή της ομάδας του Μικ ΜακΚάρθι, θα πρέπει να επικρατήσει και της Μπλάκμπερν. Σε περίπτωση νίκης, η Γουλβς σώνεται. Σε περίπτωση ισοπαλίας, δεν θέλει να νικήσουν δύο από τις Μπέρμιγχαμ, Μπλάκπουλ και Γουίγκαν, ενώ σε περίπτωση ήττας… οι προσευχή θα ήταν μια καλή επιλογή! Όπως και να ‘χει, στα τελευταία εφτά εντός έδρας ματς, οι «λύκοι» έχουν γνωρίσει μόνο μια ήτα και κόντρα στους «ρόβερς», ο Κέβιν Ντόιλ ενδεχομένως να απουσιάσει λόγω υποτροπής στο πρόβλημα του γονάτου που τον είχε αφήσει εκτός δράσης για δύο μήνες, ενώ ο Τζάρβις επιστρέφει έπειτα από απουσία δύο παιχνιδιών.

Στο «στρατόπεδο» της Μπλάκμπερν, ο Στιβ Κιν είναι ένας από τους προπονητές που αγωνιά για το μέλλον της ομάδας του. Τα σενάρια παραμονής της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ είναι πολλά και άκρως ενθαρρυντικά, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην ισοπαλία (1-1) της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτέλεσμα το οποίο έδωσε τον φετινό τίτλο στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Με νίκη επί της Γουλβς, οι «ρόβερς» παραμένουν στην κατηγορία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπερτερεί σε ισοβαθμία της σημερινής της αντιπάλου. Εκτός αυτού, σε περίπτωση ισοπαλίας, θα πρέπει να νικήσουν οι Μπέρμιγχαμ, Μπλάκπου και Γουίγκαν για να πέσει, ενώ σε ενδεχόμενο ήττας, τότε θα πρέπει να νικήσουν οι δύο από τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες. Πάντως, στα αγωνιστικά, οι Κρις Σαμπά, Τζούνιορ Χόιλετ και Ζερμέιν Τζίνας τίθενται στη διάθεση του προπονητή τους, όπως επίσης και ο Μαμ Μπιράμ Ντιούφ που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουλβς (4-4-2): Χένεσι – Ελοκόμπι, Κράντοκ, Μανσιέν, Φόλεϊ – Χαντ, Ο’Χάρα, Χένρι, Γκεντιουρά – Φλέτσερ, Γουόρντ

Μπλάκμπερν (4-4-2): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Φ. Τζόουνς, Ζιβέ – Εμέρτον, Τζ. Τζόουνς, Ν’Ζονζί, Όλσον – Χόιλετ, Ρόμπερτς

Έβερτον – Τσέλσι

Μέσα στον… χαμό των σεναρίων για Ευρώπη και υποβιβασμούς, υπάρχουν και παιχνίδια σαν αυτό στο «Γκούντισον Παρκ», όπου καμία ομάδα δεν έχει κανένα κίνητρο. Έβερτον και Τσέλσι κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με σαφή στόχο των «ζαχαρωτών» το θέαμα προς ικανοποίηση των οπαδών τους και από τη μεριά των «μπλε», το θετικό φινάλε για… χάρη του Κάρλο Αντσελότι. Η Έβερτον δεν έχει ηττηθεί μπροστά στο κοινό της από τον περασμένο Νοέμβριο, στατιστικό που ο προπονητής της ομάδας επιθυμεί να διατηρήσει με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Τσέλσι. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ θέλει να «κλειδώσει» την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τον Μπιλιαλέντινοφ να είναι τιμωρημένος για τρεις αγωνιστικές, τον Κέιχιλ αμφίβολο και εκτός μάχης τους Φελαϊνί και Σαχά.

Από… Λονδίνο μεριά, το ματς στο «Γκούντισον Παρκ» φαίνεται πως θα είναι και το τελευταίο του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο των περσινών Πρωταθλητών Αγγλίας. Ο Ιταλός τεχνικός έχει τονίσει ότι θα μάθει το μέλλον του μετά τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο, αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνει ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες παραμονής. Το γεγονός πως η βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας είναι η χειρότερη μετά το 2003 και ο απολογισμός των τερμάτων δεν ξεπερνάει τα 70 γκολ, συγκριτικά με τα 103 της περσινής χρονιάς, τότε καταλαβαίνει κανείς πως πολλά πράγματα πήγαν στραβά τη φετινή περίοδο. Κανένα νέο σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα για τους «μπλε», που στην τελευταία τους εμφάνιση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πριν από μια εβδομάδα πίκραναν τους οπαδούς τους με το τελικό 2-2 κόντρα στη Νιούκαστλ. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπεναγιούν και Ραμίρες με μυϊκές ενοχλήσεις.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Χίμπερτ, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – Κόουλμαν, Νέβιλ, Χάιτινχα, Αρτέτα – Ανιτσέμπε, Όσμαν

Τσέλσι (4-3-3): Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Τέρι, Κόουλ – Εσιέν, Μίκελ, Λάμπαρντ – Καλού, Τόρες, Μαλουντά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπλάκπουλ

Πανηγυρικό χαρακτήρα θα έχει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η φετινή τελευταία αναμέτρηση του πρωταθλήματος στο «Ολντ Τράφορντ», με τη Μπλάκπουλ να ελπίζει πως… δεν θα γίνει έρμαιο στις ορέξεις των ποδοσφαιριστών του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον! Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, έγιναν η πιο επιτυχημένη ομάδα του Νησιού και πλέον, σκέφτονται τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, την 28η Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ», κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ο Σκοτσέζος τεχνικός της ομάδας δείχνει πάντως… αμετάπειστος και σκέφτεται να παρατάξει μια αρκετά δυνατή ενδεκάδα απέναντι στη Μπλάκπουλ, επιβεβαιώνοντας μάλιστα πως οι Φλέτσερ, Σκόουλς, Άντερσον, Μπερμπάτοφ και Εβρά θα πάρουν φανέλα βασικού! Συγκινητική θα είναι η στιγμή που πέσει η αυλαία για τον Έντβιν Φαν ντερ Σαρ που έχει αποφασίσει να κρεμάσει τα γάντια του μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και το ματς με τους «seasiders» θα είναι το τελευταίο της ένδοξης ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Η ομάδα του Ίαν Χόλογουεϊ, έχει την ευκαιρία να μετατρέψει σε… χαρούμενη επέτειο την 22α Μαΐου. Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, επικρατούσε της Κάρντιφ στο «Γουέμπλεϊ» και έπαιρνε το «εισιτήριο» για τα μεγάλα «σαλόνια». Φέτος, την ίδια ημερομηνία, έχει τη μεγάλη ευκαιρία να διατηρηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον τεχνικό του συλλόγου να εμφανίζεται αισιόδοξος αλλά μονάχα τον ίδιο να ξέρει… πόσο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι στο Μάντσεστερ. Η Μπλάκπουλ, μπορεί να σωθεί ακόμη και με ήττα, αν επίσης ηττηθούν οι Μπέρμιγχαμ και Γουίγκαν, ενώ το σενάριο της διαφοράς τερμάτων μπορεί να ρίξει τους νεοφώτιστους στην Τσάμπιονσιπ, ακόμη και με νίκη! Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν οι «seasiders» και επισκέπτονται πάνοπλοι το «Θέατρο των Ονείρων».

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3-3): Φαν ντερ Σαρ – Μπράουν, Σμόλινγκ, Έβανς, Εβρά – Φλέτσερ, Άντερσον, Σκόουλς – Ομπερτάν, Μπερμπάτοφ, Παρκ

Μπλάκπουλ (4-3-3): Γκιλκς – Έρντλεϊ, Μπαπτίστ, Έβατ, Κρέινι – Σάουθερν, Βον, Άνταμ – Τέιλορ Φλέτσερ, Κάμπελ, Πάντσεον

Μπόλτον – Μάντσεστερ Σίτι

Στο «Ρίμποκ» γράφει τον φετινό της επίλογο η Μπόλτον, κόντρα στην… ευρωπαία Μάντσεστερ Σίτι! Η ομάδα του Όουεν Κόιλ θέλει να κλείσει με νίκη τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μπροστά στο κοινό της, με τις τρεις ήττες σε όλα τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια να αποδεικνύουν πως η έδρα των «τρότερς» εξελίσσεται σε… κάστρο! Η ήττα (4-3) από τη Μπλάκπουλ, την προηγούμενη αγωνιστική, δεν είχε αρνητικές συνέπειες, αφού πέρα από την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, η Μπόλτον δεν κυνηγάει τίποτα περισσότερο. Η Σίτι θα πρέπει να προσέχει καθώς η σημερινή της αντίπαλος έχει αποτύχει να σκοράρει στα δύο από τα τελευταία 17 ματς στο «Ρίμποκ», με τον Μουάμπα να δηλώνει «παρών» στα πλάνα του προπονητή του και τον Ελμάντερ να επιστρέφει από τραυματισμό και να φοράει για τελευταία φορά τη φανέλα της Μπόλτον.

Για τους «πολίτες» που επέστρεψαν στους τίτλους έπειτα από 35 χρόνια, κατακτώντας το φετινό Κύπελλο Αγγλίας, η φετινή σεζόν ενδέχεται να κλείσει με άκρως θετικό τρόπο, που δεν είναι άλλος από την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» της Άρσεναλ με την Άστον Βίλα και επικρατώντας (3-0) της Στόουκ, πέρασε στην 3η προνομιούχο θέση! Εκεί θέλουν να κρατηθούν οι «πολίτες» και μπορούν να το κάνουν με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους «κανονιέρηδες» στην τελευταία αγωνιστική της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οι εκτός έδρας επιδόσεις των Κυπελλούχων Αγγλίας δεν είναι θετικές, αφού μετρούν μία νίκη στα οχτώ τελευταία παιχνίδια μακριά από το «City of Manchester», αλλά με μηδαμινά αγωνιστικά προβλήματα και τον Τέβες να κυνηγάει το «Χρυσό Παπούτσι», οι οιωνοί είναι καλοί.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπόλτον (4-4-2): Γιασκελάινεν – Στέινσον, Νάιτ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον – Λι, Μουάμπα, Γκάρντνερ, Τέιλορ – Στάριτζ, Ντέιβις

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Χαρτ – Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Ζαμπαλέτα – Ντε Γιόνγκ, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι – Άνταμ Τζόνσον, Τέβες, Σίλβα

Νιούκαστλ – Γουέστ Μπρομ

Νίκη για… χαρούμενο αντίο αναζητούν οι δύο ομάδες που διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Από τη μια η Νιούκαστλ με τον Άλαν Πάρντιου να έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή τον μεταγραφικό σχεδιασμό και από την άλλη τη Γουέστ Μπρομ με τον Ρόι Χότζον να γίνεται… ήρωας και να οδηγεί την ομάδα εκ του ασφαλούς ακόμη και στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα! Οι «καρακάξες» έχουν αποφύγει τα σενάρια υποβιβασμού προ πολλού και αυτό επιτρέπει στον προπονητή και τους διοικούντες να συζητούν ήδη για την ενίσχυση του ρόστερ και τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας την επόμενη σεζόν. Στο Λονδίνο, η Νιούκαστλ έδειξε μαχητικότητα την προηγούμενη αγωνιστική και επιβραβεύτηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) απέναντι στην Τσέλσι. Σήμερα, Οι Σμιθ και Μπεστ είναι ετοιμοπόλεμοι, όχι όμως και ο Γιόνας Γκουτιέρεζ που προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, έχοντας αποκομίσει πρόβλημα τραυματισμού από το ματς με τους «μπλε» του Κάρλο Αντσελότι.

Στο «Χόθορνς», ο Ρόι Χότζον απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του, συνεχίζει ανενόχλητος το έργο του και οδηγεί τη Γουέστ Μπρομ στην επιτυχία! Οι «baggies» έχουν γνωρίζει μόλις δύο ήττες στα τελευταία 12 ματς, την προηγούμενη αγωνιστική κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 της Έβερτον, διατηρώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία τους για πρώτη φορά έπειτα από 36 «στροφές» πρωταθλήματος και επόμενος στόχος είναι ο τερματισμός στην πρώτη δεκάδα! Στην προσπάθεια αυτή, οι Γκρέιαμ Ντόρανς και Πάμπλο Ιμπάνιεθ δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αφού συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.

Πιθανές ενδεκάδες:

Νιούκαστλ (4-4-2): Κρολ – Σίμπσον, Σ. Τέιλορ, Κολοτσίνι, Χοσέ Ενρίκε – Λόβενκρατς, Ρ. Τέιλορ, Μπάρτον, Φέργκιουσον – Σόλα Αμεόμπι, Σάμι Αμεόμπι

Γουέστ Μπρομ (4-3-3): Κάρσον – Ριντ, Όλσον, Τάμας, Σόρεϊ – Μουλούμπου, Κοξ, Σάρνερ – Μπραντ, Οντεμβίγκι, Τόμας

Στόουκ – Γουίγκαν

Στο «Μπριτάνια», ακόμη μια ουραγός ομάδα θα αναζητήσει «τρίποντο» σωτηρίας και παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Στόουκ φιλοξενεί τη Γουίγκαν, με τους «λάτικς» να… καίγονται για τους βαθμούς της νίκης, αν θέλουν να παίζουν στην πρώτη κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Για τους «πότερς», η απώλεια του Κυπέλλου Αγγλίας με την ήττα (1-0) από τη Μάντσεστερ Σίτι και η απογοήτευση στην άτυπη ρεβάνς με τους «πολίτες», αλλά για το πρωτάθλημα, όπου πάλι η ομάδα του Τόνι Πιούλις ηττήθηκε (3-0), μετριάζεται με τη σίγουρη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ και με πιθανότατα με ένα θετικό φινάλε της φετινής χρονιάς μπροστά στο κοινό του συλλόγου. Οι Εθέρινγκτον και Πέναντι είναι αυτοί που θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας την τελευταία στιγμή, ενώ η απουσία του Ρόμπερτ Χουτ από τα μετόπισθεν πρέπει να θεωρείται σίγουρη.

Στην αντίπερα όχθη, η Γουίγκαν συμπεριλαμβάνεται σε περιπετειώδη σενάρια υποβιβασμού και παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού τα… τερτίπια της διαφοράς τερμάτων είναι αυτά που κάνουν εξαιρετικά μπερδεμένη την κατάσταση. Οι «λάτικς», έχουν πιο εύκολο έργο από τις Μπέρμιγχαμ και Μπλάκπουλ, παρόλα αυτά, ακόμη και ο βαθμός της ισοπαλίας με Στόουκ στο «Μπριτάνια», ίσως να της αρκεί! Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως με την επικράτηση (3-2) επί της Γουέστ Χαμ πριν από μια εβδομάδα, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος της 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, η Γουίγκαν έδειξε ότι… πολύ δύσκολα θα αφήσει τα μεγάλα «σαλόνια». Μοναδικός αμφίβολος για την αναμέτρηση ο Μοχάμεντ Ντιαμέ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Στόουκ (4-4-2): Σόρενσεν – Γουίλκινσον, Σόουκρος, Κόλινς, Γουίλσον – Πέναντ, Γουίλαν, Γουάιτχεντ, Ντέλαπ – Γουόλτερς, Τζόουνς

Γουίγκαν (4-3-3): Αλ Χαμπσί – Μπόις, Κάλντουελ, Αλκαράζ, Φιγκερόα – ΜακΚάρθι, Ντιαμέ, Γουότσον – Ν’Ζόγκμπια, Ρονταλέγκα, Κλέβερλι

Τότεναμ – Μπέρμιγχαμ

Αφού ξαφνικά η Τότεναμ βρέθηκε στην 5η και τελευταία προνομιούχο θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, θέλει να την «κλειδώσει» και να πάρει το τελευταίο «εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου! Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ με τη νίκη (2-0) στο «Άνφιλντ» επί της Λίβερπουλ, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής, κατάφερε να ξεπεράσει τους «κόκκινους» και να βρεθεί στο +1, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει πλέον μόνο θετικό αποτέλεσμα στο ματς με τη Μπέρμιγχαμ για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Στις τελευταίες 16 εντός έδρας αναμετρήσεις της, η ομάδα του Λονδίνου δεν έχει ηττηθεί, αλλά στα πρόσφατα τρία παιχνίδια στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία. Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ θα προλάβει μόνο με.. θαύμα, πιθανότατα εκτός ο Στίβεν Πίεναρ, έτοιμοι οι Χάτον, Άσου Εκοτό, Τζίνας, όπως επίσης και οι Γκόμες, Παλάσιος, Χάντλστοουν και Κινγκ!

Για τη Μπέρμιγχαμ, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει μετά την ήττα (2-0) από τη Φούλαμ. Σε συνδυασμό με το θετικό αποτέλεσμα που ψάχνει η Τότεναμ, το έργο της ομάδας του Άλεξ ΜακΛις έχει γίνει σχεδόν… ακατόρθωτο, αφού μόνο με δική της νίκη παραμένει στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά μαθηματικά θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη σεζόν, σε περίπτωση που δεν νικήσουν οι Μπλάκπουλ και Γουίγκαν και έρθει ισόπαλο το ματς της Γουλβς με τη Μπλάκμπερν στο «Μολινό». Τα καλά νέα για τους «μπλε» είναι η επιστροφή των Γκάρντνερ και Ρίτζουελ που ήταν τιμωρημένοι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μπόιερ, Γίρανεκ και Παρνάμπι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τότεναμ (4-4-2): Κουντιτσίνι – Μπασόνγκ, Κινγκ, Ντόουσον, Καμπούλ – Πίεναρ, Μόντριτς, Σάντρο, Λένον – Κράουτς, Φαν ντερ Φάαρτ

Μπέρμιγχαμ (4-5-1): Φόστερ – Καρ, Τζόνσον, Ντέιβις, Ρίτζουελ – Λάρσον, Φέργκιουσον, Γκάρντνερ, Φάχι, Μποσεζούρ – Τζερόμ

Φούλαμ – Άρσεναλ

Στο Λονδίνο κρίνεται η τύχη της Άρσεναλ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ φιλοξενείται από την Τότεναμ στο «Craven Cottage», έχοντας βρεθεί πλέον στην 4η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι «κανονιέρηδες» ενδέχεται να χάσουν το «εισιτήριο» για απευθείας είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους! Οι «cottagers», έχοντας ήδη το πλεονέκτημα για την επιπλέον θέση που άνοιξε η UEFA στην Αγγλία για την ομάδα που θα συμμετέχει στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ ως μια από αυτές που τήρησαν το fair play καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε περίπτωση νίκη επί της Άρσεναλ και παράλληλα ήττας της Έβερτον από την Τσέλσι, τότε τερματίζουν στην 7η θέση! Αυτό, σημαίνει ότι η Φούλαμ έχει την ευκαιρία να πετύχει ξανά αυτό που είχε καταφέρει επί εποχής Χότζον, καταλαμβάνοντας την 7η θέση για πρώτη φορά στην ιστορία της παρουσίας της στην Πρέμιερσιπ! Ο Μαρκ Χιούζ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μούσα Ντεμπελέ που έχει τεθεί νοκ – άουτ, αλλά επιστρέφει στα πλάνα του ο Σάιμον Ντέιβις. Τραυματίας παραμένει ο Νταφ, τιμωρημένος είναι ο Μπερντ.

Για τους «κανονιέρηδες», σε αυτό το σημείο τα λόγια είναι περιττά. Οι μόλις δύο νίκες στα τελευταία δώδεκα (!) παιχνίδια, η ομολογία του Αρσέν Βενγκέρ ότι η απώλεια του Λιγκ Καπ που ήταν ο πρώτος – χρονικά – στόχος, είχε αρνητικές συνέπειες και η έλλειψη εμπειρίας των ποδοσφαιριστών στις δύσκολες στιγμές έχουν κοστίσει και φαίνεται από την 4η θέση που καταλαμβάνει πλέον ο λονδρέζικος σύλλογος. Ο Αλσατός τεχνικός γνωρίζει ότι πλέον τίποτα δεν είναι στο χέρι των παικτών του, αναφορικά με την απευθείας είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και δείχνει πως έχει ήδη αρχίσει να προγραμματίζει τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του! Μέχρι τον Φεβρουάριο, η Άρσεναλ διεκδικούσε όλους τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της σεζόν και σύντομα, όλα έγιναν… συντρίμμια, μένοντας για έκτη σερί χρονιά χωρίς τρόπαιο αλλά πολύ περισσότερο, αποκομίζοντας έναν τεράστιο προβληματισμό. Οι Ντιαμπί, Κλισί και Νασρί θα περάσουν από τεστ ετοιμότητας για το σημερινό παιχνίδι, αμφίβολοι είναι οι Τζουρού, Κοσιελνί και Ροσίτσκι, ενώ εκτός έμεινε ο Φάμπρεγας.

Πιθανές ενδεκάδες:

Φούλαμ (4-5-1): Σβάρτσερ – Πέιντσιλ, Χάνγκελαντ, Σεντέρος, Σαλσίδο – Ντέιβις, Σίντουελ, Μέρφι, Γκούντγιονσεν, Ντέμπσεϊ – Α. Τζόνσον

Άρσεναλ (4-3-3): Σέζνι – Σανιά, Σκιλασί, Βερμάελεν, Κλισί – Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Νασρί – Αρσάβιν, Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ