Προγραμμα-τικές δηλώσεις

Μία ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό το england365.gr σας βάζει σε ρυθμούς Γουέμπλεϊ. Δείτε το σημερινό πρόγραμμα των δύο ομάδων, αλλά και όλες τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών τις τελευταίες ημέρες.



Προγραμμα-τικές δηλώσεις


Το πρόγραμμα της Ημέρας

12:00* Προπόνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις εγκαταστάσεις της Φούλαμ

-----

18:45 Συνέντευξη Τύπου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

19:30 Προπόνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ

-----

20:30 Συνέντευξη Τύπου Γκουαρντιόλα

21:15 Προπόνηση της Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ

-----

(*οι αναγραφόμενες ώρες είναι ώρες Ελλάδας)


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Το 1968 όλοι ήταν στο πλευρό της Γιουνάιτεντ. Ακόμη και στη Σκωτία χάρη στη σύνδεση του τελικού με την προσπάθεια του Σερ Ματ Μπάσμπι. Οπαδός τους ήμουν κι εγώ. Ήταν φανταστικό κατόρθωμα. Να χάσεις σχεδόν όλη σου την ομάδα το 1958 (στην τραγωδία του Μονάχου) και να την ξαναφτιάξεις ώστε μέσα σε δέκα χρόνια να πάρεις το τρόπαιο είναι πραγματικά απίστευτο.

Δεν είναι εύκολο να επιλέξω την ενδεκάδα. Πρέπει να σκεφτώ και τον ανθρώπινο παράγοντα. Οι παίκτες έδωσαν τα πάντα όλη τη σεζόν. Ένας όμως είναι αυτός που πρέπει να τους μιλήσει και αυτός είμαι εγώ. Δεν είναι εύκολη δουλειά.

Πεπ Γκουαρντιόλα

Τους θαυμάζω. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας φανταστικός αντίπαλος. Πριν δύο χρόνια πάντως τους νικήσαμε. Δεν μπορείς να είσαι φαβορί σε έναν τελικό κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Είναι μία σπουδαία ομάδα. Πούλησαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι όμως συνεχίζουν να νικούν.

Από το ρόστερ τους θα επιλέξω τον Σκόουλς - είναι ο καλύτερος μέσος της γενιάς του. Θα ήθελα πολύ να έχω αγωνιστεί δίπλα του. Θέλω να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να είναι ο τελευταίο μας τελικός. Να τα δώσουμε όλα. Να μη χαραμίσουμε την ευκαιρία.

Νεμάνια Βίντιτς

Πρέπει να μας σεβαστούν. Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί. Το έχουμε αποδεχτεί αυτό. Είναι μία μεγάλη ομάδα και παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε όμως μία ομάδα χωρίς τρόπαια τα τελευταία χρόνια. Είμαστε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η νοοτροπία τους είναι διαφορετική από την δική μας όμως αυτό δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει. Θα διαμαρτύρονται ίσως παραπάνω από το συνηθισμένο, αλλά δεν θα επηρεαστούμε.

Ντάνι Άλβες

Αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πιο απρόβλεπτη χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι πιο ισορροπημένοι και πιο δυνατοί από ότι ήταν πριν δυο χρόνια.

Φαν ντερ Σαρ

Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον τελικό. Υπάρχει μεγάλη ένταση. Δεν παίζει ρόλο ότι θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς είναι σπουδαίο ματς.

Τσάβι

Είναι μία διαφορετική ομάδα. Τους αρέσει πλέον να κρατάνε περισσότερο την μπάλα. Δεν ξέρω αν έχει αυτό να κάνει με την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο πάντως σίγουρα η πώλησή του τους απελευθέρωσε και παίζουν πιο ομαδικά.

Φέρντιναντ

Πως σταματάς τον Μέσι; Δεν επιτρέπεται να τον πυροβολήσεις, αλλά πρέπει να φροντίσεις να μην παίρνει την μπάλα. Έχουν πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, αλλά το ίδιο έχουμε και εμείς. Δεν νομίζω ότι έχουμε πλεονέκτημα που παίζουμε στο Γουέμπλεϊ.

Ινιέστα

Έχουν ωριμάσει σαν ομάδα. Κυριαρχούνε στην Αγγλία και τώρα θέλουν και το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχουν κάνει άλλες μεγάλες αλλαγές πέρα από την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Ο Σκόουλς και ο Γκιγκς είναι ακόμη σπουδαίοι παίκτες. Είναι σήμα κατατεθέν του συλλόγου. Ο Ρούνεϊ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και μου αρέσει να τον παρακολουθώ να αγωνίζεται.

Φλέτσερ

Νιώθω έτοιμος να αγωνιστώ. Έπαιξα σε κάποια παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα ώστε να βρω ρυθμό. Από εδώ και πέρα δεν είναι στο χέρι μου να αποφασίσω. Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμο να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Μέσι

Έχουν πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση κάτι που είναι απαραίτητο για να αναδειχτείς πρωταθλητής. Ο Ερνάντες είναι σίγουρα ένας από τους λόγους της επιτυχίας τους. Έχει μεγάλες δυνατότητες και το μέλλον είναι μπροστά του. Ο Ερνάντες είναι σίγουρα ένας παίκτης που ταιριάζει στην Μπαρτσελόνα. Αφήνουμε τις όμορφες αναμνήσεις από τη Ρώμη πίσω μας. Είναι εντελώς διαφορετικός αγώνας τώρα.