«Πράσινο» από Premier League για Κροένκε

Εγκρίθηκε από την Premier League η αγορά του πακέτου μετοχών της Άρσεναλ από τον Σταν Κροένκε. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας είχε αυξήσει το ποσοστό μετοχών του στο 66,06% τον Απρίλιο μετά την αγορά του μεριδίου του Ντάνι Φίζμαν και της Λαίδης Νίνα Μπρέισγουελ Σμιθ.



«Πράσινο» από Premier League για Κροένκε
Το νέο «αφεντικό» της Άρσεναλ δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο του αθλητισμού εδώ και χρόνια, καθώς είναι ιδιοκτήτης των Ντένβερ Νάγκετς (ΝΒΑ), των Σεντ Λούις Ραμς (NFL), της Κολοράντο Άβαλανς (NHL) και των Κολοράντο Ράπιντς (MLS).

Ο πρόεδρος της Άρσεναλ, Πίτερ Χιλ Γουντ, δήλωσε: «Ο σύλλογος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Premier League ενέκρινε την αλλαγή στο πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Άρσεναλ. Πλέον ανυπομονούμε για μία νέα και συναρπαστική σελίδα στην ιστορία του συλλόγου», ενώ ο νέος ισχυρός άνδρας του συλλόγου, είπε: «Σαν κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Άρσεναλ, θα είναι πάντα πρόθεσή μου να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να έχει επιτυχίες η ομάδα, να παρέχουμε σταθερότητα και να χτίσουμε πάνω στις επιτυχίες και την ιστορία της ομάδας. Ο έλεγχος του συλλόγου είναι όχι μόνο προνόμιο, αλλά και ευθύνη που απαιτεί προσοχή και αφοσίωση για να φτάσει η Άρσεναλ στην επίτευξη των στόχων που έχει εντός κι εκτός γηπέδων.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια επέκτασης της Άρσεναλ σε παγκόσμιο επίπεδο, πάντα σε εναρμονισμό με το οικονομικό μοντέλο της αυτάρκειας του συλλόγου. Η Άρσεναλ έχει χρήματα προς επένδυση και θα επενδύσει με σοφία. Μόνιμος στόχος μας είναι να διεκδικούμε τίτλους. Η οικονομική υγεία του συλλόγου είναι πρώτιστης σημασίας. Η Άρσεναλ δεν είναι μόνο ένας μέτοχος, ένας παίκτης ή ένας οπαδός. Είναι μία ξεχωριστή ομάδα και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της επετείου των 125 ετών από την ίδρυση του συλλόγου».