Πρώτο «κανόνι» ο Κιν!

Τα δύο γκολ που πέτυχε ο Ρόμπι Κιν με την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας, κατά των Σκοπίων, στο 6ο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Euro 2012, έκανε τον έμπειρο επιθετικό, τον πρώτο ανάμεσα σε Βρετανούς και Ιρλανδούς, που ξεπέρασε τα 50 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο!



Πρώτο «κανόνι» ο Κιν!

Ο 30χρονος φορ, σκόραρε δις στην αναμέτρηση με τα Σκόπια και εκτός από τη μέγιστη συνεισφορά του προκειμένου να διατηρηθεί η Ιρλανδία στην πρώτη θέση του 2ου προκριματικού γκρουπ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έγραψε ιστορία! Έφτασε τα 51 γκολ και ξεπέρασε τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον που είχε σταματήσει στα 49 με τη φανέλα της Αγγλίας, έχοντας δώσει το «παρών» σε τέσσερα Μουντιάλ και όντας ένα από τα μέλη της ομάδας των «λιονταριών» που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966!

Ακόμη πιο πίσω στη σχετική λίστα, βρίσκεται ο Γκάρι Λίνεκερ που βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα 48 φορές για λογαριασμό της Αγγλίας, ήταν ένας από τους τρεις Άγγλους διεθνείς που έχουν σκοράρει τετράκις σε ένα ματς και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο του 1986 στο Μεξικό.

Ο Τζίμι Γκρέιβς σταμάτησε στα 44 τέρματα με τη φανέλα με το εθνόσημο, απουσιάζοντας από το Μουντιάλ του 1966 λόγω τραυματισμού, ενώ στα 40 γκολ έμεινε ο Μάικλ Όουεν που έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής της Αγγλίας στον 20ο αιώνα, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην ηλικία των 18 ετών και 59 ημερών!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από μεριάς Βορείου Ιρλανδίας, ο Ντέιβιντ Χίλι έφτασε τα 35 τέρματα με την εθνική ομάδα, ενώ κάτοχοι του ρεκόρ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σκοτίας, είναι οι Ντένις Λόου και Κένι Νταλγκλίς με 30 γκολ. Τέλος, για τους Ουαλούς, ο Ίαν Ρας έχει σκοράρει 28 φορές!