Στον αστερισμό του «Ιούδα»

Η παραίτηση του Άλεξ ΜακΛις από τον πάγκο της Μπέρμιγχαμ έχει εξοργίσει τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι περιμένουν να δουν εάν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει τη «μισητή» Άστον Βίλα. Το england365.gr σας θυμίζει σε ποιους τεχνικούς αποδόθηκε ο «τίτλος» του …Ιούδα.



Στον αστερισμό του «Ιούδα»

Η λέξη ντέρμπι είναι γνωστό ότι αναφέρεται, κυρίως, σε ομάδες από την ίδια πόλη ή έστω σε συλλόγους οι έδρες τους βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές. Δείτε ποιοι προπονητές έχουν προπονήσει συλλόγους με …μακρά ιστορία σε αντιπαλότητα:

Ρον Σόντερς (πόλη: Μπέρμιγχαμ)

Αν νομίζετε ότι ο Άλεξ ΜακΛις είναι ο πρώτος που χωρίζει το Μπέρμιγχαμ στα δύο, κάνετε λάθος. Διαφορά του τότε με το σήμερα: το δρομολόγιο έχει αντίστροφη κατεύθυνση. Η Άστον Βίλα κερδίζει το 1975 την άνοδο από την τότε Division Two, αλλά και το League Cup, με τον Ρον Σόντερς να την καθοδηγεί. Ακόμη σημαντικότερο επίτευγμα, ο τίτλος του 1981, πάλι με τον Σόντερς στον πάγκο. Και 1 χρόνο μετά, χαμός…

Ο Σόντερς αποχωρεί από τους «χωριάτες», μετά από διαφωνία για τους όρους στο συμβόλαιό του. Πότε εγκατέλειψε την Άστον Βίλα; Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών! Και το χειρότερο; Οι φίλοι της ομάδας τον βλέπουν στον πάγκο της «μισητής» αντιπάλου, της Μπέρμιγχαμ. Υποβιβασμός το 1984, αλλά ξανά άνοδος το 1985, με τους «μπλε».


Τζορτζ Γκράχαμ (πόλη: Λονδίνο)

Την Άρσεναλ με την Τότεναμ δεν τις λέει κάποιος «φίλες». Δεν τις λέει καν 2 απλές ομάδες του Λονδίνου, αφού οι σχέσεις των φίλων των ομάδων δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο. Η Τότεναμ βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού το 1998 και ψάχνει κάποιον που να μπορεί να την οδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια. Η λύση βρίσκεται στο πρόσωπο του Τζορτζ Γκράχαμ, ο οποίος είχε βρεθεί για αρκετά χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ.

Οι οπαδοί των «πετεινών» δεν πήραν με καλό μάτι την επιλογή της διοίκησης και οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Γκράχαμ δίνουν και παίρνουν. Ο ίδιος απλά δηλώνει: «Αν ήμουν φίλος της Τότεναμ απλά θα ήθελα μια ομάδα που να νικάει και δεν θα με ένοιαζε ποιος θα ήταν στον πάγκο».


Χάρι Ρέντναπ (πόλη: Σαουθάμπτον-Πόρτσμουθ)

Μόλις 25,7 χιλιόμετρα χωρίζουν τις πόλεις της νότιας Αγγλίας και οι σχέσεις των οπαδών τους δεν είναι και οι καλύτερες. Ο Ρέντναπ βρίσκεται στον πάγκο της Πόρτσμουθ, αλλά αποχωρεί το 2004 όταν στο σύλλογο φτάνει ο Βέλιμιρ Ζάετς, ως τεχνικός διευθυντής. Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Σαουθάμπτον ανακοινώνει την πρόσληψή του. Οι φίλοι των «πομπέις» τον κατηγορούν για προδοσία και τον …καταριούνται.

Οι κατάρες πιάνουν τόπο, η Σαουθάμπτον υποβιβάζεται και το Δεκέμβριο του 2005, υποβάλει την παραίτησή του για να εργαστεί ξανά στην Πόρτσμουθ.