Manchester Parades

Η ManUtd κατακτάει το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, περνώντας στο πάνθεον του Νησιού ως η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις αφήνοντας πίσω την μισητή Liverpool. H ManCity μετά το ξόδεμα των πολλών εκατομμυρίων των Σεΐχιδων καταφέρνει να πάρει τον πρώτο της τίτλο σχεδόν 34 χρόνια μετά τον αμέσως προηγούμενο της, αναγκάζοντας τους οπαδούς της συμπολίτισσας να κατεβάσουν το γνωστό τους πανό από το Old Trafford.



Manchester Parades
(κείμενο αναγνώστη)
 
Λίγες μέρες μετά 2 παρελάσεις στο κέντρο του Μάντσεστερ ήρθαν να θυμίσουν σε πολλούς την σημασία αυτών των επιτευγμάτων για την πόλη, αλλά και να διδάξουν στους εξωτερικούς παρατηρητές αρκετά πράγματα. Λόγω του ότι ζω στο Νησί - και συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ, για όποιον δεν το κατάλαβε,χεχε - παρεβρέθηκα και στα δύο Parades, αν και λατρεύω την Τότεναμ. Ίσως όμως αυτό να με βοηθήσει να είμαι και περισσότερο αμερόληπτος. Μακάρι οι εικόνες που κράτησα να σας φανούν ενδιαφέρουσες.

Παρέλαση Πρώτη: ManCity. Γύριζα από την δουλειά προς το κέντρο με το λεωφορείο το οποίο ήταν γεμάτο κυριολεκτικά από μπλε φανέλες. Άλλωστε είναι γνωστό παντού πως οι περισσότεροι κάτοικοι του κέντρου του Μάντσεστερ είναι φίλοι της City. Άνθρωποι που ανήκουν στην εργατική τάξη, όπως κι εγώ άλλωστε γιατί ο πατέρας μου δεν άκουσε την συμβουλή μου και δεν έγινε εφοπλιστής στα νιάτα του, άνθρωποι που είχαν ξεσηκώσει ολόκληρο το διόροφο λεωφορείο με τα τραγούδια τους. Έφτασα στο κέντρο όπου στην κυριολεξία γινόταν πανικός. Αφού στριμώχθηκα κάπως στις μπροστά θέσεις περίμενα το ανοιχτό λεωφορείο που θα μετέφερε τους παίχτες. Ένα όνομα δονούσε την ατμόσφαιρα κι αυτό δεν ήταν άλλο από του Mancini στου οποίου το όνομα όλοι πίνουν πλέον νερό. Φτάνει η στιγμή και το λεωφορείο περνάει από μπροστά μου. Εκείνη την στιγμή παίρνει το Κύπελλο στα χέρια ο Tevez. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται αφού είναι ο πλέον αγαπητός παίχτης της ομάδας λόγω του κόκκινου παρελθόντος του και το ότι δεν δίστασε να παίξει για την συμπολίτισσα. Στο μυαλό μου πέρασε εκείνη την στιγμή η εικόνα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ να βρίζει τον Παπανικολάου επειδή έπαιζε στον Ολυμπιακό. Κούνησα το κεφάλι μου.

Παρέλαση Δεύτερη: ManUtd. Eίμαι ήδη στο κέντρο στο ίδιο σημείο δύο μόνο ημέρες μετά από τον χαμένο τελικό του Champions League για την United. Το σκηνικό σχεδόν ίδιο, το μόνο που άλλαζε ήταν το χρώμα της φανέλας και οι πολλοί, πολλοί, μα πάρα πολλοί Κινέζοι Glory Hunters οι οποίοι κυριολεκτικά λατρεύουν την United όπως λατρεύουν την μόδα και τα Luis Vuitton. To κατακόκκινο ανοιχτό λεωφορείο περνάει από μπροστά μου και ο Evra με το Κύπελλο στα χέρια αστειευόμενος κάνει πως του πέφτει. Λίγο πιο δίπλα ο Paul Scholes ο οποίος μια μέρα νωρίτερα ανακοίνωσε την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο αλλά να πάρει κάποιο πόστο στο τεχνικό team της ManUtd τον οποίο ο κόσμος δεν έπαψε να αποθεώνει. Μια ζωή στην United άλλωστε είναι έμπνευση για όλους όσους θα ενταχθούν στο μέλλον στον σύλλογο. Ανάλογο σκηνικό στο μυαλό μου, ο Γιάννης Γκούμας φεύγει νύχτα από τον Παναθηναϊκό και κανείς δεν ξέρει τι κάνει και που είναι τώρα.

Δυστυχώς ούτε ένα γκαζάκι σε σύνδεσμο του αντιπάλου για να φωταγωγηθεί η νύχτα, ούτε κανένα ντου για να ξυπνήσουν λίγο τα αίματα βρε αδερφέ.

Kostas Kun Souizou
 

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στοinfo@england365.gr)