Καπέλο: “Τελικός ή αποτυχία”

O Φάμπιο Καπέλο μίλησε για την εικόνα της ομάδας του Στιβ Μακλάρεν, το προφίλ του Τζον Τέρι, την πίεση από τον Tύπο και έθεσε ως μοναδικό στόχο τη συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Καπέλο: “Τελικός ή αποτυχία”

Για τον Τύπο

“Κάθε μέρα τα μέσα στην Αγγλία εφευρίσκουν κάτι καινούριο και επηρεάζουν πολύ την κοινή γνώμη. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσω από την πλευρά μου ότι έχουν πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας. Είναι μέρος της δουλειάς και δε μπορούμε να το αλλάξουμε. Θα συνεχίσουμε ανεπηρέαστοι και αν δεν φτάσουμε μέχρι τον τελικό, τότε σίγουρα θα έχουμε αποτύχει”.

Για την ομάδα που παρέλαβε από τον ΜακΛάρεν

“Αλλάξαμε πολλά στον τομέα της ψυχολογίας. Με πολλή κουβέντα και με νέους εσωτερικούς κανόνες, προσπαθήσαμε να κάνουμε τους ποδοσφαιριστές να νιώσουν και πάλι την τιμή να φοράνε τη συγκεκριμένη φανέλα. Όταν ήρθα, αντίκρισα παίχτες φοβισμένους, μαζεμένους, χωρίς να έχουν επίγνωση του που ανήκουν. Ήμουν έκπληκτος. Έτσι έσφιξα τα λουριά, απαίτησα επαγγελματισμό και προσπάθησα να τους ξανακάνω να φέρονται σαν ομάδα”.

Για τον Τζον Τέρι

“Ο Τέρι είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν είχα άλλη επιλογή για το περιβραχιόνιο, το ξέρει, όπως ξέρει και τη γνώμη μου για αυτόν και την αξία του. Οι υπόλοιποι ηγέτες μου είναι ο Ρούνεϊ, ο Φέρντιναντ, ο Λάμπαρντ και ο Τζέραρντ. Τους θέλω όλους με το μέρος μου. Τους χρειάζομαι ενωμένους.