Όξφορντ: Η επιστροφή

Δεν λένε να τελειώσουν τα πανηγύρια για την Όξφορντ Γιουνάιτεντ μετά την άνοδό της στη Λιγκ 2 της Αγγλίας. Τελευταίος αγώνας της η νίκη στον τελικό των πλέι οφ επί της Γιορκ Σίτι με 3-1 στο Γουέμπλεϊ και νέος και μοναδικός στόχος πλέον η παραμονή.



Όξφορντ: Η επιστροφή

Άλλωστε οι μνήμες από τον υποβιβασμό στην Κόνφερενς το 2006 είναι ακόμη νωπές. Γιατί η Όξφορντ επί 43 χρόνια απλά δεν ήξερε ότι αυτό μπορεί να γίνει. Το αγνοούσε, αλλά όταν η ομάδα έπεσε εν τέλει στην 5η τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας, υπήρξε ένας ισχυρός κλυδωνισμός που 4 χρόνια μετά δείχνει ότι φτάνει στο τέλος του.

Ο προπονητής Κρις Γουάιλντερ μοιάζει τώρα αποφασισμένος: «Η ιστορία του συλλόγου δεν επιτρέπει ποτέ ξανά να βρεθούμε σε ανάλογη κατηγορία. Και δε θα το αφήσουμε να συμβεί άλλη φορά. Η άνοδός μας είναι δίκαιη πέρα για πέρα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τη σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θα είναι μια μεγάλη αλλαγή για τους παίχτες, αν και πολλοί από αυτούς έχουν ανάλογη εμπειρία και σίγουρα την απαιτούμενη ποιότητα για να πρωταγωνιστήσουν σε ανώτερο επίπεδο».

O αρχηγός Τζέιμς Κόνσταμπλ που με το γκολ που σημείωσε στη σπουδαία νίκη απέναντι στη Γιορκ έφτασε τα 26 συνολικά στη χρονιά, δήλωσε εκστασιασμένος: «Ήταν φανταστικά που σκόραρα, αλλά πιο πολύ είμαι ενθουσιασμένος για τη νίκη. Ήταν δύσκολη χρονιά μα συνέχεια λέγαμε πως θα τα καταφέρουμε. Ας με τσιμπήσει κάποιος! Ζω ένα όνειρο…».

Η Όξφορντ έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την πρωταθλήτρια Στίβενεϊτζ που πέτυχε τον στόχο της ανόδου για τη Λιγκ 2.