«Λίμνη» …με θέα

Με κοκτέιλ και …λίγο περισσότερο νερό από το συνηθισμένο, άνοιξε το μπαρ στην οροφή του Selfridges, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! Μια «λίμνη» στήθηκε στην ταράτσα του γνωστού πολυκαταστήματος, από όπου κάποιος μπορεί να θαυμάσει το Λονδίνο!



«Λίμνη» …με θέα

Για τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ήταν μια ιστορική στιγμή, καθώς του roof garden του Selfridges άνοιξε ξανά, για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην οροφή του καταστήματος, εκτός από το μπαρ και το εστιατόριο, θα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος που παραπέμπει σε λίμνη. Εκεί θα υπάρχουν και 12 βάρκες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες που θα επισκέπτονται το κατάστημα.

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο

Ο Γκόρντον Σέλφριτζ, ο ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων, είναι αυτός που είπε τη γνωστή φράση. Το κατάστημα βρίσκεται στην Όξφορντ Στριτ, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του (15/3/1909).

Το Selfridges ήταν το πρώτο κατάστημα ενδυμάτων που επέτρεψε στους πελάτες του να αγγίζουν τα ρούχα, κάτι που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα ακόμη. Μάλιστα, ήταν το πρώτο κατάστημα που εγκατέστησε σεισμογράφο (!) μέσα στο κτίριο, ο οποίος μάλιστα κατέγραψε το μεγάλο σεισμό του Βελγίου (1938), ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αγγλία. Το 1947, ο συγκεκριμένος σεισμογράφος παραχωρήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο.

Η αλυσίδα καταστημάτων πωλήθηκε στην καναδική Galen Weston έναντι 598 εκατ. λιρών, το 2003.