«Ο σημερινός χορηγός μας είναι...»
Ο υποβιβασμός της Μπέρμιγχαμ δεν έφερε μόνο τον Άλεξ ΜακΛις και αρκετούς ποδοσφαιριστές στην πόρτα της εξόδου, αλλά και τους σπόνσορές της. Η ομάδα της Τσάμπιονσιπ δεν μπορεί να βρει κεντρικό χορηγό για τις εμφανίσεις της και έτσι προχωρά σε μια αρκετά πρωτοποριακή λύση!

Τι θα κάνει η ομάδα του Κρις Χιούτον; Σε κάθε παιχνίδι θα αλλάζει χορηγό!
Οι «μπλε» δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην Πρέμιερ και αρκετοί ποδοσφαιριστές της αποφάσισαν να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, αφού δεν ήταν διατεθειμένοι να την ακολουθήσουν στην Τσάμπιονσιπ.
Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και οι χορηγοί της ομάδας, καθώς αρκετές εταιρείες διέκοψαν -ή δεν ανανέωσαν- τη συνεργασία τους με την Μπέρμιγχαμ, ειδικά μετά τα όσα έγιναν με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ομάδας (διαβάστε εδώ περισσότερα).
Συγκεκριμένα, η συμφωνία με την εταιρεία F&C, η οποία απέφερε 3 εκατ. λίρες στην ομάδα, έληξε μέσα στον Ιούνιο και δεν ανανεώθηκε, ενώ άλλοι τρεις σπόνσορες απέσυραν τη χορηγία τους.
Η Μπέρμιγχαμ αναγκάστηκε να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις στις 350 χιλ. λίρες, για τη βασική χορηγία που αφορά στο μπροστινό μέρος της φανέλας της, αλλά και πάλι καμία εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε. Έτσι οι «μπλε» αποφάσισαν να αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι με διαφορετικό χορηγό!
Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, η Μπέρμιγχαμ αναμένεται να εισπράττει 6 έως 25 χιλ. λίρες ανά αγώνα, ανάλογα με τη σπουδαιότητα του αγώνα και προφανώς ανάλογα με την τηλεοπτική κάλυψη.