Premiership: Ημέρα της κρίσης

Τρεις πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να κρίνουν πολλά για τις κορυφαίες θέσεις της Premiership, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής.



Premiership: Ημέρα της κρίσης
Το σημαντικότερο παιχνίδι διεξάγεται στο «Emirates», όπου η Άρσεναλ υποδέχεται τη Λίβερπουλ. Οι «κανονιέρηδες» μετά τις ήττες τους από Μαν. Γιουνάιτεντ και Τσέλσι απομακρύνθηκαν εννέα βαθμούς από την κορυφή, ενώ οι «κόκκινοι» χάρη στις συνεχείς τους νίκες έχουν πλησιάσει στο -5 από την τρίτη θέση. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει σε ένα ακόμη ματς στους Φαν Πέρσι, Εντουάρντο, Γκιμπς, Τζουρού και Ντιαμπί. Για τους «κόκκινους», που δεν έχουν δεχτεί γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς, θα λείψουν οι Τόρες, Μπεναγιούν, Τζόνσον και ο τιμωρημένος Κυργιάκος.

Η πρωτοπόρος Τσέλσι έχει δύσκολη αποστολή στο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Έβερτον. Σύμμαχος των «μπλε» είναι η παράδοση, αφού έχουν να ηττηθούν δέκα χρόνια στην έδρα των «ζαχαρωτών» μετρώντας 6 νίκες και 4 ισοπαλίες. Οι Μποσίνγκουα, Μπελέτι και Εσιέν παραμένουν εκτός πλάνων του Κάρλο Αντσελότι λόγω τραυματισμών. Για τους γηπεδούχους σημαντική απουσία είναι αυτή του τιμωρημένου Πίενααρ, ενώ ο Ντέιβιντ Μόγες δεν υπολογίζει και στους τραυματίες Γκόσλινγκ, Χίμπερτ και Γιαγκέλκα.

Πιθανό στραβοπάτημα των Λονδρέζων θέλει να εκμεταλλευτεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει δύσκολη αποστολή στο «Βίλα Παρκ» κόντρα στην Άστον Βίλα. Οι πρωταθλητές έχουν δημιουργήσει εξαιρετική παράδοση στο συγκεκριμένο γήπεδο, όπου έχουν να ηττηθούν για την Premiership από το 1995. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον τιμωρημένο Φέρντιναντ, τους τραυματίες Ο’Σέι και Χάργκριβς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βίντιτς.

Αναλυτικά, τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής:

Τρίτη 09/02/10 (21:45)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπόλτον
Πόρτσμουθ-Σάντερλαντ
Γουίγκαν-Στόουκ Σίτι
Φούλαμ-Μπέρνλι (22:00)

Τετάρτη 10/02/10 (21:45)

Άρσεναλ-Λίβερπουλ
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Χαμ-Μπέρμινχαμ
Γουλβς-Τότεναμ
Μπλάκμπερν-Χαλ Σίτι (22:00)
Έβερτον-Τσέλσι (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική (26η):

Σάββατο 20/2

Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 14:45
Άρσεναλ-Σάντερλαντ 17:00
Γουέστ Χαμ-Χαλ 17:00
Γουλβς-Τσέλσι 17:00
Πόρτσμουθ-Στόουκ 19:30

Κυριακή 21/2

Άστον Βίλα-Μπέρνλι 16:00
Φούλαμ-Μπέρμιγχαμ 17:00
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 17:00
Γουίγκαν-Τότεναμ 18:15

Δευτέρα 22/2

Μπλάκμπερν-Μπόλτον 22:00