Το προφίλ της Ουντινέζε
Ονειρική μπορεί να χαρακτηριστεί η περσινή αγωνιστική περίοδος για την Ουντινέζε στην Ιταλία! Αν υπολογίσει κανείς μάλιστα πως ένα χρόνο νωρίτερα, οι «φριουλάνι» έδιναν μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, τότε η σεζόν 2010-2011 ήταν βγαλμένη από… παραμύθι. Το england365 παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου της Άρσεναλ!

Η εξασφάλιση του «εισιτηρίου» για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ και ο ύμνος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που ακούστηκε στο «Φρίουλι» στα τελειώματα της περσινής περιόδου, ήταν στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη των ποδοσφαιριστών της ιταλικής ομάδας. Όταν το καλοκαίρι του 2010 οι Ντ’Αγκοστίνο, Πέπε, Μότα και Λούκοβιτς κουνούσαν… μαντήλι στο Ούντινε, έπειτα από την περιπέτεια με το συνεχές «φλερτ» του συλλόγου με τη Serie B, λίγοι ήταν αυτοί που έδιναν ελπίδα στην Ουντινέζε για κάτι καλύτερο.
Κι όμως! Η αρμάδα του Φρανσέσκο Γκουιντολίν, παρά τις αρχικές μουδιασμένες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, έφτασε στο πικ της απόδοσής της πολύ σύντομα και με τους Ντι Νατάλε και Αλέξις Σάντσες που «ξετίναξαν» τα αντίπαλα δίχτυα, η Ουντινέζε πανηγύρισε την κατάληψη της 4ης προνομιούχου θέσης στον βαθμολογικό πίνακα με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Μίλαν, λίγο πριν κοπεί το νήμα του περσινού πρωταθλήματος!