ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΛΕΣΤΕΡ
Κόβεντρι: Αν κρίνουμε από τις κινήσεις που έγιναν, ή για την ακρίβεαι που... δεν έγιναν, η χρονιά φαντάζει να είναι πολύ δύσκολη για την Κόβεντρι. Τα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στην έξοδο αρκετούς παίκτες, με σημαντικότερους τους Κινγκ (επιθετικός), Γουέστγουντ (τερματοφύλακας) και Γκούναρσον (μέσος). Οι «γαλάζιοι ουρανοί» προχώρησαν μόνο σε δύο προσθήκες αποκτώντας ισάριθμους τερματοφύλακες. Ο Αντι Θορν ξεκινά την πρώτη φουλ σεζόν του στον πάγκο και θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να τα καταφέρει. Για την πρεμιέρα δεν υπολογίζεται ο καλός επιθετικός Ιστγουντ και ο αμυντικός Τέρνερ. Λίγο πριν τη σέντρα θα αποφασιστεί η συμμετοχή των Ντίγκαν (μέσος), Πλατ (επιθετικός) και Κλαρκ (αμυντικός).
Λέστερ: Αντίθετα με τη σημερινή αντίπαλό της η Λέστερ έριξε... ένα καράβι λεφτά στο μεταγραφικό «παζάρι» και ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό. Τελευταία μεταγραφής της ήταν αυτή του μέσου Ζέλσον Φερνάντεζ, το όνομα του οποίου ακούστηκε και για την ΑΕΚ. Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον έκανε τις επιλογές που ήθελε και οι «αλεπούδες» ξεκινούν με μοναδικό στόχο μια θέση στην πρώτη δυάδα και την επιστροφή μετά από χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα νέα είναι καλά για τον Σουηδό ενόψει της πρεμιέρας, μιας και πρακτικά έχει πλήρη αποστολή στη διάθεσή του.
ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ
Μίντλεσμπρο: Με σχετικά καλό τρόπο ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν η Πόρτσμουθ και ο Τόνι Μοουμπρέι ευελπιστεί πως η ομάδα του θα ξεκινήσει από το ίδιο σημείο. Στα μεταγραφικά δεν υπήρξε ιδιαίτερη δραστηριότητα, με εξαίρεση ίσως τις ηχηρές αποχωρήσεις των επιθετικών Μπόιντ και Λίτα. Το ρόστερ της «Μπόρο» περιέχει «μίγμα» από εμπειρία και νιάτα και στόχος δεν είναι άλλος από την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη εξάδα και η συμμετοχή στα πλέι οφ. Ο γκολκίπερ Τζέισον Στιλ τραυματίστηκε και λογικά σήμερα θα κάνει ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια ο Ικέμε, που την Τρίτη αποκτήθηκε δανεικός από τη Γουλβς. Από τεστ ετοιμόττηας θα περάσει ο αμυντικός Μπένετ, με τον Χαλιντέι να είναι επίσης αμφίβολος. Δεδομένη είναι η απουσία του μέσου Κέβτον Τόμσον.
Πόρτσμουθ: Θαύματα έκανε την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Στιβ Κότεριλ και σε κάποιο σημείο της περιόδου, μέχρι να ξεμείνει από δυνάμεις, η Πόρτσμουθ έφτασε να διεκδικεί τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, αν και ξεκίνησε τη σεζόν με -10 βαμούς. Οι αποχωρήσεις που υπήρξαν δεν... ενόχλησαν πολύ, πλην ίσως εκείνη του βασικού φορ Νιούτζεντ. Υπήρξαν και κάποιες προσθήκες στο ρόστερ, όμως και πάλι το ρόστερ των «πομπέι» είναι μικρό αριθμητικά και θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν. Για σήμερα αμφίβολος είναι ο φορ Ντέιβ Κίτσον, κάτι που σημαίνει ότι ο νεοφερμένος Βάρνεϊ μπορεί να ξεκινήσει στο πλευρό του Κανού στην επίθεση. Τιμωρρημένος είναι ένας άλλος νεοφερμένος, ο αμυντικός Πιρς.
ΜΠΕΡΝΛΙ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ
Μπέρνλι: Από τη στιγμή που ο νεαρός τεχνικός Εντι Χάουι κατάφερε να περάσει την ενέργειά του στους παίκτες η Μπέρνλι βελτιώθηκε και μάλιστα δεν πρόλαβε για λίγο μια θέση στα πλέι οφ ανόδου. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα πιθανότατα θα είναι πιο δύσκολα, λόγω της αποχώρησης σημαντικών παικτών όπως ο μέσος Ιγκλς και ο αμυντικός Μίαρς. Η απουσία χρημάτων δεν επέτρεψε στους «κλάρετς» να κινηθούν όπως θα ήθελαν στα μεταγραφικά. Για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
Γουότφορντ: Ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα ξεκινά φέτος η Γουότφορντ. Στον πάγκο βρίσκεται πλέον ο Σιν Ντιτς, στην παρθενική περιπέτειά του στους πάγκους, και θα πρέπει να τα βγάλει πέρα γνωρίζοντας ότι έχει χάσει έναν παίκτη που πέρυσι σκόραρε 24 φορές ( Ντάνι Γκρέιαμ). Οι Ιγουελούμο και Ντίκινσον που αποκτήθηκαν για την επίθεση είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να αναπληρώσουν το κενό. Πρακτικά πλήρη αποστολή έχουν οι φιλοξενούμενοι, μιας και δεν υπολογίζεται μόνο ο μακροχρόνια τραυματίας μέσος ΜακΓκιν.
ΜΠΡΑΪΤΟΝ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ
Μπράιτον: Ανοδος, νέο γήπεδο, ένας φιλόδοξος και πολλά υποσχόμενος προπονητής και αρκετά σημαντικά μεταγραφικά αποκτήματα έχουν συνεισφέρει ώστε το κλίμα να είναι εξαιρετικό νότια ακτή της Αγγλίας και οι ελπίδες για κάτι καλό περισσεύουν στην Μπράιτον. Η διοίκηση έκανε αρκετά από τα χατήρια στον Γκουστάβο Πογέτ και η λογική λέει ότι οι «γλάροι» δεν θα κινδυνεύσουν. Αντίθετα, ίσως επιφυλάσουν ορισμένες... εκπλήξεθς σε μερικούς από τους αντιπάλους τους. Ο νεοφερμένος επιθετικός Γουίλ Χόσκινς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να αγωνιστεί, ωστόσο εκτός αποστολής έμειναν οι αμυντικοί Ελφικ και Ελ-Αμπντ.
Ντονκάστερ: Πέρυσι τη γλίτωσε οριακά και συνεχίζει στην Τσάμπιονσιπ. Οι «ρόβερς» έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και τα κατάφεραν, όμως είναι αμφίβολο αν μπορεί να συμβεί το ίδιο και τώρα, με τους μπουκ να τους θεωρούν ένα από τα πρώτα φαβορί για να αποχαιρετήσουν την Τσάμπιονσιπ. Να σημειωθεί ότι από τις εννέα μεταγραφές που έκανε η Ντονκάστερ οι τρεις αφορούν σε παίκτες που πέρυσι ολοκλήρωσαν τη σεζόν χωρίς να ανήκουν σε κάποιον σύλλογο. Τα πράγματα δεν είναι ιδανικά για την πρεμιέρα αφού αρκετοί παίκτες παραμένουν τραυματίες και ο Σιν Ο΄Ντρίσκολ αντιμετωπίζει πρόβλημα κυρίως στην άμυνα.
ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ
Μπρίστολ Σίτι: Κάποιες κινήσεις που ενδεχομένως θα τη βοηθήσουν να σταθεροποιήσει την αποδοσή της πραγματοποίησε στη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου η Μπρίστολ Σίτι. Ωστόσο, το σημαντικότερο μάλλον ήταν ότι μπόρεσε να κρατήσει στο ρόστερ της τον Νίκι Μέιναρντ, μιας και ο νεαρός επιθετικός αποτελεί εγγύηση στο γκολ. Ο Κιθ Μίλεν θα ήθελε να δει την ομάδα του να βελτιώνεται, όμως η κατηγορία φαίνεται ότι φέτος έχει γίνει πιο «σκληρή». Με προβλήματα στην άμυνα ξεκινούν οι «ρόμπινς», που δεν ενθουσίασαν στα φιλικά, μιας και θα λείψουν οι Στιούαρτ, Ριμπέιρο και αμφίβολος δίνεται ο ΜακΑλιστερ.
Ιπσουιτς: Το πέρασμα του Ρόι Κιν από τον πάγκο της Ιπσουιτς δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο Πολ Τζιούελ, που ανέλαβε λίγο πριν το τέλος της περιόδου, θέλει να αλλάξει την κατάσταση. Τη γνώση την έχει και με κάποιες σημαντικές προσθήκες που έγιναν οι «τράκτορ μπόις» ευελπιστούν πως θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Γκολ υπόσχεται ο νεοφερμένος φορ Τσόπρα, σημαντική η απόκτηση του μέσου Εμάνιουελ Τζέι-Τόμας και αυτή του πολύπειρου Λι Μπόιερ. Από πλευράς απουσιών τα νέα είναι αρκετά καλά, μιας και οι φιλοξενούμενοι ξεκινούν το πρωτάθλημα με πρακτικά πλήρη αποστολή.
ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ
Νότιγχαμ Φόρεστ: Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να οδηγήσει την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ ο Ντέιβις αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία. Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Στιν ΜακΚλάρεν, τον διαδέχθηκε και αυτή είναι η σπουδαιότερη καλοκαιρινή αλλαγή στη Νότιγχαμ Φόρεστ, μιας και στα μεταγραφικά δεν υπήρξε ιδιαίτερη κινητικότητα. Οι «ρεντς» έκαναν μόλις τρεις μεταγραφές (όλες αφορούν μέσους) και παρότι ο ΜακΚλάρεν ζητάει ενίσχυση το αυτή τη διοίκησης δεν ιδρώνει. Η Φόρεστ ολοκλήρωσε τα φιλικά με πέντε νίκες σε έξι αγώνες, χάνοντας μόνο από την Αϊντχόφεν. Δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών για την πρεμιέρα.
Μπάρνσλεϊ: Αλλαγή υπήρξε στην τεχνική ηγεσία της Μπάρνσλεϊ, με τον Μαρκ Ρόμπινς να αποτελεί παρελθόν, μετά από διαφωνίες με τη διοίκηση, και τον Κιθ Χιλ να τον αντικαθιστά. Ο τελευταίος είχε το δύσκολ έργο να «χτίσει» ξανά την ομάδα, μιας και οι αλλαγές που υπήρξαν στο ρόστερ ήταν πολλές και σημαντικές. Οι οπαδοί περιμένουν από τον νεαρό τεχνικό να βοηθήσει την ομάδα να παρουσιάσει ένα πιο επιθετικό πρόσωπο και τουλάχιστον στα φιλικά αυτό το είδαν. Ο Χιλ, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα για την αναμέτρηση στο «Σίτι Γκράουντ», θα ήθελε ενίσχυση στην άμυνα.
ΝΤΕΡΜΠΙ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ
Ντέρμπι: Με πολλά προβλήματα και χωρίς τελικά να ικανοποιήσει τους οπαδούς της ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν η Ντέρμπι. Ο Νάιτζελ Κλαφ είχε προστριβές με τη διοίκηση, όμως συνεχίζει και ελπίζει ότι αυτή τη φορά έχει στη διάθεσή του ένα ρόστερ ικανό να δώσει στη Ντέρμπι μια θέσξ στην πρώτη δεκάδα.Εγιναν αρκετές κινήσεις, με σπουδαιότερη ίσως την προσθήκη το αμυντικού Σάκελ από την Μπάρνσλεϊ και αυτή του φορ Νέιθαν Τάισον από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ωστόσο δύσκολα θα αναπληρωθεί το κενό που άφησε στο κέντρο ο Ρόμπι Σάβατζ, που αποσύρθηκε. Ο Τάισον τραυματίστηκε στο τελευταίο φιλικό και δίνεται αμφίβολος, όμως ο Σάκελ θα αγωνιστεί κανονικά.
Μπέρμιγχαμ: Ο υποβιβασμός από την Πρέμιερ Λιγκ επέφερε δραστικές αλλαγές στο ρόστερ της Μπέρμιγχαμ και το έργο του Κρις Χάτον μόνο εύκολο δεν θα είναι. Από τους «μπλε» αποχώρησε μια ενδεκάδα παικτών και παρότι αποκτήθηκαν επτά υπάρχει σχετικός προβληματισμός για το πότε και αν η ομάδα θα είναι έτοιμοι. Θεωρητικά ο στόχος είναι η άμεση επάνοδος στην μεγάλη κατηγορία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τουλάχιστον στην αρχή η Μπέρμιγμχα θα πρέπει να τα βγάλει πέρα και με τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ. Η αβεβαιότητα που επικρατεί εξωαγωνιστικά, ίσως επηρεάσει και τα αποδυτήρια. Οι φορ Τζερόμ, Κινγκ και Ζίγκιτς δεν υπολογίζονται για σήμερα με τον Χάτον να παίρνει δανεικό για ένα μήνα τον Γουντ από την Γουέστ Μπρόμιτς.
ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ
Ρέντινγκ: Εξαιρετική δουλειά έκανε πέρυσι ο Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ που ως αποτέλεσμα είχε η Ρέντινγκ να κάνει μια πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο και να φτάσει μέχρι τον τελικό των πλέι οφ στην Τσάμπιονσιπ, χωρίς πάντως να καταφέρει να κάνει το «άλμα» προς την Πρέμιερ Λιγκ. Οι «βασιλικοί» δεν έκαναν κάποια ιδιαίτερη κίνηση στα μεταγραφικά, αφήνοντας μάλιστα και αρκετούς παίκτες να αποχωρήσουν. Σπουδαιότερη «μεταγραφή» τους μέχρι τώρα είναι ότι έχουν καταφέρει να «αποκρούσουν» κάθε ενδιαφέρον για τον επιθετικό Σέιν Λονγκ και να τον κρατήσουν κοντά τους. Αρκετά καλά τα πήγε στην προετοιμασία, σημειώνοντας πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Για σήμερα δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος μέσος Ταμπ, με τους Λέιγκερτγουντ (αμυντικό) και Τσερτς (επιθετικός) να δίνονται αμφίβολοι.
Μίλγουολ: Αρκετά καλή εμφανίστηκε πέρυσι η Μίλγουολ στην επανεμφάνισή της στην Τσάμπιονσιπ. Φέτος θα προσπαθησει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να επιβεβαιώσει ότι αυτή η πορεί δεν ήταν τυχαία. Εφτασε κοντά στην παρουσία της στα πλέι οφ, κυρίως λόγω των 15 τερμάτων του Στιβ Μόρισον, τον οποίο φέτος δεν έχει στο ρόστερ της, μιας και αυτά τα τέρματα τον... έστειλαν στην Νόριτς και την Πρέμιερ Λιγκ. Από άποψξ ενίσχυσεις έγιναν ελάχιστες κινήσεις και χαρακτηριστικό του επιπέδου είναι ότ ι στο ρόστερ προστέθηκε ο μπακ Τζόρνταν Στιούαρτ, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Ξάνθη. Αμφίβολη θεωρείται η παρουσία του επιθετικού Πολ Ρόμπινσον και του χαφ Λίαμ Τρότερ.
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ – ΛΙΝΤΣ
Σαουθάμπτον: Στη δεύτερη ιεραρχικά κατηγορία της Αγγλίας επιστρέφει μετά από δύο σεζόν η Σαουθάμπτον. Η πολύ καλή δουλειά του Νάιτζελ Αντκινς οδήγησε τους «άγιους» στην άνοδο και πλέον ο πρώτος στόχος είναι η άνετη παραμονή. Πάντως, μην εκπλαγείται αν δείτε και κάτι καλύτερο, με τον Αντκινς να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον περυσινό καλό κορμό. Σίγουρα, πάντως, στην πορεία θα χρειαστούν κάποιες προσθήκες, μιας και αποκτήθηκαν μόλις δύο ποδοσφαιριστές. Για την πρεμιέρα και τον πολύ σημαντικό αγώνα με τη Λιντς ο Αντκινς θα μάθει την τελευταία στιγμή αν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον νεαρό φορ Τσάμπερλεν, αν και λογικά θα προλάβει ο μέσος Χάμοντ.
Λιντς: Αποφασισμένος να οδηγήσει τη Λιντς ακόμα πιο ψηλά στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Σάιμον Γκρέισον. Τα «παγόνια» έφτασαν πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ και για φέτος ο στόχος είναι μια θέση στην πρώτη εξάδα. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός στην κατηγορία έχει μεγαλώσει και μετά από ένα καλοκαίρι που έγινε περιορισμένες μεταγραφικές κινήσεις ίσως η ομάδα του Σάιμον Γκρέισον να μην υλοποιήσει τον στόχο της. Η χρονιά για τους φιλοξενούμενους ξεκινά με προβλήματα στην επίθεση, μιας και δεν υπολογίζονται ο Μπέκιο και ο Σόμα. Αντίθετα, ντεμπούτο ενδέχεται να κάνει ο φορ Ο’Ντι που αποκτήθηκε δανεικός από την Σέλτικ.