Έλαμψε η Αγγλία!

Ποδόσφαιρο για… σεμινάριο, τρεις βαθμοί και κορυφή! Αυτό είναι το συμπέρασμα της εκτός έδρας νίκης (3-0) της Αγγλίας επί της Βουλγαρίας στα προκριματικά του Euro 2012! Πρώτο γκολ για Κέιχιλ, «ντουέτο« τερμάτων από Ρούνεϊ για τα αναγεννημένα «λιοντάρια»!



Έλαμψε η Αγγλία!

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας ξάφνιασε την πλειοψηφία των οπαδών της με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στη Σόφια, κυρίως στο πρώτο μέρος του αγώνα με τους Βούλγαρους. Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο, εγκαινιάζοντας τη νέα μπλε φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, έφτασαν πολύ εύκολα στη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών που σε συνδυασμό με την ήττα (2-1) του Μαυροβουνίου από την Ουαλία, τους ανέβασαν στην πρώτη θέση του 7ου προκριματικού ομίλου με 14 πόντους.

Το ματς:

Ο Γκάρι Κέιχιλ στην 4η εμφάνισή του με τη φανέλα με το εθνόσημο σημείωσε το παρθενικό του γκολ! Στο 13ο λεπτό, η σέντρα του Γκάρεθ Μπάρι «προσγειώθηκε» στο στήθος του αμυντικού της Μπόλτον, ο οποίος με… κοντρόλ «killer», κατέβασε τη μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!

Μέσα στη συνολική αναγέννηση των Άγγλων, έγινε εμφανής και αυτή του Γουέιν Ρούνεϊ με τα χρώματα της πατρίδας του! Ο έμπειρος φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ στο 21’ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και κατάφερε να μπει στη δεκάδα των πρώτων σκόρερ της εθνικής ομάδας της Αγγλίας με 28 τέρματα!

Το δεύτερο ημίχρονο δεν προσφέρθηκε για ποδοσφαιρικό θέαμα, αλλά τα «λιοντάρια» παρέμειναν σοβαρά και πειθαρχημένα ώστε να διατηρήσουν το προβάδισμα με άνεση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βουλγαρία: Μιχαΐλοφ, Ζάνεφ, Μποντούροφ, Μιλάνοφ, Μπανατλόφσκι (45’ Σάρμοφ), Ιβάνοφ, Γκεοργκίεφ, Μ. Πετρόφ, Σ. Πετρόφ, Ποπόφ (80’ Μαρκίνος), Γκένκοφ (60’ Μποζίλοφ)

Αγγλία: Χαρτ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Τέρι, Κόουλ, Γουόλκοτ (82’ Α. Τζόνσον), Πάρκερ, Μπάρι (79’ Λάμπαρντ), Ντάουνινγκ, Άσλεϊ Γιάνγκ (61’ Μίλνερ), Ρούνεϊ