Σοκ στο τέλος για Σκωτία

Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012 για την Σκωτία, μετά την ισοπαλία (2-2) κόντρα στην Τσεχία. Έντονα παράπονα για τη διαιτησία από την πλευρά των Βρετανών, με πέναλτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα η ισοφάριση από τον Κάντλετς.



Σοκ στο τέλος για Σκωτία

Ο Κένι Μίλερ έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ στο 44’, με τον Γιάροσλαβ Πλασίλ να ισοφαρίζει με αρκετή δόση τύχης στο 78’.

Το τελευταίο δεκάλεπτο επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις, με τον Ντάρεν Φλέτσερ να ξαναδίνει το προβάδισμα στους Σκωτσέζους στο 83ο λεπτό. Ωστόσο, οι Τσέχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού ένα λεπτό πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Γιαν Ράζεκ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μίχαλ Κάντλετς. Οι Σκωτσέζοι έχουν έντονα παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή, αφού στο ριπλέι φαίνεται ότι ο Ρέζεκ εκβίασε το πέναλτι, ενώ διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ τους, λίγα λεπτά αργότερα.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Σκωτία έμεινε 5 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση, στην οποία βρίσκεται η Τσεχία, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.