Στο Μάντσεστερ το πρωτάθλημα

Το ζήτημα της κορυφής στην φετινή Premier League μοιάζει αρκετά ξεκάθαρο, έστω και αν μας απομένουν 35 ακόμη αγωνιστικές. Τόσο ξεκάθαρο, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι χωράει μέσα στην πόλη του Manchester. Οι περσινοί πρωταθλητές φαντάζουν ανίκητοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ να κάνουν το repeat.



Στο Μάντσεστερ το πρωτάθλημα

(κείμενο αναγνώστη)

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού ενίσχυσαν το ήδη ποιοτικότατο ρόστερ των "κόκκινων διαβόλων" και πλέον η Man. Utd είναι αποφασισμένη να κοντράρει στα ίσα το μεγάλο απωθημένο του Ferguson, την Barca. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Man. City των πετροδόλλαρων φαντάζει πιό δυνατή από ποτέ και το πιό ποιοτικό ρόστερ του νησιού υπόσχεται σταθερότητα μα και μεγάλες συγκινήσεις. Μέχρι στιγμής, οι δύο συμπολίτισσες φαντάζουν τα φαβορί για τον φετινό τίτλο.

Στο Λονδίνο τα πράγματα είναι σκούρα. Η πάλαι πότε πανίσχυρη Arsenal είναι μια σκιά του εαυτού της έχοντας χάσει απο την Liverpool στην έδρα της και έχοντας υποστεί την ταπείνωση στο Old Trafford με 8-2. Ο Fabregas έφυγε για Barca και ο Nasri πήγε στους μπλε του Manchester και ο Arsene Wenger βλέπει την πόρτα της εξόδου να πλησιάζει. Οι κανονιέρηδες που άλλοτε είχαν την τετράδα σίγουρη πλέον προβληματίζονται ακόμα και για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Η Τottenham μόνο στο όνομα θυμίζει το εκρηκτικό σύνολο που πέρσι νίκησε την Milan στην Ιταλία. Οι τάσεις φυγής του Luka Modric μόνο κακό κάνουν στους "πετεινούς" και αδικούν την δουλειά του αξιόλογου Harry Redknapp.

Όλα αυτά ενώ η Chelsea βρίσκεται σε φάση οργάνωσης και μετάβασης. Ο βασικός κορμός της ομάδας είναι ο ίδιος από την ένδοξη εποχή του Mourinho. Αυτό λέει πολλά για την ανικανότητα των διαδόχων του να διαχειριστούν το δημιούργημα του special one. Ίσως ο Boas να διαφέρει και να καταφέρει να κάνει την Chelsea αυτό για το οποίο είναι προορισμένη: Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Last but not least η Liverpool. Η αισιοδοξία είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας των κόκκινων οπαδών οπότε το μόνο που απομένει είναι όραμα και δουλειά. Η κόκκινοι είναι πιό αποφασισμένοι απο πέρυσι και ο King Kenny δηλώνει ικανοποιημένος μέχρι στιγμής. Ήρθε η στιγμή να πρωταγωνιστήσει και πάλι το Λιμάνι; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Ίσως βέβαια οι συμπολίτισσες να είναι διάττοντες αστέρες, η Τσέλσι να ξυπνήσει και να δείξει τα δόντια της, η Άρσεναλ να βρεθεί εν μέσω θαύματος, η Τότεναμ να ανασυνταχτεί και η Λίβερπουλ να γίνει και πάλι μεγάλη. Ίσως πάλι η United να πάρει το πρωτάθλημα απο τον Μάρτιο. Όλα είναι πιθανά σ' αυτό το (πρωτ)άθλημα. Και παρότι η λογική δείχνει το Μanchester να θριαμβεύει, ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι καταλαβαίνει από λογική το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο;

Bill Korlos


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο info@england365.gr)