Με Αμπράμοβιτς θα είχαν απολυθεί και ο Πεπ και ο Κλοπ, γιατί η Τσέλσι έτσι λειτουργεί!
Το τι θα γινόταν με τον Φρανκ Λάμπαρντ νομίζω ότι οι περισσότεροι το είχαμε καταλάβει από το καλοκαίρι όταν άρχισαν οι τρέλες μεταγραφές για την Τσέλσι! Όσο πιο ακριβό ρόστερ έχεις τόσο πιο πολλές είναι οι απαιτήσεις συνεπώς ήταν μετρημένες οι μέρες του Λάμπαρντ στον πάγκο από τη στιγμή που δεν θα κατάφερνε να διεκδικησει το πρωτάθλημα. Και με την ομάδα στην 10η θέση της βαθμολογίας, η απόλυση ήταν μονόδρομος! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Διαβάστε επίσης: Ο Λάμπαρντ ξέρει πως στην Τσέλσι ζεις και πεθαίνεις από τ' αποτελέσματα
Με τον Αμπράμοβιτς ιδιοκτήτη και με τον τρόπο που λειτουργεί η Τσέλσι όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας στην Μαρίνα Γκρανόφσκαγια να παίρνει τις αποφάσεις, δεν θα ηρεμήσει ποτέ κανένας προπονητής στον πάγκο της.
Ο Κόντε απομακρύνθηκε ενώ είχε πάρει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, ο Σάρι με μία μόλις σεζόν και έχοντας κατακτήσει το Europa League, πιο πίσω ο Ντι Ματέο δεν άντεξε περισσότερες από 200 μέρες στον πάγκο έπειτα από την κατάκτηση ολόκληρου Champions League!
Ο Αντσελότι απολύθηκε μία χρόνια μετά το μοναδικό double στην ιστορία της Τσέλσι. Και φυσικά υπάρχει πάντα η περίπτωση των δύο απολύσεων του ανθρώπου που άλλαξε πλήρως όλη την σύγχρονη ιστορία του κλαμπ, του Ζοσέ Μουρίνιο.
Δεν υπήρχε περίπτωση ο Λάμπαρντ όσο κι αν πρόκειται για θρύλο του συλλόγου να μπορούσε να διατηρήσει την θέση του μετά από ένα τόσο κακό σερί του τελευταίου διμήνου. Η αλήθεια είναι πως ο Αμπράμοβιτς θα ήθελε να τον στηρίξει και γι’ αυτό καθυστέρησε αυτή η απόφαση και μάλιστα πληροφορίες μου από την Αγγλία αναφέρουν πως ο ίδιος είχε αποφασίσει να του δοθεί το ματς με την Λούτον ώστε να φύγει μετά από μία νίκη και όχι έπειτα από την ήττα στο ματς με την Λέστερ!
Ο Ρώσος μεγιστάνας δεν έχει βγάλει ποτέ μέχρι τώρα προσωπική ανακοίνωση για οποιονδήποτε προπονητή αλλά το έκανε στην περίπτωση του Λάμπαρντ και αυτό σημειολογικά λέει πολλά.
Προσωπικά δεν αποκλείω μελλοντικά να καθίσει ξανά ο Λάμπαρντ στον πάγκο της Τσέλσι αφού θα έχει κάνει έναν κύκλο πρώτα στην καριέρα του αποκτώντας πολύ περισσότερες εμπειρίες.
Είναι επίσης δεδομένο πως η Τσέλσι έτσι λειτουργεί και έτσι κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια από το 2003 και έπειτα, που την αγόρασε ο Αμπράμοβιτς να είναι πάντα σε εγρήγορση και να έχει επιτυχίες.
Κανείς προπονητής δε μένει καιρό στο πάγκο, κανένας δεν έχει περιθώριο να περιμένει έξι μήνες να αλλάξει την κατάσταση όποιος κι αν είναι και ό,τι κι αν έχει πετύχει.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως ο Αμπράμοβιτς δεν θα άφηνε ούτε τον Γκουαρδιόλα πέρσι στον πάγκο της Σίτι μετά και τον τρόπο που χάθηκε εύκολα το πρωτάθλημα αλλά και ο αποκλεισμός από τη Λιόν που σημάδεψε την παρουσία της ομάδας στο Champions League, ούτε θα περίμενε τώρα να αλλάξει την κατάσταση ο Κλοπ στην Λίβερπουλ!
Και οι δύο θα είχαν απολυθεί αν δούλευαν για την Τσέλσι και αυτή είναι η διαφορά νοοτροπίας. Ο Τόμας Τούχελ θα φτάσει στο Στάμφορντ Μπριτζ με φήμη, αλλά σε αυτό το διάστημα των 18 μηνών που θα είναι εκεί οφειλει να παραδώσει άμεσα αποτελέσματα.
Ο Αμπράμοβιτς δεν δίστασε να διώξει μετά από μόλις μερικούς μήνες το 2012 τον Αντρέ Βίλας Μπόας από τον πάγκο παρότι είχε πληρώσει το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποδεσμευσει η Πόρτο και να αναλάβει τη δουλειά του προπονητή στην Τσέλσι!
Αυτό πρέπει πάντα να είναι στο μυαλό του Τούχελ. Στα 47 του έχει επίσης ένα αξιοπρεπές βιογραφικό, θεωρείται καλός προπονητής στη Γερμανία και έχει επίσης πάρει τίτλους στη Γαλλία αλλά ο Μουρίνιο τον προειδοποίησε χτες πως η Premier League είναι εντελώς άλλο πράγμα!
Η φήμη του επεκτείνεται στο παιχνίδι αφού του αρέσει το επιθετικο και υψηλής ενέργειας ποδόσφαιρο, αλλά η διαχείριση μεγάλων αστεριών υπήρξε σταθερά ένα ζήτημα. Και στην Τσέλσι θα βρει αρκετά άτομα που έχουν μεγάλο εγωισμό.
Είναι ένα στοίχημα, που πιθανώς αυτή τη στιγμή και σε μια πρώτη φάση θα φέρει μία αλλαγή και αποτελεσμάτων και κλίματος μέσα στα αποδυτήρια, η ερώτηση, όμως, είναι αν για την Τσέλσι αυτή η αλλαγή θα έχει διάρκεια και μακροπρόθεσμα θα μπορέσει να διεκδικήσει, όχι για φέτος, αλλά του χρόνου το πρωτάθλημα.
Αλλιώς ένα κακό ξεκίνημα το επόμενο φθινόπωρο πιθανώς θα τον στείλει νωρίς σπίτι του...