Θέλει ακόμα δημιουργία... (vid)

Κατά διαστήματα ικανοποιημένος έμεινε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από τους ποδοσφαιριστές του στο 1-0 της Αγγλίας απέναντι στην Αυστρία στο πρώτο από τα δύο φιλικά προετοιμασίας ενόψει Euro. Χρειάζονται περισσότερη δημιουργία τα «τρία λιοντάρια», ο Σάκα σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο, έκανε ντεμπούτο αν και έμεινε εκτός 26άδας ο Μπεν Γουάιτ, με προβλήματα αποχώρησαν οι Αλεξάντερ - Άρνολντ και Γκρίλις. 



Θέλει ακόμα δημιουργία... (vid)

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδωσε φανέλα βασικού στον «κομμένο» Τζέσι Λίνγκαρντ, στον Τζουντ Μπέλινγχαμ, τον Αλεξάντερ – Άρνολντ, τον Κίεραν Τρίπιερ και τον Τζακ Γκρίλις και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίωρο του φιλικού, τα «τρία λιοντάρια» ήταν όπως ακριβώς θα έπρεπε.

Με διάθεση, με κυκλοφορία της μπάλας, με συνεχή κίνηση στην οποία δεν μπορούσε να προσαρμοστεί και να βρει τρόπο να την σταματήσει ο αντίπαλος. Μάλιστα, στο 11ο λεπτό ο Μπέλιγχαμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ.

Οι καλές στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία δεν ήταν πολλές και άρχισαν να εξανεμίζονται στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους. Ήταν εμφανές πως η Αγγλία έπρεπε να δουλέψει περισσότερο στην δημιουργία, αν και σε αυτό το σημείο με ελάχιστες προπονήσεις και με παίκτες κουρασμένους από την απαιτητική σεζόν, εν μέρει δικαιολογείται... Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έπαιρνε πάνω του όλη την δεξιά πτέρυγα σαν να ήθελε ν' αποδείξει αμέσως γιατί τελικά άξιζε να βρεθεί στην αποστολή για το Euro, ενώ, ξεχώρισε και ο Μπουκάγιο Σάκα που βρήκε και δίχτυα στο 56' ανοίγοντας το σκορ με το πρώτο του γκολ στους άνδρες των «τριών λιονταριών»!

Ο νεαρός εξτρέμ της Άρσεναλ έτρεξε πίσω από τους Κέιν και Γκρίλις σε ξαφνική αντεπίθεση μετά από απώλεια της μπάλας από τους Αυστριακούς και δεν σταμάτησε την προσπάθεια ακόμα κι όταν ο αρχηγός της Βίλα φάνταζε έτοιμος να σκοράρει. Ο Σάκα ήταν εκεί που έπρεπε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 1-0. Στη συμπλήρωση μιας ώρας ο Σάουθγκεϊτ πέρασε στο ματς τους Γουότκινς, Γουόρντ – Πρόους, Κάλβερτ – Λιούιν και Γκόντφρεϊ, με τον τελευταίο να φτάνει κοντά σε γκάφα στην πρώτη του ενέργεια στο ματς με μια απρόσεκτη πάσα προς τον Πίκφορντ που δεν ήταν στην εστία του.

Ο αμυντικός της Έβερτον είχε βάλει ήδη τα χέρια στο κεφάλι του βλέποντας πως έστελνε την μπάλα προς τα δίχτυα, μέχρι τη στιγμή που τελικά ο συμπαίκτης του στα «ζαχαρωτά» πρόλαβε... Στο 65' ο Σάμπιτσερ είχε δοκάρι για τους Αυστριακούς, ο Μπεν Γουάιτ πέρασε στο 71' κάνοντας ντεμπούτο με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο και στο 77' έστειλε ένα τρομερό σουτ λίγο άουτ!

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, ο Αλεξάντερ - Άρνολτ ζήτησε αλλαγή έπειτα από χτύπημα, η Αγγλία ξεμούδιασε και ενώθηκε μετά από δυόμιση μήνες, επόμενο φιλικό την προσεχή απέναντι στην Ρουμανία και πρεμιέρα στο Euro την 13η του μηνός... 

 

Κώστας Ζάλιαρης