Αγγλία για... τελικό βγάζει η στατιστική!

Η πολύ καλή εμφάνιση της Αγγλίας στο παιχνίδι με την Κροατία, δεν αποτυπώθηκε μόνο στο χορτάρι αλλά και στο χαρτί, πάντα με τη βοήθεια του κόσμου της που την εμψυχώνει από τις κερκίδες του Γουέμπλεϊ.  



Αγγλία για... τελικό βγάζει η στατιστική!

Μπορεί αυτή να είναι η χρονιά που το τραγούδι «It’s coming home» θα γίνει πραγματικότητα ; Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Gracenote, η Αγγλία πέρα από μεγάλες πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, είναι και το τρίτο φαβορί για κατάκτηση του πρώτου Euro στην ιστορία της.

Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, η Αγγλία έχει 99% πιθανότητες να περάσει στη νοκ-άουτ φάση του τουρνουά έπειτα και από τη νίκη της κόντρα στην Κροατία, στο εναρκτήριο ματς των δύο ομάδων στη φετινή διοργάνωση.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Σκωτία, σύμφωνα πάντα με την εταιρία. Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ χρειάζεται μόνο νίκη την Παρασκευή κόντρα στην Αγγλία για να αυξηθεί το ποσοστό της από το απογοητευτικό 20%.

 

 

Με σχεδόν δεδομένο ότι η Αγγλία είναι ήδη με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, μπορούμε να μιλάμε και για τα ματσαρίσματα σε αυτή. Η στατιστική υπηρεσία κατατάσσει την Αγγλία στην πρώτη θέση του ομίλου, κάτι που τη στέλνει αντιμέτωπη με την Πορτογαλία που περνάει ως δεύτερη από τον 5ο όμιλο.

 

 

Στο ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο υπάρχει απάντηση; Υπάρχει και η υπηρεσία Gracenote δίνει ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Euro το Βέλγιο, που αποδείχτηκε καταιγιστικό.

Μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα βρίσκεται η Γαλλία σε ποσοστό 15% που κέρδισε στο παιχνίδι με τη Γερμανία την Τρίτη το βράδυ. Στην 3η θέση, βρίσκεται η Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που έχει ανεβασμένα ποσοστά λόγω των φιλάθλων που τη στηρίζουν από το Γουέμπλεϊ.

Με 14% στα ποσοστά είναι η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στον τελικό από την μία μεριά του bracket, καθώς τα δύο πρώτα φαβορί, Βέλγιο και Γαλλία θα βρεθούν στα ημιτελικά. Σύμφωνα λοιπόν με τη στατιστική υπηρεσία Gracenote, η Αγγλία είναι το μεγάλο φαβορί για να πάει στον τελικό του Γουέμπλεϊ και να έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το Euro για πρώτη φορά στο σπίτι της, μπροστά στο λαό της.

 

 

Τα νούμερα και οι υπολογισμοί είναι αποτέλεσμα αλγορίθμου ανάλογα με τους βαθμούς στον όμιλο (νίκες, ισοπαλίες, ήττες) και την κατάταξη στη βαθμολογία της UEFA.

Στράτος Μαρίνος