Γλυκιά ήττα και «εισιτήριο» για την Ουαλία! (vids)

Η Ουαλία ηττήθηκε 1-0 από την Ιταλία των πολλών αλλαγών και μαζί πέρασαν στα νοκ-άουτ του Euro από τις πρώτες δυο θέσεις του Α' ομίλου! Ο Πεσίνα το γκολ για το 30ο ματς της «σκουάντρα ατζούρα» δίχως ήττα και την 11η διαδοχική νίκη με clean sheet και σύνολο 32 τερμάτων! Με 10 παίκτες από το 56' οι «δράκοι» λόγω αποβολής του Αμπάντου...  



Γλυκιά ήττα και «εισιτήριο» για την Ουαλία! (vids)

Οι Ουαλοί γνωρίζοντας πως υπό προϋποθέσεις θα τους οδηγούσε στα νοκ-άουτ ακόμα και η ήττα από την Ιταλία, είχαν τους Αμπάντου, Γκάντερ και Νίκο Γουίλιαμς στην ενδεκάδα στις τρεις αλλαγές που έκαναν σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο ματς. Πολύ περισσότερα διαφορετικά πρόσβπα για τους Ιταλούς που είχαν 8 αλλαγές στο αρχικό σχήμα, βάζοντας τους Βεράτι, Μπαστόνι, Παλμιέρι, Τολόι, Πεσίνα, Κιέζα, Μπερναντέσκι και Μπελότι.

Η «σκουάντρα ατζούρα» ασφαλώς και ήθελε την κορυφή του ομίλου και το έδειξε με την υπεροχή της στο πρώτο 20λεπτο, αν και ήταν δύσκολο να φτιάξει φάσεις όπως αυτές που έκανε στα προηγούμενα ματς με τις Τουρκία και Ελβετία. Οι Ουαλοί άρχισαν να βγαίνουν από το μισό γήπεδο μετά το πρώτο 20λεπτο, απειλήθηκαν με ένα διαγώνιο σουτ του Μπελότι από δεξιά στο 24' και λίγο αργότερα είχαν μια καλή κεφαλιά του Γκάντερ που έφυγε άουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Η Ιταλία βρήκε γκολ από στατική φάση, ίσως ό,τι πιο εφικτό μπορούσε λόγω και της μορφής της αναμέτρησης, με τον Πεσίνα να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση να γράφει το 1-0 στο 39ο λεπτό. Την ίδια στιγμή οι Ελβετοί βρίσκονταν στο 2-0 απέναντι στους Τούρκους, αλλά και πάλι ήταν στην 3η θέση λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Οι «δράκοι» του Πέιτζ έπρεπε να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες να χάσουν την απευθείας πρόκριση, με τον Μπερναρντέσκι στο 53' να εκτελεί φάουλ από απόσταση και να βρίσει την ρίζα του δεξιού του δοκαριού. Αμέσως μετά από λάθος το Ατσέρμπι ο Ράμσεϊ βρέθηκε σε θέση βολής από δεξιά, άργησε όμως πολύ, έκανε κακή ντρίμπλα και δεν του βγήκε καν τελική ενέργεια...

Η προσπάθεια της Ουαλίας για το γκολ και την αποφυγή της έντονης ανησυχίας μέχρι το φινάλε έγινε τρομερά δύσκολη όταν στο 56' ο Ίθαν Απάντου πήγε πολύ άτσαλα και απρόσεκτα πάνω στον Μπερναρντέσκι και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Φυσικά θ' απουσιάσει και από το νοκ-άουτ ματς της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Στο 76ο λεπτό ο Μπέιλ θα μπορούσε να έχει διώξει παντελώς το άγχος από τους συμπατριώτες του, ωστόσο, ολομόναχος μέσα από την περιοχή και με τη μπάλα στο αριστερό, σούταρε με δύναμη πολύ ψηλά!

Όση πίεση κι αν άσκησαν οι Ιταλοί, το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους για το ρεκόρ των 30 αγώνων δίχως ήττα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, τις 11 διαδοχικές νίκες με clean sheet, τα 32 τέρματα ενεργητικό και την επίδοση που τη θέλει να έχει παραβιαστεί η εστία της τελευταία φορά τον Οκτώβρη του 2020!

Το τελικό 3-1 των Ελβετών επί της Τουρκίας στο άλλο ματς, κατέταξε την ομάδα του Σακίρι στην 3η θέση με 4 βαθμούς και στην αναμονή για τους καλύτερους 3ους ... Η Ουαλία ως 2η θ' αντιμετωπίσει πλέον τον 2ο του Β' ομίλου του Euro. 

Η τελική βαθμολογία του Α' ομίλου:

1.Ιταλία 9

2.Ουαλία 4 (+1 διαφορά τερμάτων)

3.Ελβετία 4 (-2 διαφορά τερμάτων)

4.Τουρκία 0

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης