Η πρωτιά της Αγγλίας και η μεγάλη πρόκληση για τους Ουαλούς

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας από το βράδυ της Δευτέρας έπειτα από τ' αποτελέσματα που σημειώθηκαν έχει πλέον περάσει στους «16» του Euro κυνηγώντας την πρωτιά στον 4ο όμιλο, με την Ουαλία που πέρασε από το απόγευμα της Κυριακής να έχει μπροστά της μια τεράστια κόντρα με την... αγαπημένη όλων σε αυτό το τουρνουά, Δανία! 



Η πρωτιά της Αγγλίας και η μεγάλη πρόκληση για τους Ουαλούς

Τα «τρία λιοντάρια» με δυο μέτριες εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, μια νίκη και μια ισοπαλία, με μόλις ένα γκολ, ενεργητικό, βρίσκονται στην επόμενη φάση του θεσμού. 

Τα αποτελέσματα της Δευτέρας στα τέσσερα παιχνίδια που διεξήχθησαν, έστειλαν την Αγγλία στα νοκ-άουτ με τους τέσσερις βαθμούς που κατάφερε να πάρει από τα πρώτα δυο παιχνίδια με Κροατία και Σκωτία και πλέον θα παλέψει απόψε με την Τσεχία για την κορυφή του ομίλου. 

Ως πρωτοπόροι από τα γκρουπ τους έχουν περάσει οι Ιταλία, Ολλανδία και το Βέλγιο, ως δεύτεροι οι Ουαλοί, οι Δανοί και οι Αυστριακοί. 

Η Ελβετία γνωρίζει πως είναι μια από τις καλύτερες τρίτες του τουρνουά, ενώ, Τσεχία, Αγγλία, Σουηδία και Γαλλία διεκδικούν την πρωτιά στα γκρουπ τους. 

Όσον αφορά τους «δράκους» του Ρομπ Πέιτζ, εκείνοι θα κοντραριστούν πλέον με την τρομερή Δανία που βγάζει ψυχή, ωραίο ποδόσφαιρο και έχει το μεγαλύτερο κίνητρο - ίσως - απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Την χαρά για τον Κρίστιαν Έρικσεν που βγήκε νικητής από τη μεγάλη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή... 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης