Η μετάλλαξη του Πογκμπά με το εθνόσημο δημιουργεί… γκρίνια

Ο Πογκμπά συνεχίζει τις καταπληκτικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Γαλλίας και ο κόσμος στο Μάντσεστερ νιώθει αρκετά... ενοχλημένος!   



Η μετάλλαξη του Πογκμπά με το εθνόσημο δημιουργεί… γκρίνια

Η εθνική Γαλλίας ήρθε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στην Πορτογαλία και πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο-φωτιά, στέλνοντας τη Γερμανία στο αφιλόξενο Γουέμπλεϊ για να αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Ο Πολ Πογκμπά πραγματοποίησε ακόμη μία τεράστια εμφάνιση με την εθνική του ομάδα, δίνοντας και την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Μπενζεμά. 

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι καθοριστικός στο χώρο του κέντρου και με τον Ένγκολο Καντέ συνθέτουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στη διοργάνωση.

Τα στατιστικά του 28χρονου Γάλλου λένε την αλήθεια. Ο Πογκμπά έχει καταγράψει ήδη μια ασίστ, ενώ τα ποσοστά του είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Έχει 87% ακρίβεια στις πάσες με μέσο όρο 58 πάσες ανά παιχνίδι ενώ συμβάλλει και επιθετικά με 1.7 σουτ και 1.3 πάσες-κλειδιά στους αγώνες.

Παράλληλα, βοηθάει και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας με 1.3 κλεψίματα και 2 τάκλιν μ.ο στον αγώνα. Βέβαια αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός πως ο Πογκμπά είναι πολύ ήρεμος και ψύχραιμος στο παιχνίδι του, ενδεικτικό του ότι δεν έχει δεχτεί ακόμα κίτρινη κάρτα στη διοργάνωση.

Στην Πρέμιερ Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, ο Γάλλος μέσος έχανε αρκετές φορές το μυαλό του, κάνοντας ανούσια σκληρά μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα να δέχεται αρκετές κάρτες.

Οι καλές εμφανίσεις με τους «τρικολόρ» έχουν φέρει γκρίνια στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θέλουν εξηγήσεις για την μέτρια απόδοση του Πογκμπά με την ομάδα τους σε σχέση την φανερή βελτίωση που έχει ως τώρα στο Euro.

Ο 29χρονος Γάλλος παραμένει συγκεντρωμένος στη διοργάνωση, χωρίς να επηρεάζεται από τη γκρίνια και τα μεταγραφικά σενάρια που ακούγονται τον τελευταίο καιρό και μοιάζει έτοιμος να κατακτήσει το Euro 2020 με τη χώρα του.

Στράτος Μαρίνος