Τα ιστορικά clean sheets του Πίκφορντ και τα γκολ του Κέιν

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έκανε τα πάντα για να μείνει στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να μνημονεύεται για τα κατορθώματά του, ενώ, ο Χάρι Κέιν έπιασε τον Γουέιν Ρούνεϊ στα γκολ με την Αγγλία στις μεγάλες διοργανώσεις.  



Τα ιστορικά clean sheets του Πίκφορντ και τα γκολ του Κέιν

Τα «τρία λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκαναν ακόμα ένα βήμα για να... πάρουν το τρόπαιο στο σπίτι τους και να καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Euro διεκδικώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης.

Το 2-0 επί της Γερμανίας στο «Γουέμπλεϊ» που... έβραζε και φιλοξένησε περί τους 45.000 οπαδούς, μένει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες νίκες της Αγγλίας σε νοκ-άουτ φάση μεγάλου τουρνουά και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα σε τέτοιο ματς στην κανονική του διάρκεια, ωστόσο, υπάρχει πολλοί πρωταγωνιστές.

Ανάμεσά τους, ο Τζόρνταν Πίκφορντ που έκανε ό,τι μπορούσε για να μη δεχθεί γκολ και πλέον είναι ο κορυφαίος στην ιστορία του Euro με clean sheet και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του στη διοργάνωση.

Από την πλευρά του, ο Χάρι Κέιν σπάζοντας το ρόδι και σφραγίζοντας τον θρίαμβο των «λιονταριών» κόντρα στα «πάντσερ» με το πρώτο του τέρμα στο Euro, έφτασε στα 7 γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις με τη φανέλα με το εθνόσημο. Ισοφάρισε τον Γουέιν Ρούνεϊ, απέχει 2 γκολ από τον Άλαν Σίρερ και 3 από τον Γκάρι Λίνεκερ.

Κώστας Ζάλιαρης