Τα αγγλικά πρωταθλήματα είναι πρώτα σε λεπτά συμμετοχής παικτών στο Euro 2020!

Ακόμη μία απόδειξη πως τα πρωταθλήματα της Αγγλίας είναι από τα καλύτερα στον κόσμο καθώς οι παίκτες που αγωνίζονται σε αυτά έχουν με διαφορά τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο φετινό Euro!   



Τα αγγλικά πρωταθλήματα είναι πρώτα σε λεπτά συμμετοχής παικτών στο Euro 2020!

Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ πρωταγωνιστούν ακόμη και στο Euro 2020. Ήταν λογικό για τη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου να έχει έναν μεγάλο αριθμό παικτών που αγωνίζονται στο τουρνουά, ωστόσο την έκπληξη την έκανε η δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Η Τσάμπιονσιπ εκπροσωπήθηκε στη φετινή διοργάνωση από 32 παίκτες, περισσότερους από όσους είχε η Ligue 1 της Γαλλίας και μόλις 10 λιγότερους από την Λα Λιγκα της Ισπανίας. Όπως ήταν φυσικό, αυτό καθρεφτίστηκε και στα λεπτά συμμετοχής των παικτών, με το ντουέτο Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ να καταγράφουν με τεράστια διαφορά τα περισσότερα από κάθε άλλο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες που αγωνίζονται στις αγγλικές Λίγκες, κατέγραψαν μέχρι στιγμής 24.698 λεπτά συμμετοχής στη διοργάνωση, με τα γερμανικά πρωταθλήματα να βρίσκονται στη δεύτερη θέση με μόλις 14.979 λεπτά. Λίγο πιο πίσω και στην 3η θέση βρίσκεται η Ιταλία με 14.256 ενώ αρκετά πίσω βρίσκονται η Σκωτία με 847 και η Ουαλία με 649 λεπτά συμμετοχής.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέλαβε την κορυφή σε ό,τι αφορά τους αθλητές της, οι οποίοι αγωνίζονται 3.458 λεπτά έως τώρα ενώ στην 3η θέση βλέπουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι με 2.910 λεπτά, μόλις 4 λεπτά πίσω από τη 2η Γιουβέντους.

Στη 5η θέση είναι η Τότεναμ με 2.381 λεπτά ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται μόλις στην 9η θέση με 2.066.

Ενφιαφέρον προκαλεί και η λίστα με τους παίκτες που δεν έχουν χάσει ούτε δευτερόλεπτο στη διοργάνωση. Οι αγγλικές λίγκες εκπροσωπούνται από 8 παίκτες με τους 7 να αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ ο Ντάνιελ Μπάχμαν της Γουότφορντ αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ.

Στράτος Μαρίνος