Έντεκα συλλήψεις για τα ρατσιστικά σχόλια μετά τον τελικό του Euro

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς για να εξακριβωθούν τα στοιχεία κι άλλων δραστών που επιτέθηκαν με ρατσιστικά σχόλια στους τρεις διεθνείς μετά τον χαμένο τελικό του Euro.  



Έντεκα συλλήψεις για τα ρατσιστικά σχόλια μετά τον τελικό του Euro

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκαν μετά τον τελικό του Euro οι Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα για τα χαμένα πέναλτι που στέρησαν το τρόπαιο από τα «τρία λιοντάρια». Ωστόσο έχουν ήδη υπάρξει εξελίξεις για το θέμα, με την αστυνομία να έχει φτάσει αισίως τις 11 συλλήψεις δραστών.

Συγκεκριμένα από τις 207 αναρτήσεις που περιείχαν ρατσιστικό περιεχόμενο, 137 λογαριασμοί βρίσκονται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να κινηθούν νομικά οι αρμόδιοι των συγκεκριμένων χωρών.

Συνολικά, 34 λογαριασμοί έχουν βρεθεί εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και ήδη οι κάτοχοι 11 εξ αυτών έχουν συλληφθεί, ενώ οι προσπάθειες εντοπισμού των υπόλοιπων δραστών είναι σε εξέλιξη.

Από την πλευρά της η αστυνομία ευχαρίστησε όλους όσοι κατέβαλαν προσπάθεια για να εντοπιστούν οι αναρτήσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο αλλά και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους.

Στράτος Μαρίνος