Europa League (Preview)

Στη μάχη του Europa League ρίχνονται οι τέσσερις εκπρόσωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά την αήττητη πρεμιέρα των εκπροσώπων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότεναμ, Στόουκ, Φούλαμ και Μπέρμιγχαμ ετοιμάζονται για το θετικό ξεκίνημα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων τους.



Europa League (Preview)

1ος Όμιλος


ΠΑΟΚ-ΤΟΤΕΝΑΜ (20:00)
ΣΑΜΡΟΚ-ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (20:00)

Με την δεύτερη ομάδα του ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη ο Χάρι Ρέντναπ για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Με το μυαλό στο ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ έχει η Τότεναμ, η οποία θα σκεφτεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη από την επόμενη αγωνιστική.

Με στόχο το «διπλό» στην έδρα της πιο αδύναμης ομάδας του πρώτου ομίλου παρατάσσεται σήμερα η Ρούμπιν Καζάν. Οι Ρώσοι, οι οποίοι έχουν να περηφανεύονται ότι είναι η μόνη ομάδα που έχει… σφίξει την Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια, δεν θέλουν να πέσουν «θύματα» έκπληξης και να ξεκινήσουν ιδανικά από πλευράς συγκομιδής βαθμών, ώστε να υποδεχθούν από θέση ισχύος τον «Δικέφαλο του Βορρά» την επόμενη αγωνιστική.

Οι επόμενοι αγώνες

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ-ΠΑΟΚ
ΤΟΤΕΝΑΜ-ΣΑΜΡΟΚ



5ος Όμιλος

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΣΤΟΟΥΚ (20:00)
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (20:00)

Μπορεί να έχει ξεπέσει από το Champions League η Ντιναμό Κιέβου, αλλά η διάκριση στο Europa League είναι ένας από τους βασικούς στόχους της. Με το γρήγορο ποδόσφαιρο, την εμπειρία και την επιθετική γραμμή τους, οι Ουκρανοί θέλουν να πιέσουν τη Στόουκ Σίτι και να μπουν με το «δεξί» στον όμιλο, τη στιγμή που οι Άγγλοι θα βασιστούν στις εμπειρίες τους κόντρα στα «μεγαθήρια» της Premier League για να πάρουν το καλύτερο δυνατό στο Κίεβο.

Με προσωρινό προπονητή τον Καρβαλιάλ, αφού απολύθηκε ο Ταϊφούρ Χαβούτσου, η Μπεσίκτας ψάχνει τη νίκη κόντρα στη Μακάμπι, η οποία σε τέσσερα συνεχή ματς με τουρκικές ομάδες δεν έχει πάρει ποτέ «τρίποντο» μετρώντας δύο ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες.

Οι επόμενοι αγώνες

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ-ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ



8ος Όμιλος

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ-ΜΠΡΑΓΚΑ (22:05)
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΜΑΡΙΜΠΟΡ (22:05)

Τρεις λαλούν κι ένας χορεύει στον όγδοο όμιλο για τις θέσεις που οδηγούν στην πρόκριση. Πλην της Μάριμπορ που αν δεν κάνει κάποια μεγάλη έκπληξη δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση, Μπέρμιγχαμ, Μπράγκα και Κλαμπ Μπριζ ερίζουν για τη δυάδα με τις δύο πρώτες να κοντράρονται στην Αγγλία για την πρώτη αγωνιστική. Οι Άγγλοι ξέρουν ότι αν θέλουν να συνεχίσουν δεν θα πρέπει να έχουν απώλειες στο «σπίτι» τους, ενώ οι Πορτογάλοι αν επαναλάβουν τις περσινές εμφανίσεις τους, που τους οδήγησαν στον τελικό της διοργάνωσης, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Οι Βέλγοι της Μπριζ προσμένουν σε εύκολο έργο κόντρα στο «φτωχό συγγενή» του ομίλου, αν και θα πρέπει και οι ίδιοι να κάνουν το καθήκον τους και να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Οι επόμενοι αγώνες

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ
ΜΑΡΙΜΠΟΡ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ



11ος Όμιλος

ΦΟΥΛΑΜ-ΤΒΕΝΤΕ (22:05)
ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ-ΟΝΤΕΝΣΕ (22:05)

Επίσης ένας όμιλος με δύο μεγάλα φαβορί, αλλά και δύο ομάδες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Φούλαμ και Τβέντε διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους με το καλημέρα, ψάχνοντας η καθεμία το «τρίποντο» για να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση όσον το δυνατό ταχύτερα. Οι Λονδρέζοι ξέρουν ότι το «Κρέιβεν Κότατζ» είναι η δύναμή τους και με εννέα βαθμούς εντός έδρας δεν χάνουν την πρόκριση. Η Τβέντε όμως δεν «μασάει» από έδρες-φρούρια και μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Βίσλα και Οντένσε θέλουν να αφήσουν η μία την άλλη να βλέπει την πλάτη της, αφού έτσι θα μπορέσουν μετά αν αφοσιωθούν στα δύσκολα ματς με τους δυσκολότερους αντιπάλους. Η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα, αν και με νίκη θα μπορούν να κοιτάνε ψηλότερα από μερικές καλές εμφανίσεις. Οι Δανοί τόσο κόντρα τον Παναθηναϊκό, όσο και κόντρα στη Βιγιαρεάλ έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι «ζημιάρηδες» και μπορούν να εκπλήξουν.

Οι επόμενοι αγώνες

ΤΒΕΝΤΕ-ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ
ΟΝΤΕΝΣΕ-ΦΟΥΛΑΜ