Και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στα «Pandora Papers», φοροδιαφυγή σε off-shore στην Ανδόρα!

Στη λίστα με τα ονόματα που «καίνε» τα «Pandora Papers» βρίσκεται και ο Πεπ Γκουαρδιόλα που διατηρούσε λογαριασμό σε off-shore στην Ανδόρα, μέχρι το 2012, για να αποφύγει τη φορολογία στην Ισπανία.



Και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στα «Pandora Papers», φοροδιαφυγή σε off-shore στην Ανδόρα!

Το όνομα του Καταλανού τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ανάμεσα στα σχεδόν 12 δισεκατομμύρια έγγραφα της έρευνας «Pandora Papers» που «καίνε» μεγάλα ονόματα της πολιτικής και όχι μόνο σκηνής, βγάζοντας στη «φόρα» τους κρυμμένους λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους.

Στην περίπτωση του Πεπ Γκουαρδιόλα, τα «Pandora Papers» αποκάλυψαν μη δηλωμένο off-shore λογαριασμό στην Ανδόρα από το 2003 μέχρι και το 2012, με το οποίο ο Καταλανός κατέθετε τα ποσά από το μισθό του στην Αλ-Ντουχαΐλ του Κατάρ, όπου αγωνίστηκε ως παίκτης στο τέλος της καριέρας του.

Το 2012 όταν και ο λογαριασμός έκλεισε, ο Γκουαρδιόλα εκμεταλλεύτηκε τη φορολογική αμνηστία του τότε Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι,  για να τακτοποιήσει το ποσό των 500.000 ευρώ πίσω στη χώρα του, χρήματα που μέχρι τότε δεν είχε δηλώσει στην εφορία.

Η φορολογική αμνηστία του Ραχόι, ήταν ένα μέτρο της  κυβέρνησης για να αυξήσει τα κέρδη εν μέσω οικονομικής κρίσης, επιτρέποντας σε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα να δηλώσουν όσα χρήματα δεν είχαν δηλωθεί στην ισπανική εφορία, χωρίς νομικές κυρώσεις και με μόλις 10% φορολογία, ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από το κανονικό στην Ισπανία.

Αυτό το νόμο εκμεταλλεύτηκε ο Γκουαρδιόλα για να κλείσει τον μη δηλωμένο, off-shore λογαριασμό που «καίει» τώρα τον Καταλανό λόγω των «Pandora Papers».

Ωστόσο κι άλλα ποδοσφαιρικά πρόσωπα, που μάλιστα έχουν βρεθεί και στην Πρέμιερ Λιγκ, βγάζει στη «φόρα» αυτή η έρευνα, με τους Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Άνχελ Ντι Μαρία και Κάρλο Αντσελότι να βλέπουν τα ονόματά τους στα έγγραφα των «Pandora Papers».

Στράτος Μαρίνος