Σιμόν Μινιολέ: Δέχθηκε τρία γκολ και… πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι για 7η φορά στην καριέρα του!

Μπορεί ο Σιμόν Μινιολέ να έχει κερδίσει και να έχει ηττηθεί αρκετές φορές στην καριέρα του από την Μάντσεστερ Σίτι, όμως περίπου στις μισές που την έχει συναντήσει δεν καταφέρνει να αποφύγει τα… αρκετά γκολ. Δέχθηκε πέντε φορώντας την φανέλα της Μπριζ στην τρίτη αγωνιστική του Champions League, και έφτασε τις 7 διαφορετικές περιπτώσεις, που έχει δεχθεί τρία γκολ και… πάνω, στην εκάστοτε αναμέτρηση.



Σιμόν Μινιολέ: Δέχθηκε τρία γκολ και… πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι για 7η φορά στην καριέρα του!

Αρνητικές χαρακτηρίζονται οι επιδόσεις του Σιμόν Μινιολέ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, με τον Βέλγο γκολκίπερ να αντιμετωπίζει για 17η φορά στην καριέρα του τους «πολίτες», περισσότερες από κάθε άλλη αγγλική ομάδα, αλλά να μην καταφέρνει να αποφύγει ό,τι είχε βιώσει σε έξι περιπτώσεις στην Αγγλία.

Δέχθηκε πέντε γκολ από το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα για 7η φορά, με τρεις διαφορετικές πλέον ομάδες σε 17 αναμετρήσεις, ενώ έχει διατηρήσει το «μηδέν» μόλις σε πέντε περιπτώσεις, με την πιο πρόσφατη να χρονολογείται πριν από μία πενταετία.

Τέλος, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, ο Μινιολέ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι μετρά έξι νίκες και εννέα ήττες, με τις ισοπαλίες του να είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Δεν έχει δει ποτέ αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην ομάδα του Μάντσεστερ να λήγει στο απόλυτο «μηδέν», με το 3-3 του 2011, και το 1-1 του 2016 να σηματοδοτούν τα μοναδικά «Χ» ανάμεσα στον Βέλγο και τους «πολίτες».

Δημήτρης Μανάκος