Πρώτη νίκη για τον Κόντε στην Τότεναμ, με ανατροπή και εξαιρετική εμφάνιση για ένα ημίχρονο κόντρα στην Λιντς!

Τι και αν η Τότεναμ δυσκολεύτηκε πολύ για ένα ημίχρονο απέναντι στην Λιντς, μένοντας μάλιστα και πίσω στο σκορ; Ο Αντόνιο Κόντε αφύπνισε τους παίκτες του στα αποδυτήρια, οι «spurs» γύρισαν το ματς με Χόιμπιεργκ και Ρεγκιλόν, και η πρώτη νίκη του Ιταλού στην Premier League, με το τελικό 2-1, είναι γεγονός!



Πρώτη νίκη για τον Κόντε στην Τότεναμ, με ανατροπή και εξαιρετική εμφάνιση για ένα ημίχρονο κόντρα στην Λιντς!

Την δεύτερη της νίκη στον 21ο αιώνα επί της Λιντς, όταν οι δύο ομάδες αγωνίζονται Κυριακή και η αναμέτρηση αφορά την Premier League, αναζητούσε η Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε, με τον Ιταλό προπονητή να επιθυμεί να πανηγυρίσει για πρώτη φορά επί αγγλικού εδάφους μετά από μία τριετία!

Εν τέλει ο στόχος του στέφθηκε από επιτυχία, αλλά μόνο εύκολο δεν χαρακτηρίστηκε το εν λόγω εγχείρημα, με το τελικό 2-1 ύστερα από ανατροπή να δικαιολογεί τον λόγο.

Η Λιντς ήταν εξαιρετική, πήρε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ντάνιελ Τζέιμς και διατηρούσε το υπέρ της σκορ μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Το γκολ του Χόιμπιεργκ όμως άλλαξε τα πάντα! Η Τότεναμ γύρισε το ματς, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και η «παρθενική» επικράτηση του Κόντε στο Βόρειο Λονδίνο είναι γεγονός!

Αναλυτικότερα, το πρώτο μέρος της συνάντησης απλώς επιβεβαίωσε πως η Τότεναμ θέλει δουλειά και ο Αντόνιο Κόντε χρόνο, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν τα εναρκτήρια 45 λεπτά δίχως τελική προσπάθεια στον στόχο, και παράλληλα να απειλούνται σε δύο περιπτώσεις, με εξαιρετικά σουτ εκτός περιοχής των Ντάλας στο 7ο λεπτό και Φόρσο τέσσερα λεπτά πριν από το σφύριγμα της λήξης.

Η Λιντς επιχείρησε να παίξει ποδόσφαιρο, δεν «κλείστηκε» στα καρέ της, και κατάφερε επιτυχώς να περιορίσει τις συνεργασίες των Σον και Κέιν, που έχουν άλλωστε συνυπάρξει μόλις μία φορά σε φετινό γκολ της ομάδα τους, εν αντιθέσει με τους περσινούς αριθμούς τους που «έγραφαν»… 14.

Το πλάνο του Μαρσέλο Μπιέλσα απέδωσε και τα «παγώνια» προηγήθηκαν στο 44΄ με την τρίτη καλή στιγμή τους στο ματς, χάρη στο πρώτο γκολ του Ντάνιελ Τζέιμς με την φανέλα τους. Ο Ουαλός εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Χάρισον, πρόλαβε άπαντες στο δυνατό γύρισμά του εντός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουγκό Γιορίς.

Το 1-0 του πρώτου μέρους για τους φιλοξενούμενους πιστοποιούσε επακριβώς την εικόνα της αναμέτρησης, αλλά όπως ήταν φυσικό η αντίδραση της Τότεναμ ήταν δεδομένο πως θα προέκυπτε.

Εν τέλει κρίθηκε και επιτυχημένη. Ο Χόιμπιεργκ πέτυχε στο 58’ το 4ο γκολ του με την Τότεναμ σε 50 αναμετρήσεις, την στιγμή που στην Σαουθάμπτον χρειάστηκε τις διπλάσιες και… κάτι για να φτάσει ανάλογο αριθμό, ισοφάρισε το ματς και απέδειξε για ακόμη μία φορά πως το Tottehnam Hotspur Stadium του… πηγαίνει!

Το 1-1 ήταν γεγονός, η ψυχολογία της Τότεναμ διαφοροποιήθηκε και 11 λεπτά μετά ήρθε η ώρα για την ολική ανατροπή, με έναν… απρόβλεπτο σκόρερ. Ο Ρεγκιλόν πέτυχε το πρώτο του γκολ επί αγγλικού εδάφους, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο 72’ για χέρι του Χάρι Κέιν εντός περιοχής, αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε ως είχε.

Η Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο και… ανατροπή, ο Αντόνιο Κόντε χαμογέλασε για πρώτη φορά στον πάγκο της νέας του ομάδας και το τελικό 2-1 ανέβασε τους Λονδρέζους στην 7η θέση, για πρώτη φορά μετά τις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου είχε ξεκινήσει η… ελεύθερη πτώση τους!

Δημήτρης Μανάκος