Άρσεναλ: «Ξεκλείδωσε» με οκτώ πάσες ολόκληρη την Σαουθάμπτον και σκόραρε!

Μια εκπληκτική Άρσεναλ έκανε την εμφάνισή της απέναντι στην Σαουθάμπτον στο «Έμιρεϊτς» για την 15η αγωνιστική της Premier League, με τους «κανονιέρηδες» να αλλάζουν οκτώ φορές την μπάλα και να «ξεκλειδώνουν» εντυπωσιακά την άμυνα των φιλοξενούμενων για το 1-0 που… άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή στην 5η θέση.



Άρσεναλ: «Ξεκλείδωσε» με οκτώ πάσες ολόκληρη την Σαουθάμπτον και σκόραρε!

Την καλύτερή της εμφάνιση μετά από την επικράτηση με 3-1 απέναντι στην Τότεναμ, πανηγύρισε η Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς», κόντρα στην Σαουθάμπτον, με τους Λονδρέζους να παίρνουν το προβάδισμα με 1-0, χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ που επετεύχθη από τον Αλεξάντερ Λακαζέτ.

Ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες γύρισε την μπάλα στον Άαρον Ράμσντεϊλ στο 20ο λεπτό, η Άρσεναλ χρειάστηκε 20 δευτερόλεπτα για να διανύσει ολόκληρο το… γήπεδο και να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και διά μέσου… οκτώ εναλλαγών της μπάλας, κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα.

Η μπάλα πέρασε από το 50% των ποδοσφαιριστών της, ο Μπουκάγιο Σάκα έκανε την ασίστ και ο Αλεξάντερ Λακαζέτ σημείωσε το 15ο του γκολ από την έναρξη της περσινής σεζόν σε επίπεδο πρωταθλήματος, πράγμα που τον καθιστά πρώτο στην σχετική λίστα για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα!

Κάπως έτσι, λησμονήθηκε και άμεσα το θέμα μη χρησιμοποίησης του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ για λόγους πειθαρχίας. Η Άρσεναλ κέρδισε και η νίκη της επί της Σαουθάμπτον σηματοδότησε την μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη της από τον Ιανουάριο του 2020 και το 3-0 απέναντι στη Νιούκαστλ!

 

Δημήτρης Μανάκος