Το μοναδικό παιχνίδι της 24ης Δεκεμβρίου στην Πρέμιερ Λιγκ είχε άρωμα από… ρόδο!

Στο μοναδικό παιχνίδι που έχει πραγματοποιηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων, Λιντς και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Έλαντ Ρόουντ για τη 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τα «παγώνια» να παίρνουν το δώρο των τριών βαθμών.



Το μοναδικό παιχνίδι της 24ης Δεκεμβρίου στην Πρέμιερ Λιγκ είχε άρωμα από… ρόδο!

Ήταν 24 Δεκεμβρίου του 1995, όταν σε ολόκληρη την Αγγλία οι οικογένειες γιόρταζαν την παραμονή των Χριστουγέννων με φαγητό, τραγούδι και χορό, όμως σε μία πόλη τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το Δυτικό Γιόρκσαϊρ ήταν στο πόδι από νωρίς το πρωί καθώς η Λιντς θα αντιμετώπιζε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο γνωστό και ως «Ντέρμπι των Ρόδων».

Το Έλαντ Ρόουντ ασφυκτικά γεμάτο με σχεδόν 40.000 κόσμο να είναι έτοιμο να παρακολουθήσει μία ιστορική αναμέτρηση, καθώς αυτός θα ήταν ο πρώτος αγώνας που θα πραγματοποιούταν στις 24 Δεκεμβρίου.  Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήθελαν τη νίκη για να διατηρηθούν κοντά στην πρωτοπόρο Νιούκαστλ, ενώ τα «παγώνια» έψαχναν την 2η συνεχόμενη νίκη τους στο Έλαντ Ρόουντ κόντρα στη μισητή αντίπαλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο με 3-1 χάρη στα γκολ των ΜακΚάλιστερ (6’, ΠΕΝ), Γεμπόα (35’) και Ντιν (73’) ενώ στο 11ο λεπτό είχε ισοφαρίσει ο Άντι Κόουλ για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτή η νίκη έμεινε στην ιστορία, όχι τόσο για το αποτέλεσμα ή για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός αλλά για την ημερομηνία που έλαβε χώρα. Αυτό ήταν το πρώτο και μέχρι σήμερα και το τελευταίο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ που ξεκίνησε στις 24 Δεκεμβρίου, την παραμονή των Χριστουγέννων.

 

Στράτος Μαρίνος