Μοράτα, Χιλ, Κέπα, Ιάγο Άσπας: Η απόδειξη πως δεν κάνουν όλοι οι Ισπανοί για την Premier League

Ο Μπράιαν Χιλ έφτασε στην Αγγλία με μεγάλες περγαμηνές αλλά μέσα σε έξι μήνες αποδεικνύει πως δεν είναι έτοιμος. Επί της ουσίας, αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα Ισπανού, που αν και μοιάζει πως ταιριάζει «γάντι» στην Premier League, κάπου στον δρόμο χάνει τον προσανατολισμό του και αναγκάζεται να ξανά κάνει το ίδιο δρομολόγιο… ανάποδα!  



Μοράτα, Χιλ, Κέπα, Ιάγο Άσπας: Η απόδειξη πως δεν κάνουν  όλοι οι Ισπανοί για την Premier League

Όταν η Τότεναμ συμφωνούσε το καλοκαίρι με την Σεβίλλη για την απόκτηση του Μπράιαν Χιλ, άπαντες στην Premier League θεωρούσαν πως οι «spurs» έχουν προβεί σε μία μεγάλη μεταγραφική επιτυχία.

Επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή που είχε τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων και που έμοιαζε δεδομένο πως στο «Νησί» θα είναι αυτός που θα κάνει την διαφορά, συνεπικουρούμενος από τους Χάρι Κέιν και Χιουνγκ Μιν Σον.

Γρήγορα όμως αποδείχθηκε πως η Αγγλία και το πρωτάθλημα που λαμβάνει χώρα εκεί, δεν είναι για όλους. Ο Χιλ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί ποτέ και επί της ουσίας με την ολοκλήρωση του δανεισμού του στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών, απέδειξε πως δεν είναι τυχαίο που και άλλοι Ισπανοί έχουν βιώσει κάτι ανάλογο.

Ο Κέπα είχε αποτελέσει την ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα για την Τσέλσι αλλά ποτέ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ο Νεγρέδο το ίδιο, ο Ιάγκο Άσπας έχει περιορισμένες αναμνήσεις από την Premier League και ο Σολδάδο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει το ένστικτο του σκόρερ σε γκολ στην Τότεναμ.

Ας δούμε αναλυτικά τις περιπτώσεις των Ισπανών, που αποχώρησαν από την χώρα τους με περγαμηνές, αλλά έφτασαν στο «Νησί» και… ήθελαν να γυρίσουν πίσω:

Κέπα Αριθαμπαλάγκα (Τσέλσι)

Μιλάμε για τον πιο ακριβό τερματοφύλακα στην ιστορία της Premier League, καθώς η Τσέλσι πλήρωσε 80 εκατομμύρια ρήτρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για να την πείσει να τον αφήσει να υπογράψει στους «μπλε». Ωστόσο, ουδείς δεν έχει αντιληφθεί τι το διαφορετικό είχε ο Κέπα και η Τσέλσι πίεσε τον εαυτό της για να τον φέρει στο Λονδίνο.

Στην Αγγλία μοιάζει ασταθής, έχασε γρήγορα την θέση του από τον Μεντί και πλέον αποτελεί απλώς τον 2ο γκολκίπερ της Τσέλσι, που όταν αποχωρήσει, δεν θα κάνει κανέναν να… στεναχωρηθεί, πλην του Αμπράμοβιτς που πέταξε ένα «τσουβάλι» χρήματα στον κάλαθο των αχρήστων!

Ρομπέρτο Σολδάδο (Τότεναμ)

Είναι καλοκαίρι του 2013 και ο Σολδάδο έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική σεζόν με την Βαλένθια, της οποίας είναι πρώτος σκόρερ. Τραβάει τα βλέμματα κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά η Τότεναμ είναι αυτή που καταθέτει την ισχυρότερη οικονομικά πρόταση.

Πληρώνει 30 εκατομμύρια στις «νυχτερίδες», η πρόταση γίνεται αποδεκτή και ο ποδοσφαιριστής μεταβαίνει στην Αγγλία, όπου θα παραμείνει μέχρι και το 2015. Οι αριθμοί του πέφτουν σημαντικά, καθώς καταγράφει σε 76 συμμετοχές 16 γκολ, 11 ασίστ και ισάριθμες κίτρινες κάρτες.

Εν τέλει, πωλείται με τα… μισά από όσα αγοράστηκε στην Βιγιαρεάλ και έκτοτε ξεκίνησε η καθοδική του πορεία, που πριν από μία διετία τον κατέστησε… ελεύθερο να υπογράφει στην Γρανάδα.

Ιάγκο Άσπας (Λίβερπουλ)

Την ίδια χρονική περίοδο με τον Σολδάδο, ο Ιάγκο Άσπας αποφασίζει να αφήσει την Θέλτα, έναντι 11 περίπου εκατομμυρίων για να αγωνιστεί στο «Άνφιλντ», το οποίο θαύμαζε όταν ήταν μικρότερος, όπως δήλωσε εξαρχής.

Η Λίβερπουλ τον αγοράζει, αλλά σύντομα διαπιστώνει πως ο τρόπος που κινήθηκε μάλλον ήταν… παρορμητικός, καθώς μένει στην Αγγλία για έναν χρόνο και εν συνεχεία στέλνεται δανεικός δεξιά και αριστερά.

Βρήκε δίχτυα μόλις σε ένα ματς Κυπέλλου, απέναντι στην Όλνταμ, τον Ιανουάριο του 2014 αλλά η πορεία του μετά έκανε άπαντες στο «Νησί» να αναρωτιούνται. Επέστρεψε στην χώρα του και την πρώην ομάδα του και αποτελεί έναν από τους αξιόπιστους σκόρερ της La Liga!

Άλβαρο Νεγρέδο (Μάντσεστερ Σίτι)

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που ήρθε με περγαμηνές από την Ισπανία, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει στην Premier League, παρά το γεγονός πως αποδείχθηκε πιο παραγωγικός από τους προαναφερθέντες. Σκόραρε 23 φορές σε 49 ματς, αλλά δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη των φίλων της Μάντσεστερ Σίτι, εξαιτίας του νωχελικού τρόπου παιχνιδιού του.

Αγοράστηκε έναντι 25 εκατομμυρίων από την Σεβίλλη και επέστρεψε δύο χρόνια μετά στην χώρα του, όπου ξεκίνησε να σκοράρει συχνότερα, όντας πιο εξοικειωμένος με τον εν λόγω τρόπο παιχνιδιού.

Πάμπλο Μάρι (Άρσεναλ)

Ποτέ κανένας δεν κατάλαβε γιατί η Άρσεναλ αποφάσισε να δώσει 6 εκατομμύρια για έναν ποδοσφαιριστή που πραγματοποιούσε καλές σεζόν στην Φλαμένγκο, αλλά δεν είχε σταθερή απόδοση ποτέ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σύντομα, αυτή της η επιλογή αποδείχθηκε λανθασμένη και αισίως ο Πάμπλο Μάρι αποχώρησε, για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και την Ουντινέζε με την μορφή δανεισμού!

Αλβάρο Μοράτα (Τσέλσι)

Για έναν ποδοσφαιριστή που η Τσέλσι αποφάσισε να πληρώσει 66 εκατομμύρια για να τον φέρει στο Λονδίνο, μάλλον η κίνηση κρίνεται αποτυχημένη, αφού λίγοι θα θυμούνται κάποια σημαντικά γκολ του Αλβάρο Μοράτα με την φανέλα των «μπλε».

Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως ο ίδιος βγήκε και χαμένος από αυτή την μεταγραφή. Η καριέρα του παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο και μέχρι και… χθες, στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών, το όνομά του ακούστηκε για την Τότεναμ! Η Τσέλσι έχασε, αλλά ο Μοράτα, αν και δεν πρόσφερε, συνεχίζει να απασχολεί την κοινή, ποδοσφαιρική γνώμη, με τον τρόπο παιχνιδιού του!

Μπράιαν Χιλ (Τότεναμ)

Ο άνθρωπος που έφτασε στο Βόρειο Λονδίνο με τεράστιες περγαμηνές και έκανε τους φίλους της Τότεναμ να ενθουσιαστούν, λίγους μήνες μετά αποχωρεί για την Βαλένθια, με την μορφή δανεισμού για το επόμενο εξάμηνο.

Αγωνίστηκε 20 φορές με τους «spurs», δεν σκόραρε, μοίρασε μία ασίστ και δεν βρήκε ποτέ τον εαυτό του. Το νεαρό της ηλικίας του δικαιολογεί την πτώση στην απόδοσή του, αλλά μένει να δούμε αν είναι συγκυριακό ή αν αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα ποδοσφαιριστή που δεν αντέχει τις συνθήκες της Premier League.

Δημήτρης Μανάκος