Δεν κερδίζει τις… Πέμπτες στο «σπίτι» της η Άρσεναλ στην Premier League!

Σπουδαίο είναι το κίνητρο της Άρσεναλ ενόψει της αναμέτρησης με την Γουλβς για την Premier League, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, αλλά οι «κανονιέρηδες» θα πρέπει να επικρατήσουν τόσο των «λύκων», όσο και της κακής παράδοσης που τους συνοδεύει.



Δεν κερδίζει τις… Πέμπτες στο «σπίτι» της η Άρσεναλ στην Premier League!

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά η αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Γουλβς θα είναι μόλις η 6η φορά που οι «κανονιέρηδες» θα κληθούν να αγωνιστούν την Πέμπτη, για την Premier League σε εντός έδρας αναμέτρηση, με τις προηγούμενες πέντε να αναδεικνύουν το πρόβλημα των Λονδρέζων… μεσοβδόμαδα.

Αυτό διότι η Άρσεναλ, έχει κερδίσει μόλις σε μία από τις πέντε περιπτώσεις, πριν από μία εξαετία απέναντι στην Γουέστ Μπρομ με 2-0. Σε όλες τις υπόλοιπες, μετρά δύο ήττες και δύο ισοπαλίες, με πέντε γκολ κατά της και μόλις ένα υπέρ της!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Ακόμη και το γκολ υπέρ της, επετεύχθη με το κεφάλι του Αλεξάντερ Λακαζέτ. Συνεπώς, σε κανένα από τα ματς που η Άρσεναλ δεν κέρδισε, δεν έχει βρει δίχτυα σε κανονική ροή αγώνα.

Μένει να δούμε αν το εν λόγω στατιστικό θα «σπάσει» και η Άρσεναλ θα πάρει μία τεράστια νίκη που θα της δώσει ένα πλεονέκτημα για την 4η θέση. Προς το παρόν, ας δούμε τις αναμετρήσεις της την Πέμπτη στο «σπίτι» της για την Premier League:

Άρσεναλ – Γουίμπλεντον 0-0 (1994-95)

Άρσεναλ – Γουέστ Μπρομ 2-0 (2015-16)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (2017-18)

Άρσεναλ – Μπράιτον 1-2 (2019-20)

Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0 (2020-21)

Δημήτρης Μανάκος