Νιούκαστλ: Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ το 2021, η καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη δύο μήνες μετά!

Στο τέλος του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, η Νιούκαστλ είχε δεχθεί 80 γκολ, γεγονός που την καθιστούσε την χειρότερη ανασταλτική λειτουργία σε 365 ημέρες στην ιστορία της Premier League. Τρεις μήνες μετά, οι «καρακάξες» έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ από όλες τις ομάδες του «Νησιού» και όχι μόνο. Ναι, είναι τρελό…



Νιούκαστλ: Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ το 2021, η καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη δύο μήνες μετά!

Κανείς δεν λέει πως αν ένα ημερολογιακό έτος αλλάξει και το 2021 γίνει 2022, μία ομάδα θα διαφοροποιηθεί, ακόμα και αν η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών βελτιωθεί. Συνεπώς, αυτό που συμβαίνει στη Νιούκαστλ μετά το πέρας των πρώτων 60 ημερών του ημερολογιακού έτους, δεν μπορεί να εξηγηθεί με βάση την λογική.

Διότι μιλάμε για την ομάδα που δέχθηκε τα πιο πολλά γκολ στην ιστορία της Premier League από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι και τον Δεκέμβρη του ίδιους έτους. Συνολικά, μάζεψε την μπάλα από την εστία της 80 φορές, διαθέτοντας με κάθε επισημότητα το αρνητικότερο ρεκόρ συγκομιδής γκολ από το 1992 και έπειτα.

Και μπαίνουμε στο 2022. Εκεί που τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν, με την ομάδα του Έντι Χάου να ενισχύεται σημαντικά και με τις προσθήκες των Μπερν, Γουντ, Γκιμαράες και Τρίπιερ να γίνεται καλύτερη σε όλες τις γραμμές του γηπέδου.

Κάπως έτσι, η Νιούκαστλ έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ σε έξι αναμετρήσεις κατά την διάρκεια του 2022 σε επίπεδο πρωταθλήματος, έχοντας την καλύτερη άμυνα από τις 19 ομάδες που απαρτίζουν την Premier League και την κορυφαία της Ευρώπης, σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.

Μπορεί ακόμη να μην έχει ξεμπλέξει η ομάδα του Έντι Χάου με την υπόθεση της σωτηρίας, αλλά σίγουρα δεν μετρά και μόλις μία νίκη, όπως συνέβαινε μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου!

Όσον αφορά τα γκολ που έχει δεχθεί η αήττητη εντός του 2022 (μαζί με την Λίβερπουλ), Νιούκαστλ; Είναι μία κεφαλιά του Ντόουσον, μία του Ζοάο Πέδρο και ένα αυτογκόλ του Λασέλς! Το τελευταίο γκολ που δέχθηκε λοιπόν με κάτω την μπάλα χρονολογείται στην αγωνιστική της Boxing Day, από τον Καβάνι στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»!

Δημήτρης Μανάκος