Η Άρσεναλ αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων έπειτα από επτά χρόνια!

Όπως έγινε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας της Άρσεναλ, οι «κανονιέρηδες» θα προχωρήσουν σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, είτε πρόκειται για μεμονωμένα είτε για διαρκείας. Οι τιμές που από τη σεζόν 2014/15 παρέμεναν στα ίδια επίπεδα, την επόμενη χρονιά θα φτάσουν στο +4%, με το σύλλογο να προτάσσει διορθωτικά έργα στο «Έμιρεϊτς», αλλά και ενίσχυση του ταμείου, η ζημιά του οποίου αναμένεται να φτάσει 100 εκατομμύρια λίρες.



Η Άρσεναλ αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων έπειτα από επτά χρόνια!

Με μία επεξηγηματική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, η Άρσεναλ γνωστοποίησε στους φιλάθλους της ότι ενόψει της νέας σεζόν οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι αυξημένες κατά 4%. Πέρα από ορισμένες ηλικιακές ομάδες που θα απολαμβάνουν σχετικές εκπτώσεις, η γενική είσοδος τόσο για μεμονωμένους αγώνες όσο και για τα εισιτήρια διαρκείας θα πάρει την ανιούσα, με τους λονδρέζους να προχωρούν σε αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής έπειτα από επτά χρόνια σταθερότητας.

Ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο στο πως θα διαμορφωθούν οι τελικές τιμές είναι το αν η Άρσεναλ συμμετάσχει την επόμενη χρονιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (και ποια θα είναι αυτή) ή όχι. Για να αναφέρουμε κι ένα παράδειγμα, όπως γράφεται και στην εν λόγω ανακοίνωση, εάν η Άρσεναλ προκριθεί στο Champions League, το διαρκείας γενικής εισόδου από 1.219 λίρες (1.463 ευρώ περίπου) θα φτάσει 1.268 λίρες (1.522 ευρώ). Σε περίπτωση που τεθεί εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων, τότε το ίδιο εισιτήριο ναι μεν θα είναι πιο οικονομικό, ωστόσο και πάλι θα υπάρχει αυξημένη τιμή το φετινό, δηλαδή από 1.010 σε 1.050 λίρες.

Η ίδια ανακοίνωση σε σημείο της απαντά και στο ερώτημα «γιατί έπειτα από 7 χρόνια αυξάνονται οι τιμές;», με το σύλλογο να θέτει την κίνησή του γύρω από δύο άξονες.

Αφενός σε βελτιωτικά έργα για το «Έμιρεϊτς» όπως η ανακατασκευή της στέγης, τοποθέτηση νέων οθονών και πιο σύγχρονων τουρνικέ προς διευκόλυνση εισόδου στις εξέδρες.

Αφετέρου η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου εξαιτίας των συνεχώς αυξανομένων λειτουργικών εξόδων, αλλά και της «μαύρης τρύπας» που έχει δημιουργηθεί στο ταμείο κυρίως λόγω πανδημίας (28 εντός έδρας ματς χωρίς θεατές τη σεζόν 2020/21).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα περσινά οικονομικά στοιχεία, η ζημιά έφτασε τις 53 εκατομμύρια λίρες, ενώ ποσό παρόμοιου μεγέθους αναμένεται να προστεθεί σε αυτό όταν ανακοινωθεί ο ισολογισμός της τρέχουσας σεζόν, φτάνοντας σε 3ψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Ξέχωρα από τα λογιστικά ζητήματα που απασχολούν την ομάδα του βορείου Λονδίνου, την αύξηση τιμών δεν υποδέχτηκαν -όπως ήταν λογικό- με θέρμη οι φίλαθλοι, η σχέση των οποίων με τον Σταν Κρόνκε, ιδιοκτήτη του συλλόγου, βρίσκεται σε οριακό σημείο έπειτα από την ανάμιξη της Άρσεναλ στην υπόθεση της ευρωπαϊκής Super League.

Χαρακτηριστική η σχετική ανακοίνωση των οργανωμένων φιλάθλων της Άρσεναλ  (AST - Arsenal Supporters Trust) επί του θέματος, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

«Στην AST πιστεύουμε ότι η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων κατά 4% είναι αδικαιολόγητη σε μια χρονική στιγμή που τα συνολικά έσοδα της Άρσεναλ αυξάνονται και οι φίλαθλοι βιώνουν άλλες πιέσεις αναφορικά με το διαθέσιμο εισόδημά τους. «

Λίγο πιο κάτω προσθέτουν το εξής: «Έπειτα από το φιάσκο της Super League, υποτίθεται θα γινόταν μεγαλύτερη προσπάθεια από την Άρσεναλ, αλλά και όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες, για περισσότερη ανάμιξη των φιλάθλων και διάλογο. Μια αύξηση τιμών είναι ακριβώς το είδος ζητήματος που θα έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος για σκέψη.»

Διονύσης Γαλιατσάτος