Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο άνθρωπος με το «χρυσό» δεξί, που θα ήθελε για δώρο γενεθλίων ένα… φάουλ! (vids)

2 Μαΐου 1975: Γεννιέται ο Ντέιβιντ Μπέκαμ! Ένας «θρύλος» της Premier League, που ακόμη και αν έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το «Νησί», δύσκολα θα ξεχάσει κανείς το… πόδι που διέθετε. Αυτό το μοναδικό δεξί σουτ, που ναι μεν κλείνει τα 47 του χρόνια, αλλά αν έπαιζε ένα ημίχρονο ακόμη με τους «κόκκινους διαβόλους», πιθανότατα θα ξεχώριζε!



Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο άνθρωπος με το «χρυσό» δεξί, που θα ήθελε για δώρο γενεθλίων ένα… φάουλ! (vids)

Γυρνάμε στις 2 Απριλίου του 1995. Τι συνέβη τότε; Αν κάποιος ανατρέξει να βρει ποιος έπαιξε τότε στην Premier League και τι ακριβώς συνέβη, θα βρει ένα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς 0-0. Δεν είναι όμως μόνο η «λευκή» ισοπαλία. Είναι το γεγονός πως έκανε ντεμπούτο ένας ξανθός, Άγγλος που φάνηκε από νωρίς πως είχε καλό πόδι.

Ναι, καλά καταλάβατε. Μιλάμε για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ! Έναν απίστευτο ποδοσφαιριστή που συνέδεσε την καριέρα του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Premier League, με την φανέλα της οποίας κατέγραψε 388 εμφανίσεις, 85 γκολ και 109 ασίστ.

Κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, 1 Champions League, 2 FA Cup και 4 Σούπερ Καπ, έκανε 265 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και έμεινε στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων», ως ένας ποδοσφαιριστής που ναι μεν μπορεί να χανόταν σε ορισμένες αναμετρήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν έπρεπε να του δώσεις χώρο.

Χώρο να σουτάρει και κάποια… εκτέλεση φάουλ. Διότι αν αυτό συνέβαινε, οι πιθανότητες που είχε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να βρει δίχτυα, ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ματς απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο Champions League με τον Ρομπέρτο Κάρλος στο τείχος;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ένα από τα πιο «κλασσικά» γκολ στην ιστορία της Premier League, με τον Μπέκαμ να σκοράρει το 1997 απέναντι στην Γουίμπλεντον πίσω από το κέντρο. Μία απίστευτη λόμπα, με το πιο συγκλονιστικό να είναι το γεγονός πως έπαψε από ένα σημείο και μετά να προκαλεί εντύπωση.

Είναι δεδομένο πως αρκετοί θα πουν ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ συνέδεσε από νωρίς την ποδοσφαιρική του καριέρα με πληθώρα διαφημίσεων λόγω του πολυσυζητημένου γάμου του με τη Βικτόρια.

Αλλά όπως και να έχει, επρόκειτο για έναν «φαντεζί» ποδοσφαιριστή που έκανε πιο ωραίο το άθλημα. Κρίμα, που στην αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, δεν βρισκόταν στην Premier League, αλλά έχυνε τα δάκρυά του στο Παρίσι.

 

Πολλοί φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» θα πίστευαν πως ο Μπέκαμ θα ξεχώριζε περισσότερο από την φετινή ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής για δύο δεκαετίες. Ο άνθρωπος με τα «χρυσά» πόδια, που ό,τι και να γίνει, θέλει ένα… φάουλ!

Δημήτρης Μανάκος