Ο Κονατέ δεν έχασε με την Λίβερπουλ στην Premier League και ο Γκόμες έχει να ηττηθεί από το… 7-2 της Βίλα! (vid)

Μπορεί η ανανέωση συμβολαίου του Τζο Γκόμες με την Λίβερπουλ να μην αποτελεί μία ηχηρή, εσωτερική μεταγραφή, όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως μιλάμε για έναν ρολίστα με … ποιότητα! Το γεγονός πως δεν έχει χάσει άλλωστε με την φανέλα της ομάδας του τα τελευταία δύο χρόνια στην Premier League κάτι… δείχνει!



Ο Κονατέ δεν έχασε με την Λίβερπουλ στην Premier League και ο Γκόμες έχει να ηττηθεί από το… 7-2 της Βίλα! (vid)

Ο Τζο Γκόμες παραμένει στην Λίβερπουλ μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και οι «κόκκινοι» εξασφαλίζουν με την ανανέωση του συμβολαίου του δύο βασικά πράγματα για τα επόμενα χρόνια. Πως θα έχουν στο ρόστερ τους έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει σε δύο θέσεις ανά πάσα στιγμή και πως όταν αυτός θα κάθεται στον πάγκο, δεν θα «γκρινιάζει».

Έχει μάθει να επιβιώνει με αυτόν τον τρόπο στο «Άνφιλντ» ο Γκόμες και να επιστρατεύεται κάθε φορά που οι τραυματισμοί ή η ατυχία, θα χτυπήσει την πόρτα της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ!

Εντός του 2022, το είδαμε να συμβαίνει σε πέντε περιπτώσεις, ενώ από το 2020 και έπειτα, ο Γκόμες έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας του 12 φορές. Πόσες έχασε από αυτές; Καμία, με την τελευταία του ήττα να χρονολογείται τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς, στο εφιαλτικό 7-2 από την Άστον Βίλα!

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Άγγλος έπαιξε μία ώρα, αντικαταστάθηκε στη μείωση του σκορ από τον Σαλάχ και εν συνεχεία η Λίβερπουλ δέχθηκε ακόμη δύο γκολ, στο χειρότερο πιθανόν βράδυ του Κλοπ στην τεχνική της ηγεσία!

 

Ωστόσο, υπάρχει και καλύτερο ρεκόρ από αυτό του Γκόμες, που τις τελευταίες 700 ημέρες δεν έχει χάσει, όσο αγωνίζεται! Ποιο είναι αυτό; Του Ιμπραχίμα Κονατέ, ο οποίος δεν ηττήθηκε σε καμία από τις 11 φορές που ξεκίνησε ως βασικός με την Λίβερπουλ στην Premier League, την στιγμή που μετρά μόλις μία ήττα σε ολόκληρη την θητεία του στο «Νησί», με τη νέα του ομάδα.

Προφανώς και αναφερόμαστε στον τελικό του Champions League, που ναι μεν ο Γάλλος ήταν εξαιρετικός, αλλά η απόδοσή του δεν στάθηκε ικανή για να αποτρέψει το 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Βινίσιους!

Καταληκτικά, οι δύο από τους πέντε στόπερ που διαθέτει η Λίβερπουλ, δεν έχουν ηττηθεί σε επίπεδο πρωταθλήματος τους τελευταίους 22 μήνες! Όσον αφορά την προσωπική τους συνύπαρξη; Δέκα ματς, οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες, με κανέναν από τους δύο να μην έχει σκοράρει!

Δημήτρης Μανάκος