Μάντσεστερ Σίτι: Οι αντίπαλοί της την ενισχύουν οικονομικά και ο Γκουαρδιόλα στοχεύει στην διαρκή βελτίωση!

Η Μάντσεστερ Σίτι διανύει ένα «περίεργο» καλοκαίρι, καθώς βλέπει τους αντιπάλους της στην Premier League να της προσφέρουν «τόνους» χρημάτων για τις μεταγραφές παικτών της, με την ίδια να τους παραχωρεί, βρίσκοντας ακόμα καλύτερους αντικαταστάτες.   



Μάντσεστερ Σίτι: Οι αντίπαλοί της την ενισχύουν οικονομικά και ο Γκουαρδιόλα στοχεύει στην διαρκή βελτίωση!

Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα, δίχως αμφιβολία έχουν κατακτήσει την Αγγλία την τελευταία εξαετία, μετρώντας τέσσερις κατακτήσεις Premier League και σπάζοντας διαρκώς νέα ρεκόρ. Δίχως αμφιβολία, το γκρουπ ποδοσφαιριστών που έχει χτίσει ο Ισπανός τεχνικός είναι ξεχωριστό. Οι παίκτες που διαθέτει ανήκουν στην «ελίτ» και με την βοήθεια του Πεπ αυτοί ανθίζουν και μοιράζουν ένα συναρπαστικό θέαμα στα γήπεδα του «Νησιού». 

Βέβαια, ο μεγάλος στόχος της Σίτι όλα αυτά τα χρόνια η κατάκτηση του πρώτου της UEFA ChampionsLeague και όσο αυτό δεν επιτυγχάνεται η πίεση γίνεται όλο και μεγαλύτερη, με συνέπεια κάποιοι ποδοσφαιριστές να μην βρίσκονται στα πλάνα του Γκουαρδιόλα. Κάπως έτσι, αλλά και σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά που έχουν δώσει (και θα δώσουν) οι Άρσεναλ, Τσέλσι, Σαουθάμπτον και Λιντς για Γκάμπριελ Ζεσούς, Ραχίμ Στέρλινγκ, Νέιθαν Άκε, Γκάβιν Μπαζούνου, Ρόμιο Λάβια και Ντάρκο Γκιάβι αντίστοιχα, χωρίς να τα χρειάζεται ιδιαίτερα η Σίτι, μιας και οι Άραβες της ομάδας… φημίζονται για την υποστήριξη στον Γκουαρδιόλα στα μεταγραφικά. 

Συγκεκριμένα, αυτές οι ομάδες έχουν δαπανήσει συνολικά 128 εκατομμύρια λίρες, χωρίς ακόμα να προστεθεί και το τελικό ποσό μεταγραφής του Άκε στην Τσέλσι που θα κυμαίνεται από τις 40 έως και 45 εκατομμύρια λίρες. Όπως είναι λογικό, τα χρηματικά ποσά που βάζει στα ταμεία της η ομάδα από το Μάντσεστερ είναι τεράστια, αλλά ο Πεπ είναι πολύ πιθανό να τα επενδύσει. 

Αρχικά, αυτές οι περίπου 170 εκατομμύρια λίρες έχουν καλύψει τις μεταγραφές των Έρλινγκ Χάαλαντ (51 εκατ.) και Κάλβιν Φίλιπς (45 εκατ.). Ενώ οι διοίκηση θα προχωρήσει και στον αντικαταστάτη του Ολλανδού αμυντικού, με τον Πάου Τόρες ή τον Γιόσκο Γκβάρντιολ να φαντάζουν οι πιο πιθανές προσθήκες. Τέλος, δεν είναι καθόλου απίθανο να έρθει και ένας αντικαταστάτης του Στέρλινγκ και ήδη το όνομα του Σερτζ Γκνάμπρι «παίζει» πολύ δυνατά. Άραγε, ίσως να μην είναι και η πιο σωστή κίνηση να ενισχύσεις οικονομικά τον αντίπαλό σου, ακόμα και αν «καίγεσαι» για κάποιους ποδοσφαιριστές του;

 

 

 

 

Φοίβος Πεφάνης