Έργο Κράουτς!

Ο Πίτερ Κράουτς «φόρτσαρε», σκόραρε, κέρδισε πέναλτι και έδωσε τη νίκη στη Στόουκ! Οι «πότερς» επικράτησαν 2-1 της Μπεσίκτας για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με τον υψηλόσωμο φορ να ανεβάζει την ομάδα του Πιούλις στην κορυφή του 5ου γκρουπ και να παίρνει πανάξια τον τίτλο του MVP! 



Έργο Κράουτς!

Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει τη δυσκολία που αντιμετώπισε η Στόουκ στην κατάκτηση της νίκης. Η τουρκική ομάδα παρουσιάστηκε στο «Μπριτάνια» με στόχο όχι μόνο να αποφύγει την ήττα, αλλά και να επιστρέψει στο «σπίτι» της με τους τρεις βαθμούς. Ο Κουαρέσμα προσέφερε την εμπειρία του και ο Χίλμπερτ την αποτελεσματικότητά του για να γράψει το 1-0 υπέρ της Μπεσίκτας στο 13ο λεπτό.

Η Στόουκ απάντησε και αυτή με την πρώτη καλή ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Ο Γουάιτχεντ εκτέλεσε το κόρνερ στο 15’, ο Κράουτς εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της τουρκικής άμυνας να απομακρύνει και πλάσαρε σωστά για να ισοφαρίσει σε 1-1, αφήνοντας τη Μπεσίκτας να χαρεί μονάχα για δύο λεπτά.

Η δυσλειτουργία της αμυντικής γραμμής της Μπεσίκτας έκανε τη Στόουκ να μοιάζει επικίνδυνη σε κάθε επίθεσής της και οι «πότερς» ήξεραν πως σε κάποια από τις προσπάθειές τους, θα μπορούσαν να σκοράρουν και δεύτερη φορά για να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τη νίκη. Αυτό, έγινε στο 78ο λεπτό, όταν ο Πίτερ Κράουτς κέρδισε το πέναλτι και ο Γουόλτερς εκτέλεσε εύστοχα για να γράψει το τελικό 2-1 με το οποίο η ομάδα του Πιούλις ανέβηκε στην κορυφή του 5ου ομίλου της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Σόρενσεν, Χουτ, Σόουκρος, Άπσον, Σότον, Γουάιτχεντ, Ντέλαπ, Εθέρινγκτον (51’ Πέναντ), Παλάσιος (60’ Γουίλαν), Κράουτς, Τζερόμ (59’ Γουόλτερς)

Μπεσίκτας: Ρουστού, Κοϊμπάσι, Σίβοκ, Κορκμάζ, Φερνάντες, Κουαρέσμα, Χίλμπερτ, Αουρέλιο (82’ Χολόσκο), Γιουσάλ (75’ Ερνστ), Σιμάο, Εντού